ART AUGUSTUS 2020
31 juli 2020


Nieuws en activiteiten
Hilversumse kunstenaars
Nieuw overzicht Hilversumse kunstenaars
Meer dan 40 kunstenaars hebben zich aangemeld om deel te nemen aan activiteiten van ART Hilversum in de 2e helft van 2020. Ballotage heeft intussen plaatsgevonden.

 
ART Hilversum hoopt in het 2e halfjaar veel in te halen van de plannen die gecanceld moesten worden door de coronacrisis.
 
 
 


Afbeelding rechts: werk van Ernest Laeven, een van de deelnemers dit jaar. Klik op de afbeelding om naar zijn website te gaan.
 
Zomersalon Mark van Praagh
In samenwerking met FineArts organiseert Mark van Praagh een Zomer Salon in Bussum. Op donderdagavond 30 juli tussen 18 en 21 uur
Zaterdag en zondag 1 en 2 augustus tussen 15 en 20 uur.
 

Er worden o.a. 9 recente schilderijen uit Bourgondië geëxposeerd, een serie nieuwe portretten in linoleumsnede en aquarel en nieuwe objecten van strand- en drijfhout uit Kreta. Verder een grote installatie 'Hidden Messages' bestaande uit vrije kalligrafie op banieren van textiel.
Het adres is Nassaulaan 18 in Bussum. Dat is in het winkelgebied tegenover de WE, mode/kledingwinkel en ACOM. Er is vlakbij een parkeerterrein langs het spoor aan de Kloosterweg (achter boekhandel Los). Of 10 minuten lopen van station Naarden-Bussum.
 
 
Brigitte van Mechelen in VONK
Brigitte van Mechelen, in gesprek met
Theo Butterhoff, bestuurslid ARTHilversum

Brigitte van Mechelen betrekt een nieuw atelier annex cursusruimte in broedplaats 'VONK in de Wijk', aan de Larenseweg, zie hier.
 
De oude Philipswinkel stond al jaren leeg en heeft een mooie nieuwe bestemming gekregen waar je welkom bent voor een kop koffie met iets lekkers, om te werken of vergaderen, en zelfs om te wonen als je je eigen tiny house hebt of bouwt.
Cursussen pottenbakken
Brigitte gaat hier, in Atelier April, na de zomer nieuwe cursussen pottenbakken starten. Zie haar website.

 
Bezoek aan een kunstenaar - Monique van Wijk
In het kader van 'In gesprek met een kunstenaar' organiseerde ART Hilversum voor lokale vereniging Senver in juli een bezoek aan Monique van Wijk. Monique heeft haar atelier aan de Leeghwaterstraat. De ruimte was groot genoeg om met een aardige ploeg (meer dan op de foto) op bezoek te gaan.
 

Het werk van Monique van Wijk vind je op haar website.
In september is het volgende kunstenaars-bezoek. De aankondiging staat in de volgende nieuwsbrief.
 
 
Hilversumse jonge kunstenaar Robin Speijer
Exposeert in Galerie Poelloeuff

 
In Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting is tot en met 23 augustus de expositie 'Zoom In' te zien met werk van 3 jonge kunstenaars, waaronder de Hilversumse Robin Speijer.
Galerie Pouloeuff is een platform en broedplaats voor jong, in Nederland studerend of net afgestudeerd artistiek talent.
Het adres van Galerie Pouloeuff is Turfpoortstraat 36a, Naarden-Vesting. De galerie is geopend 's middags op vrijdag, zaterdag en zondag. Zie hier voor meer informatie.
 
Museum Hilversum - Avondopenstelling
 
De tentoonstelling Face It is verlengd t/m 2 augustus.

Op vrijdag 31 juli speciale avondopenstelling, met de fotograaf, William Rutten zelf. 
 
Je kunt boeken voor 18.00 of 20.00 uur.
 


 
Openluchttheater in Hilversum
Door de coronacrisis heeft Hilversum er een openlucht theater bij: Pleintje Kunst - een variant van Kleintje Kunst, een klein theater aan de Kolhornseweg.

Op zondagmiddag 2 augustus om 14.30 uur, cabaret:

Kiki Schippers -  Leef! Alsof het je laatste dag is, of als het allerlaatste uur. Kiki Schippers doet niet anders. Bestel kaartjes.
Het adres is Kolhornseweg 9, dat is aan de bos-kant, tussen de buitenschoolse opvang en de begraafplaats.
 
Contact over deze nieuwsbrief
Als je geen prijs meer stelt op deze informatie, kun je je hieronder uitschrijven.