Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de online versie.
 
 

Europa's mooiste archipel

Een special over de Azoren. De groene archipel in de Atlantische oceaan zit al lang in het STAP-aanbod en nog altijd is het een van onze meest bijzondere bestemmingen. Er is daar een boel gebeurd sinds we er in 2006 begonnen. Toen was het nog een reisdoel voor een selecte groep reislustigen, vooral liefhebbers van rust.... heel veel rust. De rust dreigde verloren te gaan toen lowcost airlines de Azoren ontdekten.
Gelukkig is er vrijwel alles hetzelfde gebleven: de mensen, de ontzagwekkend mooie natuur, het fenomenale licht, de zuiverheid van de lucht, de plotselinge stortbuien, de walvissen en de dolfijnen, allemaal hetzelfde gebleven.
Reis naar de Azoren: niet zo maar een tussendoortje maar een vakantie die je heel lang bijblijft.
Het vervoer tussen de eilanden

Eilandhoppen op de Azoren is wel wat anders dan dobberen op de Middellandse Zee. Je bent midden in de Atlantische oceaan en dat merk je. Stoere veerboten die een stevige deining kunnen weerstaan. Ze varen 1 of 2 keer per dag, of gewoon helemaal niet, als de zee te ruw is.
Sommige eilanden zijn te ver weg en dus hop je in propellor-vliegtuigen van de Sata veilig van eiland naar eiland. Doodnormaal voor de Azoreanen, leuk en avontuurlijk voor de toerist.
De huurauto neem je dus niet mee. Op elk eiland staat in de haven een andere auto te wachten.   fotoserie Azoren-vervoer
Bkijk de 
 
de Vlaamse eilanden
 
Vlaamse eilanden? De Azoren behoren toch tot Portugal? Ja, Portugees zijn ze, maar met een stevige Vlaamse bodem. Rond 1500 - een eeuw na de ontdekking van de Azoren - bestond de eilandbevolking voor 2/3 uit Vlaamse kolonisten, vooral uit de omgeving van Brugge. Als je vandaag nog op Faial tussen de melkbussen door loopt, de kaas van Sao Jorge proeft, het kantklossen ziet op Sao Miguel en de windmolens van Pico, dan denk je nog altijd een beetje Vlaanderen te zien en te proeven.

Vreemde vogels

Terugvarend van de Galapagos-eilanden, met het hoofd vol 'evolutie-theorie' bezocht Darwin ook de Azoren, maar hij ging er niet van boord. Gemiste kans, Darwin, want je zou direkt de bevestiging van je theorie om je heen hebben gezien. Hoewel niet zo spectaculair als op Galapagos zie je op de Azoren Europese vogelsoorten maar met ander gedrag en duidelijk andere kleuren.
Je ziet er ook Amerikaanse dwaalgasten vooral op de eilanden Flores en Corvo, opgenomen in het 22-daagse arrangement.
De Azoren zijn een 'Birdwatchers Paradise'
(USA-vogels, dank aan Staffan Rodebrand)
          facebookserie Azoren
Bekijk de 
 
De beste tijd op de Azoren
 
Als de Portugezen vakantie hebben van half juli tot half augustus, ontvluchten ze de hitte van het vasteland en zoeken ze de koelte van de Azoren. Dan ook dreigen de eilanden soms overvol te raken. Daarom is het aan te raden deze 5 weken te mijden.
Je mist misschien de bloeiende hortensia maar je krijgt er meer oorspronkelijkheid en rust voor terug. Ook zonder hortensia's is er heel veel te genieten tijdens de wandelingen.

STAP Reizen, Nieuwegracht 98, 3512 LX Utrecht, Nederland +31 (0)30 230 25 03  info@stapreizen.nl
Volg STAP Reizen via: /stapreizen /stapreizen @stapreizen
STAP Reizen is aangesloten bij: