AGENDA 
Zaterdag 20 augustus.
12:30 uur: Luik - Junioren
15:00 uur: Luik - Dukes 1

Dinsdag 23 augustus.
Clubhuis volledig geopend op alle trainings-avonden en wedstrijddagen.
 
Zaterdag 27 augustus.
15:00 uur: The Dukes - Bognor RFC
 
Zondag 28 augustus
12:30 uur: Dukes 3 - Oisterwijk Oysters 2
14:30 uur: Dukes 2 - Oisterwijk Oysters 1
 
Zaterdag 3 september
10:00 uur: Octopus toernooi met Dukes Dames en Dukes 2.
15:00 uur: Dukes 1 - RC Amstelveen
 
Zondag 4 september
10:00 uur: Octopus toernooi met Guppen, Turven en Benjamins.
  
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Twitter of de agenda op de website.
 
  MEER DUKES  
   
  
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke woensdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor Digidukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
SEIZOEN 2016-2017
Zo snel kan het gaan; Zo heb je één oefenwedstrijd en twee weken later stroomt de agenda vol. De competitie indeling voor seizoen 2016-2017 en de wedstrijden staan inmiddels grotendeels op de site van Rugby Nederland (via de buttons "competitie" en "2016/2017"). De eerste wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 10 en zondag 11 september. En onze teams mogen in de eerste weekenden direct aan de bak. Lees hieronder meer over de competitie indeling 2016-2017.
Nog een weekje en vanaf dinsdag 23 augustus is het clubhuis weer helemaal open op trainingsavonden en wedstrijddagen. Tot die tijd kunnen de trainers en teammanagers het clubhuis binnen als ze kleedruimten, materialen of toiletten willen gebruiken. De veldverdeling op trainingsavonden kun je raadplegen via de website.
 
TBM-WEEKEND 2016
Ook dit jaar wordt er voor de Turven, Benjamin's en Mini's een TBM weekend georganiseerd. Dit jaar wordt dit gehouden in het weekend van 24 en 25 september 2016. Meer informatie plus het inschrijfformulier vind je op de website. Schrijf je in voor 15 september 2016.
 
COMPETITIE INDELING 2016-2017
Zoals bekend zal ons eerste team herenteam ook dit seizoen uitkomen in de ereklasse. Daaruit is RC Eemland gedegradeerd en zij worden vervangen door de kampioen - met overmacht - van de eerste klasse: de Amsterdamse Studenten Rugby Vereniging ASCRUM met de oud-Dukes spelers Sebastiaan en Emiel van Osch en Jaap Achten.
Ons eerste begint uit bij The Bassets en mag op 17 september de tweede wedstrijd thuis aantreden tegen kampioen RC Hilversum.
 
De Dukes Dames mogen in de eerste klasse in de poule beginnen tegen BRC/REL, Lady Wasps en DIOK/LSRG. Eerste wedstrijd thuis tegen Lady Wasps. Een mooi "meetmoment" voor de Dames. Vorig jaar gingen beide wedstrijden tegen hen verloren.
Ons tweede heren team komt drie nieuwe tegenstanders tegen in de eerste klasse: het gedegradeerde RC Eemland 1 en de ongeslagen kampioenen van de tweede klassen noord - RC Groningen 1 - en zuid: de Oisterwijk Oysters 1. Met twee eerste teams in plaats van de gedegradeerden HRC 2 en 't Gooi 2 is de eerste klasse duidelijk sterker geworden. Het tweede mag gelijk aan de bak met een derby uitwedstrijd bij de Oysters op 11 september. Voor ons tweede dit seizoen een mooie uitdaging om het resultaat van vorig seizoen (beste tweede team van Nederland) te evenaren.

Het derde krijgt in de derde klasse Zuid Oost te maken met nieuwe tegenstand van de eerste teams van De Bokkerijders, Tarantula en Eindhoven. Kortere reisafstanden voor hen en zij beginnen in Valkenswaard bij de Vets. En hoe eindigden die twee teams vorig seizoen?
Het gecombineerde team Dukes/Ducks 4 - oftewel Duckes Legends - komt dit jaar uit in de nieuwe vierde klasse zuid en beginnen met een uitwedstrijd in Middelburg tegen Oemoemenoe.
 
En nu de jeugd. Alle jeugdteams spelen dit seizoen hun wedstrijden op zaterdag. Onze Colts starten in de eerste fase van de competitie weer op het hoogste niveau - de cup - en beginnen met een uitwedstrijd tegen RC Eemland.
De twee Cubs teams - een daarvan gecombineerd met The Ducks - beginnen in Cup (1e) en Bowl (2e). Beide Cubs teams beginnen met een thuiswedstrijd. Cubs 1 in Den Bosch tegen 't Gooi en Cubs 2 in Boxtel tegen Oemoemenoe.
De Junioren teams beginnen in Cup (1e) en Shield (2e). Junioren 1 speelt zijn eerste wedstrijd tegen HRC en het tweede tegen URC.  
 
VOORBEREIDING EERSTE EN TWEEDE TEAM
Net als vorig jaar bestaat de squad voor ons eerste en tweede team weer uit zo'n 60 á 65 spelers. Hieruit worden de eerste en tweede teams gevormd. Al enkele weken zijn zij onder leiding van Andy Egonu, Henri Eikemans en Mark Lewis op dinsdag en donderdagavond aan de Hekellaan bezig met de pre-season trainingen.
   
We beginnen het nieuwe seizoen 2016-2017 in september met vier nieuwe buitenlandse spelers. Er was behoefte aan versterking van met name de “back-row”. Onze zoektocht heeft geleid tot de komst van de volgende multifunctionele spelers:
Nico Alexandre. Nico is een Fransman en speelde en studeerde hiervoor in Canada;
Matthew Parry. Een Welsh speler met ruime rugby ervaring in Wales en Manchester;
Rodrigo Churio. Rodrigo komt oorspronkelijk uit Argentinië en heeft gespeeld komt uit Santander in Spanje, waar hij ook rugby speelde;
Theo Bagdanov die rugby speelde in London (Groot-Brittanië). Oorspronkelijk komt Theo uit Bulgarije.
   
Gedurende de maand augustus zullen deze spelers arriveren en deelnemen aan de pre-season trainingen en oefenwedstrijden. Ze zijn ondergebracht in appartementen in het complex “Zuiderschans” op loopafstand tot de club en natuurlijk de stad.
   
Verder hebben zich ook een aantal jongens aangesloten bij onze squad vanuit Nederlandse clubs. Wij wensen ze allemaal een warm welkom bij The Dukes en kijken uit naar hun rugby prestaties.
 
Andy gebruikt de pre-season trainingen en oefenwedstrijden van om de teams samen te stellen. Rond de oefenwedstrijd tegen RC Amstelveen wordt dit bekend. Aanstaande zaterdag 20 Augustus spelen het eerste en de junioren oefenwedstrijden in en tegen RFC Luik (gepromoveerd naar de eerste divisie in België). Hierna volgen oefenwedstrijden in Den Bosch (kijk voor meer informatie in de agenda).
 
GEZOCHT REFS VOOR ZATERDAGCOMPETITIE
Zoals de meeste waarschijnlijk weten moeten wij voor de thuiswedstrijden cubs, junioren, dames dukes 3 en legends refs zelf regelen.
 
Opleiding tot IRB 1 of IRB 2
We lopen al jaren te kampen met onvoldoende refs voor de wedstrijden en afgelopen seizoen hebben we een aantal nieuwe refs de IRB ref 1 laten volgen. Hierbij waren het merendeel colts. Doordat de colts competitie op zaterdag gaat vallen zullen deze spelers niet beschikbaar meer beschikbaar zijn. Andere hebben opgezegd of gaan meer tijd steken in het coachen van teams. Daarom moeten we investeren in opleiden van refs. en hierbij het dringend verzoek of er leden zijn die interesse hebben voor een ref IRB 1 of IRB 2 opleiding.
 
Boete voorkomen 
Indien we geen ref kunnen regelen voor een thuis wedstrijd kost ons dat tussen de € 150,00 tot € 350,00. Afgelopen seizoen rond de € 1200,00 aan boetes gehad. Geld dat we beter kunnen gebruiken voor ontwikkeling in onze mooie club.
 
 
Heb je interesse of weet je iemand mail dan naar ws@dukesrugby.nl

 
Week 33/2016
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl