Click here to view this email in your browser
 
Hej,
 
Första veckan i maj kom med sol och värme, vi får väl se hur nästa vecka artar sig :)
Oavsett väderleken fortsätter vi vårt majfirande, denna gång med rabatt på två härliga garner i ull och bomull; Geilsk Bomuld og Uld samt Sandnes Duo. Läs mer om dessa nedan.
 
Det drar ihop sig till kursdags igen och denna gång får vi besök av norska stickdesignern och bloggaren Ann Myhre, kanske mer känd som Pinneguri. Ann är en riktig koft-guru och hon kommer att besöka oss under vår kalasvecka i slutet av maj för att hålla en inspirationskväll om koftor och en kvällskurs med fokus på hur man bäst klipper upp sin kofta. Passa på att boka din plats på en gång!
 
 
 
Koftor uppifrån och ner - en inspirationskväll!
Måndag 29 maj kl 18.30-21.00
 
Det finns många fördelar med att sticka koftor uppifrån och ned.Du slipper monteringen, det är lätt att prova plagget under tiden och det finns så otroligt många snygga mönster att välja bland! Ann Myhre har stickat och designat många uppifrån-och-ner-koftor. Under kvällen kan du ta del av massor av tips och inspiration när Ann visar sina egna koftor och delar med sig av sina bästa knep, t ex hur du får bra passform med hjälp av förkortade varv eller hur du enklast och snyggast klipper upp din kofta. Passa på att ställa dina frågor till en riktig koft-guru!
 
Föreläsare är Ann Myhre.
 
 
Läs mer om kvällen och hur du anmäler dig här!
 
 
Klipp upp din kofta!
Tisdag 30 maj kl 18.30-21.00
 
Att mönstersticka koftor runt på rundsticka är smart, men det innebär dessvärre att man måste klippa i stickningen, något många drar sig för. Men att klippa är inget att vara rädd för tycker Ann Myhre, hon klipper gärna sina koftor utan att först sy på maskin. Under den här kvällen får du prova tre olika sätt att klippa upp din stickning. Vi går även igenom hur du plockar upp maskor till snygga knappkanter på din kofta. För att få utbyte av kursen bör du vara van att sticka mönster med två färger samt att sticka runt på rundsticka. Inför kursen får du en stickläxa att förbereda hemma.
 
Föreläsare är Ann Myhre.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
MAJ-erbjudande på bomull-och ullblandningar!
 
Andra veckan i maj, alltså till och med lördag 13 maj erbjuder vi 15% rabatt på Geilsk bomuld og uld samt på Sandnes Duo.
Båda dessa garner är en blandning av 55% ull och 45% bomull och är riktigt bra garn till åretrunt-plagg för både barn och vuxna. Garner i ull och bomull får ofta en svag, jämn melering i färgerna eftersom ull och bomull tar åt sig färgen lite olika, vilket ger en levande yta i det stickade.
 
Geilsk Bomuld og Uld är den lite tunnare av de två, med hela 230 m per 50 g nystan. Finns i 27 snygga färger och passar till stickor 2.5-3.5 mm, ett nystan kostar nu endast 50 kr istället för ordinarie pris 59 kr.  
 
Det finns mycket mönsterinspiration till Geilsk Bomuld og Uld, några exempel syns här nedan och fler finns i butiken.
 
 
Sandnes Duo finns i 22 fina färger och passar till stickor 3.5-4 mm. Garnet kan tvättas i maskin och ett nystan är 124 m och 50 g och kostar nu endast 50 kr istället för ordinarie pris 59 kr.  
 
Även till Duo har vi gott om mönsterförslag, se några favoriter här nedan:
 
 
OBS! Ingen bytesrätt på REA-varor eller kampanjvaror.
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16