Click here to view this email in your browser                                                                        Декември 2015
ИНТЕЛИГЕНТНИ ГРАДОВЕ: ЕНЕРГИЯ, ТРАНСПОРТ, СГРАДИ, ИКТ И ИНФРАСТРУКТУРА
5-7 април 2016, София, организатор: Виа Експо
Все повече градове поемат обвързващи цели за намаляване на въздействието им върху околната среда. Днес, а и в бъдеще те ще концентрират в себе си повече ресурси и хора, което увеличава тяхната отговорност. 
В Париж се провежда СOP21 - световна среща за климата и одобрените решения ще рефлектират и върху развитието на българските градове. Въпреки че те са далеч от реализирането на концепцията "интелигентни градове", вече се правят реални стъпки в тази посока. София ще бъде домакин на Smart Cities - изложение и конференция, участието в които е възможност за разработчици, вносители и търговци да популяризират своите решения. 
Ако заявите участие до  10 декември, ще получите:
 Безплатни промоционални опции. 
 5% отстъпка от наема на изложбената площ.
В декемврийския брой на бюлетина ни Ви представяме новото направление на фирма К. Чепъков - изложител в Smart Cities и част от партньорите ни от Белгия, България и Италия. Вярваме, че на техните уеб сайтове, както и на страниците на списанията им ще намерите интересни новини.
Приятно четене!
 
 
 
 
ИНТЕРВЮ С КОНСТАНТИН ЧЕПЪКОВ
управител на К. Чепъков
Г-н Чепъков, разкажете ни повече за новото Ви направление - системите "Умен дом", "Умен офис/хотел, заведение". Моля споделете за някои от наскоро реализирани проекти.
Наскоро монтирахме такъв тип система в апартамент. Клиентът желаеше да управлява щори, климатици, осветление, бойлер, подово отопление от своя телефон, но и автоматично. Примерно – изпълнихме енергоспестяваща функция за щората, като я програмирахме да се управлява автоматично в зависимост от температурата в стаята и осветеността навън. Така през  зимата ще може да се спестява електрическа енергия, защото щората сама ще се вдигне, ако не сте у дома си, стаята е студена, а навън грее слънце; обратното се случва през лятото - когато стаята е с висока температура и навън е слънчево – щората автоматично се спуска. Като цяло, очакваме по този начин да се намали работата на климатика в стаята.
Друг тип управление е автоматичното изключване на консуматорите в режим „Навън“ (с което отново се постига енергоспестяване), както и тяхното автоматично включване в режим „Ваканция“ (чиято цел е да заблуди недоброжелатели, че в дома Ви няма никого). За да прочетете цялото интервю, кликнете тук   
 
ПАРТНЬОРИ
 
 
Архитектурният съвет на Европа (ACE) е организация на професионалистите, работещи в областта на архитектурата. Членуват регулаторни и представителни органи от цяла Европа. Чрез тях АСЕ представлява интересите на над 560 000 архитекти.
 
 
 
 
Списание ТД Инсталации - официален медиен партньор на Smart Cities, навършва десет години. 
"Уникалното като фокус за българския пазар издание - наследник на Технологичен дом, специализирано само за сградни инсталации, извървя дълъг и неравен път, но се доказа като устойчиво във времето и вече утвърден и популярен източник на информация за тази област на техниката. Днес ТД Инсталации е техническо издание с лоялна аудитория от читатели и предпочитано място за специализирана реклама на водещите фирми в областта", споделят издателите.
 
 
 
Canale Energia е уеб сайт на Gruppo Italia Energia с фокус върху интелигентните мрежи, енергийната ефективност, устойчивост и зелена архитектура. Съдържанието е адресирано към специалисти, които работят в областта на устойчивата енергия, информирайки ги за новите възможности и  технологии, приложими в цялата верига – от производството до крайните потребители. Canale Energia предоставя интервюта в текстови и видео формат, новини и анализи, направени от асоциации и консултантски фирми. Активно си сътрудничи с редица авторитетни международни събития.
 
Полезни връзки:
  Организатор: Виа Експо   T +032 512 900   E  office@viaexpo.com  W www.viaexpo.com
Препрати на приятел:
Намери ни в социалните мрежи:
       
 
 
Съгласно Закона за електронната търговия този е-мейл може да е непоискано търговско съобщение. Ако не желаете да получавате писма от нас, отговорете "UNSUBSCRIBE" или натиснете линка "Unsubscribe" (Отписване) по-долу
Via Expo Ltd. - www.viaexpo.com