Orgelradio.eu
doet wat ie moet
Orgelradio.eu en zijn 111.698 unieke luisteraars!
Het is haast niet te geloven maar de Orgelradio.eu heeft nu al 1 jaar ononderbroken, gratis en legaal, 24/7 orgelmuziek uitgezonden. En de cijfers overtreffen alle verwachtingen. Zo luisterden sinds 4 januari 2016 maar liefst 111.698 unieke luisteraars uit 150 landen naar de orgelradio.
 
De top 10 van de landen waar het meest geluisterd wordt, ligt verspreid over het Europese en het Amerikaanse continent:
 
1. Nederland (54.259)
2. Duitsland (15.365)
3. België (13.659)
4. Verenigde Staten (5.777)
5. Frankrijk (4.752)
6. Verenigd Koninkrijk (2.474)
7. Zwiterland (1.679)
8. Canada (1.558)
9. Italië (1.506)
10. Spanje (939)
 
Hiet ziet u waar ter wereld naar de orgelradio.eu wordt geluisterd:
Orgelradio.eu en de pers:
Sinds de lancering heeft de orgelradio steeds in de belangstelling gestaan en dat is niet slecht voor een niche binnen de klassieke muziek! Zo waren er intervieuws op binnen- en buitenlandse radio's, artikels in de Gazet van Antwerpen, Het Laatste Nieuw en het Reformatorisch Dagblad en reportages op RTV en Omroep MAX (vanaf 07:27). In Litouwen is er zelfs een podcast gewijd aan de orgelradio!
2017 wordt zeer belangrijk én spannend!
De orgelradio wilt blijven groeien en dat gaan we doen door ons volledig zelfstandig te organiseren. Hierdoor kunnen we reclamevrij uitzenden en het aanbod uitbreiden met bv. het uitzenden van live concerten of door themakanalen aan te bieden. Bovendien kan er dan ook gestreamd worden in cd-kwaliteit tegenover mp3 nu. U krijgt later op het jaar meer te horen maar geloof me, we zijn hard aan het werk om enerzijds de orgelradio gratis te blijven aanbieden en anderzijds het aanbod en de kwailteit te verhogen. 
De CD collectie van orgelradio.eu
Dankzij giften van collega-organisten, van orgelliefhebbers en van orgelbouwers maar ook dankzij de enthusiaste medewerking van verschillende labels kan orgelradio.eu zijn programma's samenstellen uit niet minder dan 2.226 albums. Alle albums zijn online raadpleegbaar. Bovendien kunt u de muziek van elke zaterdag zelf samenstellen. Zoek naar uw favoriete organist, cd of label en met een eenvoudige druk op de knop mailt u ons uw keuze. En wat later wordt u dan op de hoogte gebracht wanneer uw keuze uitgezonden wordt. Zo simpel werkt het.
 
Als u merkt dat uw cd's niet voorkomen in de collectie mag u ze gerust opsturen naar Orgelradio.eu, Brugstraat 3, B-2340 Beerse, België waar ze in dank worden aanvaard en deel zullen uitmaken van de orgelradio!
Programmagids
Elke dag worden er 12 CDs centraal gesteld die ongeveer om de 8 uur herhaald worden. Dit doen we om alle tijdzones gelijkwaardig te kunnen bedienen. Elke dag heeft ook zijn eigen thema. Hier is een overzicht:

maandag Belgische organisten info
dinsdag Muziek van na 1800 info
woensdag Nederlandse organisten   info
donderdag   Muziek van J.S.Bach info
vrijdag Organisten wereldwijd info
zaterdag Verzoekprogramma info
zondag Religieus geïnspireerd info
 
Voor elke CD wordt de cover getoond, de uitvoerder vermeld, de locatie van het orgel en de orgelbouwer en een "buy-link" zodat u gemakkelijk de cd kunt bestellen om er thuis nog meer van te genieten.
Wat kan u doen voor de Orgelradio.eu?
  1. Vooral blijven luisteren en genieten van al dat moois op www.orgelradio.eu. Bovendien is het gratis én het blijft gratis.
  2. Ga naar onze bibliotheek, kies zelf uw favorite muziek en stel mee het programma van zaterdag samen.
  3. Als u merkt dat CDs van bekenden niet voorkomen in onze bibliotheek overtuig hen dan om ze op te sturen naar Orgelradio.eu, Brugstraat 3, B-2340 Beerse, België. Want we kunnen enkel uitzenden wat we hebben!
  4. Als u wilt doneren dan kan dit via PayPal. We sparen voor een nieuwe computer in 2017.
  5. Als u een bedrijf hebt kunnen we u advertentieruimte aanbieden op onze homepage die al meer dan 100.000 keer bezocht is. Info op sponsor@orgelradio.eu.
Stay tuned!!
Nico Declerck - producer orgelradio.eu
Brugstraat 3, B-2340 Beerse, België