AGENDA 
Zaterdag 14 januari
15:00 uur: Dukes 1 - HRC 1
  
Zaterdag 21 januari
11:00 uur: Cubs 2 - REL/Tilburg (Boxtel)
11:00 uur: Bulldogs - Cubs 1
12:00 uur: RC Eindhoven - Junioren 2
12:00 uur: RC Hilversum-  Junioren 1
13:00 uur: Colts -  RRC/Sparta
15:00 uur: ASV ASCRUM - Dukes 1
 
Zondag 22 januari
14:30 uur: Bredase RC -  Duckes Legends
14:30 uur: DRC Wild Rovers - Dukes 3
14:30 uur: RC Groningen - Dukes 2
  
Onze Dames hervatten de competitie op zondag 5 februari 2017 om 13:00 uur thuis tegen Cas RC.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Dukes Supporter App, Twitter of de agenda op de website.
 
 
  MEER DUKES  
   
  
 
  REDACTIE  
Heb jij een wedstrijdverslag, leuke foto's, nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke donderdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je de Dukes Supporter App, Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor DigiDukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
OEFENWEDSTRIJD DUKES 1
Op zaterdag 14 januari speelt Dukes 1 de eerste wedstrijd van 2017; Een oefenwedstrijd tegen de Haagsche Rugby Club. Een herhaling van de laatste uitwedstrijd van 2016 waarin een hard werkend Dukes team werd verslagen en uitgeschakeld voor de kampioenspoule van de Ereklasse. In deze wedstrijd plaatste HRC zich wel voor de kampioenspoule. Maar moest in de laatste wedstrijd in Middelburg nipt (33-30) hun meerdere erkennen in Oemoemenoe. Voor beide teams een mooie gelegenheid hun kracht te meten voor de tweede fase van hun competitie poule. Kick off 15:00 uur aan de Limietlaan.
 
NIEUWJAARSRECEPTIE
Was weer erg gezellig in het clubhuis. En laat. Geen toespraak dit jaar. Gewoon goede voornemens. Wij wensen iedereen een gezond, gelukkig en sportief 2017 toe.
 
SCHADE AANGERICHT IN MATERIAALHOK
Afgelopen zondag trof ons bestuurslid accommodatie Will van der Steen schade en rotzooi aan die was aangericht in de materiaalruimte van ons clubhuis. Hieronder een paar afbeeldingen. Het bestuur biedt diegenen die dit veroorzaakt hebben nu de gelegenheid zichzelf te melden en zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen voor dit gedrag. Je kunt jezelf wenden tot Will van der Steen. Doe je dit niet dan zal het bestuur de veroorzaker(s) op hun gedrag en gebrek aan verantwoordelijkheid aanspreken en hier mogelijk consequenties aan verbinden.
 
UITNODIGING JEUGDTOERNOOI 2017
In 2016 in recordtijd volgeboekt dus hierbij de uitnodiging om je team(s) op tijd aan te melden: zaterdag 10 juni 2017 organiseert RC The Dukes weer een jeugdtoernooi voor Turven, Benjamins, Mini's, Cubs en Junioren. Schrijf je team(s) in via het aanmeldingsformulier op onze website.
 
REFEREE MATTERS
Rugby draait helemaal om aanvallen en vermijden. Als jouw team balbezit heeft, is het zaak de bal vooruit te dragen of te schoppen, op de helft van de tegenstander, om zo uiteindelijk punten te scoren. Het meest eenvoudig en efficiënt gaat dat als de baldrager ieder contact met de tegenstander kan vermijden door de ruimte in te rennen - of door de bal te passen naar een teamgenoot die meer ruimte heeft. Contact is uiteindelijk echter onvermijdelijk.

Tijdens het open spel is het belangrijk dat de scheidsrechter het spel bijhoudt en uitkijkt naar mogelijke voorwaartse passes en obstructie. In rugby mag de bal niet voorwaarts bewegen tenzij hij wordt gedragen of geschopt. De bal mag dus niet vooruit worden gegooid of geduwd. Als de bal per ongeluk toch op die manier vooruit wordt bewogen, is het een "knock on". Het 'schuldige' team verliest dan balbezit. De scheidsrechter kan de voordeelregel toepassen of het spel stoppen en een scrum toewijzen. Als de scheidsrechter de voordeelregel toepast, houdt hij zijn arm uit richting het 'onschuldige' team. Het signaal voor een knock-on is een open hand die boven het hoofd voor- en achteruit beweegt. Het signaal voor een voorwaartse gooi ziet eruit alsof de scheidsrechter een denkbeeldige bal vooruit gooit. Het is trouwens een penalty als je doelbewust de bal vooruit duwt of gooit.

Het is niet toegestaan een speler aan te vallen of te duwen als hij of zij de bal niet heeft. Je mag ook niet voor de baldrager uit rennen om zo te voorkomen dat hij wordt getackeld, of op enige andere manier een aanvaller of de bal blokkeren. Al deze overtredingen worden bestraft met een penalty. Voor de borst gekruiste armen, zoals bij een open schaar, zijn het signaal voor obstructie.

Je kunt uitkijken naar deze signalen tijdens de volgende wedstrijd die je speelt of kijkt. Kijk of je kunt uitmaken welk team beter is in het aanvallen en vermijden (tip: dit is over het algemeen het winnende team).
Week 1/2017
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 's-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl