Nieuws en Inspiratie - Mei 2018
 

Elke maand een nieuwsbericht en een pakketje inspiratie waarmee je meteen aan de slag kan in jouw onderneming of team, dat is wat ik je aanbied in de HR @ Your Service nieuwsbrief. Op die manier wil ik ondernemers en personeelsverantwoordelijken helpen met praktische oplossingen voor hun dagdagelijks personeelsbeleid.
 
Deze maand:
  • Nieuws: over mislukken en blijven leren.
  • Inspiratie: over vervelende evaluatiegesprekken.
  • Wie is….? En nog meer inspiratie.
 
Veel leesplezier!

Marijke
 
 
 
Nieuws
 
70% Mislukt 
 
Een studie die McKinsey deed bij meer dan 3000 leidinggevenden bracht aan het licht dat 70% van de programma's voor verandering van ondernemingen mislukt. Hoe zou dat komen ..... ?  En wat nu ... ?
 
Lijkt me een goeie vraag om tijdens een HR Café eens over door te bomen. Wie doet mee? Alle info over het HR Café op mijn website.
 
 
Blijven leren 
 
Ook al ondervonden dat er vaak naar HR gekeken wordt om conflicten en spanningen op de werkvloer op te lossen? Ik in ieder geval al heel vaak. Daarom wil ik mij hier nog meer in bekwamen. Als eerste stap ga ik luisteren naar wat de opleiding bij Mediv te bieden heeft. Ook interesse? Hier alle info.
 
 
 

 
 
Inspiratie - Die vervelende evaluatiegesprekken
 
 
 
 
 
Opslag
 
Eén van mijn klanten vroeg mij: ‘Marijke, kan jij eens kijken naar hoe wij onze evaluatiegesprekken voeren?’. En meteen nadien volgde ook de verzuchting: ‘Ik wil af van het feit dat al die gesprekken alleen maar leiden naar één vraag: hoeveel opslag krijg ik?’.
 
OK, tijd om – om het in HR jargon te zeggen – de hele ‘prestatie-management cyclus’ eens te bekijken.
 
 
Reflex
 
Natuurlijk was ik blij met zulk een vraag. Tegelijk realiseerde ik mij vrij snel dat ik zelf nogal geneigd was om traditionele insteken naar voor te schuiven. Ik ben tenslotte ook in die traditionele school ‘opgegroeid’. Daar ben ik mij erg bewust van.
 
Gelukkig heb ik ook altijd de reflex om op zoek te gaan naar nieuwe, andere inzichten. Om zo misschien ‘the best of both worlds’ te combineren, wie weet.
 
 
Inspiratie
 
Op vlak van prestatie managent heeft die zoektocht mij onder andere naar volgende initiatieven geleid. Initiatieven die ik graag met jullie deel. Bij wijze van inspiratie.
 
Via Edward Vanhoutte van Balans HR kwam ik bij The Vigor Unit uit, een spinn-off van de universiteit van Gent. Ik volg een aantal van de co-founders via LinkedIn. En via dat kanaal kwam ik aan interessante lectuur. Zo bijvoorbeeld dit artikel.
 
Mister Google heeft mij dan weer naar Intuo geleid. Arne Van Damme geeft in 10 korte youtube filmpjes 10 tips en goeie raad om in overweging te nemen bij de introductie van performance management 2.0. Hier is er eentje van.
 
Ik heb al vaker ondervonden dat onze Nederlandse collegae net een stapje voor zijn op vlak van HR vernieuwing. Dus nam ik ook eens een kijkje op HRAcademy.nl. En, kijk, HR Academy biedt een hele workshop aan waar je concepten, modellen en voorbeelden aangereikt krijgt. Ik overweeg serieus om in te schrijven. Meer ... 
 
 
En jullie?
 
Dit is maar een greep uit wat ik terug kon vinden over het thema. Hebben jullie hier ervaring mee? En delen jullie graag jullie kennis en wedervaren met de HR community? Laat het zeker weten, dan steken we de koppen eens bij elkaar en  maken we er een extra HR Café van.
 
Ik ben benieuwd.
 
 
Succes!
 
Marijke
 
 
 

 
 
 
Zin in een (dagelijkse) portie inspiratie in verband met personeelszaken en Human Resources?  
 
Op de Facebookpagina van HR @ Your Service geef ik elke dag handige tips, kapstokken, nieuwtjes, links naar interessante artikels, enz.
 
 
 
 
 
 

 
 
Wie is Marijke Van Hoorebeeck? 
 
 
Ik ben wat ze noemen een ‘’HR madam” in hart en nieren. Met en voor mensen in organisaties werken geeft mij energie. Ik prijs mij gelukkig dat ik mijn vak – want HR is een vak! – stap voor stap heb mogen leren en uitbouwen in heel verschillende bedrijven. Dat geeft mij nu de mogelijkheid om al die inzichten te delen met zoveel mogelijk ondernemers en personeelsverantwoordelijken in Vlaanderen.
 
Ik ontwikkelde een 5-stappenplan om structuur te brengen in je personeelsbeleid. Aan de hand van een aantal bouwstenen zorg je er zo voor dat je medewerkers elke dag met goesting en engagement komen werken en dat jouw business floreert.
 
Alle info, en nog veel meer op mijn website.
 
 
 
 
Interessant?
Deel deze email dan gerust op sociale netwerken.
Klik op onderstaande knop!
 
 
 
 
 
HR@YOURSERVICE - Marijke Van Hoorebeeck
Doornstraat 311, 2610 Wilrijk (Antwerpen), www.hratyourservice.be
Mobiel: +32 (0)479 64 04 38, E-mail: info@hratyourservice.be
Je ontvangt deze mail omdat je in het verleden hebt aangemeld voor de nieuwsbrief, webinar of Ebook, hebt deelgenomen aan het HR Café of omdat we geconnecteerd zijn via LinkedIn. Wil je uitschrijven? Dat kan hieronder.