Click here to view this email in your browser
 
Hej,
 
Kanske är det den sista fina sensommardagen idag, väderprognoserna talar om 15 grader, blåst och regn under kommande vecka. Men de har ju haft fel förr :) Hur som helst så börjar det ändå bli dags att tänka på hösten och värmande små plagg som halsdukar, vantar och mössor. Nu bjuder vi in till en ny kurs som passar utmärkt för dig som vill sticka halsdukar men tröttnat på att bara göra räta och aviga; den heter "Sticka efter ramsan: Ta hank, lägga hank... " och går av stapeln den 3 oktober, läs mer i inbjudan nedan. Som vanligt finns det 10 platser, vill du ha en av dem så vänta inte för länge med din anmälan!
 
 
Ny kurs: Sticka efter ramsan - Ta hank, lägga hank…
Torsdag 3 oktober kl 18.30 - 21.00 
Lär dig en vacker stickteknik med gamla anor. Mönstret är roligt att sticka och passar utmärkt till vinterns varma halsdukar! På den här kursen visar vi hur du stickar en luftig och varm halsduk i en spännande teknik som påminner om patentstickning, men är så mycket vackrare! Du får höra historien om hur detta sätt att sticka upptäckts både i Halland och på Färöarna. Vi tittar även på några andra enkla sticksätt som passar bra till halsdukar. Kursledare är Erika Åberg.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
Panelen - halvvante
Vår senaste beskrivning är en halvvante, denna gång i Palino, superwash merinoull. Panelen heter den, efter den välsittande och snygga mudden som stickas på olika ledder. Design Marianne Larsson. Beskrivning på svenska kostar 25 kr och det räcker med ett nystan Palino, som kostar 59 kr. Ett perfekt litet höstprojekt!
  
Blocka mera!
Stickade och virkade sjalar behöver "blockas" för att visa sig från sin bästa sida, dvs blötas och spännas ut till rätt form. Blockningsvajrar är ett mycket fiffigt hjälpmedel när du ska spänna ut en sjal, med hjälp av vajrarna går det snabbt och smidigt och du behöver inte alls använda lika många nålar. Till en normalstor sjal behöver du åtminstone 4 vajrar, de är 1 m långa i rostfritt stål och kostar 30 kr/st.


Här är det min senaste sjal, en Pyttipanna stickad i vårt handmålade silketweed på stickor 4.5 mm, som får agera blockningsmodell. Lilla bilden högst upp till höger visar spetsen innan den blockats...

Pyttipanna-beskrivningen hittar du här: http:// garnomera.wordpress.com/ 2011/10/16/dagen-sjal-4/
 
Sommaren är slut och min semesterstickning är klar!
Min Dreambird-sjal är nu färdigstickad och blockad. Jag är mycket nöjd med resultatet :) Det blev hela 22 fjädrar och det är verkligen ett mönster som gör rättvisa åt flerfärgade garner! Jag stickade på stickor 3 mm med Pälsullsgarn från Östergötlands ullspinneri som bottenfärg och Zauberball 100 som mönsterfärg. Det räcker med 100 gr av varje färg. Beskrivning kan köpas via Ravelry och finns på både engelska och svenska och flera andra språk.
 
 
  
Ny Knitty - Deep Fall
Nu finns ett nytt nummer av den amerikanska gratistidningen Knitty ute. Vilken är din favoritmodell?
Vantarna Warmhearted, sjalen Nymphalidea och såklart omslagsbildens Spice Trails from the East ligger bra till hos mig :) Knitty hittar du här: http://www.knitty.com/ISSUEdf13/patterns.php
 
 
   
  
 
Kom ihåg: Dags för stick- och virkcafé igen
Du och din stickning eller virkning är varmt välkomna att umgås med nya och gamla garnvänner mellan kl 17.30 och 19.30 onsdagen den 18 september. Kaffe/the, smörgås och kaka kostar 30 kr och ingen föranmälan behövs.
 
 
   
REA! Färgkrafts Pälsblend & Noro Silk Garden utgår ur butikens sortiment
Du kan fortfarande fynda många fina färgställningar i Pälsblend för 175 kr istället för 230 kr för en härva på 100 gr eller Noro Silk Garden för 80 kr per 50gr-nystan istället för ordinarie pris 120 kr.
Erbjudandena gäller så långt lagret räcker, observera att du inte har någon bytesrätt på REA-garn eller garn till kampanjpris.
  
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!