Click here to view this email in your browser
Hej,
  
Hoppas ni alla haft en mysig Luciadag och sluppit otur eller olyckor, trots att det var fredag den 13:e. Nu är det inte långt kvar tills vi alla får öppna många mjuka paket, och får mycket ledig tid till umgänge med garn. För att ni ska slippa stressa så mycket under de sista julförberedelserna håller vi öppet lite extra inför julen :) 
 
 
 
 
Nu har vi öppet en timme längre ända fram till jul:
vardagar 11-19
lördagar 11-16
 

gäller alltså perioden 14 dec-23 dec

Varmt välkomna!
   
 
 
 
 
Mjukaste halsduken i ränder på olika håll
Själv har jag snöat in på att sticka mönster med lyfta maskor, nu senast i halsduken Reversible Stripes Scarf från Purl Bee. Jag stickar i M&K Eco babyull och BC Angora fino på stickor 5.5 mm och halsduken blir så lätt och mjuk och go.
 
Apropå angoragarn och de upprörande bilder som nyligen visats från kinesisk angoraproduktion kan vi glädjande nog passa på att berätta att de två angorakvaliteter vi har i vårt sortiment kommer från leverantörer som tar ansvar för god djurhållning. Kaninerna klipps, på samma vis som man klipper ull från får. Nordisk Angora är svenskproducerat och BC Angora Fino produceras i Italien, ingen av dem innehåller angora från Kina.
 
Manos Silk blend DK och Silk blend fino
Vi har äntligen fått påfyllning med nya och gamla färger i den härliga merino- och silkeblandingen från Manos del uruguay. Silk blend DK är 135 m/50 gr och kostar 99  kr, den lite tunnare Silk blend fino är 225 m/50 gr och kostar även den 99 kr. Bägge kvaliteterna är handfärgade av kvinnokooperativet Manos del Uruguay och Fairtrade-märkta.
 
Till Silk blend fino har vi även fått hem ett nytt mönsterhäfte med fina plagg och accessoarer. Häftet är på svenska och kostar endast 39 kr.
 
 
Julklappstips till virksugna!
Författarbesöket med Maria Gullberg förra veckan var välbesökt, hann du inte ta dig hit för att köpa hennes fina böcker så har du forfarande chans att fylla hålet i bokhyllan. Fram till jul kostar böckerna "Virka!" och "Virktekniker" endast 200 kr/st istället för ordinarie pris 225 kr.   
 
 
Virknålar i alla regnbågens färger
De här färgglada seten från Lana Grossa med ergonomiska virknålar i stl 2-12 mm kan man inte bli annat än inspirerad av. De levereras i praktiskt fodral och kostar 499 kr.
 
 
Några fler hårda juklappstips för garngalna...
 
 
Garnvinda, 500 kr och nystmaskin 350 kr
 
Rödcederprodukter som skyddar mot mal, pälsängrar och annat otrevligt besök i garnlagret. Från 99 kr/förp.
 
Geilsk Paneldebat
I veckan har vi fått påfyllning med många fina färger i Geilsk Bomuld og Uld. Och nu har vi återigen beskrivningen till den snygga koftan Paneldebat i lager! Garnet kostar 59 kr/nystan och beskrivningen, som är på danska, kostar 45 kr och säljs endast ihop med garnet. Till stl M går det åt 7 nystan.
Fler fina Geilsk-modeller samt färgkarta hittar du här!
 
 
Vi kan skickar garn och mönster till dig, maila din beställning till info@litetnystan.se
 
 
Missa inte slutspurten på Drops Alpaca Party!
Nu ger vi 25% rabatt på hela vårt sortiment av alpackagarner från Drops Design/Garnstudio; Drops Alpaca, Andes, Lace och Nepal. Rabatten gäller året ut, dvs. till och med 31/12 2013. Massor av mönsterinspiration hittar du som vanligt på Garnstudios hemsida.
 
Erbjudandena gäller under angiven period så långt lagret räcker, observera att du inte har någon bytesrätt på REA-garn eller garn till kampanjpris.
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
www.instagram.com/litetnystan
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15
lördagar i advent kl 11-16
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!