Nieuwsbrief Schaatstraining advies & begeleiding - februari 2020
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA
 
 
29feb-1mrt
Coaching MSG2020 Calgary
 
10-11mrt
Coaching TRR Heerenveen
 
9 mei
Jubileum Relatie Trainingsdag
 
15/16 mei
Exclusieve testdagen
 
31 mei - 5 juni
Droogtrainingsweek Inzell
 
4-31 juli
Techniekweken zomerijs Inzell
 
 

TIP - TIP - TIP
 
 
Niet zo fit of zelfs koorts?

Ben je niet fit, doe dan rustig aan met je trainingen of sla zelfs een training over.
 
Heb je koorts, spierpijn en een verhoogde hartslag in rust? Sla dan je training over! Je immuunsysteem is verzwakt en je lichaam heeft el je energie nodig om beter te worden. Rust nemen dus en niet trainen.
 
Maar ook nadat je je weer beter voelt, heeft je lichaam een aantal dagen rust nodig om te herstellen. De basisregel die je het beste kunt hanteren luidt: 1 dag koorts = 2 dagen niet trainen, 2 dagen koorts = 3 dagen niet trainen, etc. En start daarna met een (serie) rustige training(en) voordat je weer intensiever gaat trainen. Ga je te snel over op een (te) intensieve training, heb je kans dat je weer opnieuw ziek wordt doordat je herstelproces niet voldoende is afgemaakt.
 
Heb je geen koorts, maar voel je je niet helemaal fit? Ook dan is het wellicht verstandig om je training over te slaan. Of pas je training in elk geval aan naar een lichte(re) training. Een intensieve training heeft in dat geval geen zin. De kans is groot dat je alleen maar afbreekt.
 
 
TIP - TIP - TIP   
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA
 

   


 
Schaatstraining
advies & begeleiding

+31 6 53 94 43 43

info@schaatstrainingadvies.nl
 www.schaatstrainingadvies.nl
   
 
Nog meer zomerijs in Inzell!
Hadden we al gemeld dat we komende zomer drie techniekweken organiseren in de Max Aicher Arena in Inzell, inmiddels is bekend dat de 400m-baan al een week eerder geopend is! Dan doen er toch gewoon nog een techniekweek extra bij!
 
De planning wordt daarmee als volgt:
  • Week 28: Zaterdagvond 4 juli t/m donderdagochtend 9 juli
  • Week 29: Zondagavond 12 juli t/m vrijdagmorgen 17 juli
  • Week 30: Zondagavond 19 juli t/m vrijdagmorgen 24 juli (VOL)
  • Week 31: Zondagavond 26 juli t/m vrijdagmorgen 31 juli
 
De weken zijn gericht op de schaatstechniek en voor wedstrijdschaatsers van alle niveau. Meer informatie volgt later, maar wil je nu vast een plek reserveren in een van de weken, of wil je meer informatie, stuur ons dan even een mail.
 
 
10e Relatie Trainingsdag
Op zaterdag 9 mei 2020 organiseren we voor de 10e keer onze Relatie Trainingsdag.
 
Een jubileum dus! En dus gaan we er een extra bijzondere trainingsdag van maken.
 
Meer informatie volgt later, maar zet hem alvast in je agenda en zorg dat je erbij bent!
 
Locatie: skeelerbaan Doorn.
 
Testdagen bij Diane 15 en 16 mei 2020
 
Net als voorgaande jaren hebben we samen met Diane Valkenburg weer twee exclusieve Schaatstraining advies & begeleiding testdagen gepland: vrijdagmiddag- en avond 15 en zaterdag 16 mei 2020.
 
Testen
We starten met de 30 seconden durende Wingate sprinttest. Daarin wordt jouw anaerobe vermogen gemeten. Dit vermogen is een goede voorspeller voor schaatsprestaties. Na een herstelperiode wordt een VO2max test uitgevoerd. Deze test meet je maximale aerobe vermogen, je maximale hartslagfrequentie, je maximale zuurstofopname en je lactaatcurve. Aan de hand van deze test kan jouw omslagpunt worden bepaald en jouw trainingszones worden opgesteld. Zo geven deze testresultaten informatie om je trainingen nog beter in te richten.
 
Testlocatie
De testdag wordt weer uitgevoerd door voormalig topschaatser en inspanningsfysioloog Diane Valkenburg op haar eigen testlocatie in Hoogmade.
 
Diane maakt gebruik van nieuwe, verbeterde testapparatuur. Ze heeft twee Monark testfietsen die het vermogen beter meten en regelen. Daarnaast heeft ze een nieuw ademgasanalyse systeem dat naast de opname van zuurstof ook de afgifte van koolstofdioxide meet. Daarmee kan ze tijdens de VO2max test je omslagpunt en energieverbruik nog beter in kaart te brengen.
 
Aanmelden
Wil je deelnemen, stuur dan een mail met je voorkeur voor de testdag en eventueel dagdeel.
 
 
Droogtrainingsweek Inzell
Ook dit voorjaar organiseren we weer een droogtrainingsweek in Inzell: van zondagavond 31 mei t/m vrijdagmorgen 5 juni.
Een hele week lang aan je schaatstechniek werken in allerlei droogtrainingsvormen, zoals schaatsplanken, schaatspassen, elastiektraining, circuittraining etc.
 
Alle KLUCS-onderdelen (Kracht, Lenigheid, Uithoudingsvermogen, Coördinatie en Snelheid) komen aan bod deze week. Zoveel mogelijk in combinatie met elkaar. En alles gericht op wat je met schaatsen moet doen.
 
Een MTB-tour maakt bij goed weer ook deel uit van de week.
 
Interesse? Stuur dan een mail voor informatie naar  info@schaatstrainingadvies.nl.