Boektoppers, 3e Jaar
 
Beste ouder(s)
 
In het kader van de lessen Nederlands zal er dit schooljaar gewerkt worden met ‘Boektoppers’. Zij bieden pakketten aan met een boekselectie die aangepast is aan de leeftijd en leefwereld van onze leerlingen. Dit jaar werden de volgende vijf boeken geselecteerd:
 

-         Hard hart (Ish Aït Hamou)

-         Het vierde rijk (Maria Nygren)

-         Virus - Miriam Mous

-         Robijnrood - Kerstin Gier

-         Malou van de mussen - Noëlla Elpers

 
Deze vijf boeken zijn in iedere bibliotheek (makkelijk) terug te vinden. Het probleem is echter dat de voorraad snel uitgeput is als iedereen op hetzelfde ogenblik een bepaald boek wil ontlenen.
 
Dit jaar werd beslist om klassikaal enkele pakketten aan te kopen om de prijs te drukken. Elke leerling zal 1 boek lezen tijdens het jaar als opdracht voor een boekbespreking en 1 mee naar huis krijgen.  Het is de bedoeling dat elke leerling een ander boek mee naar huis krijgt, dus niet het boek dat ze verplicht moesten lezen voor de boekbespreking.
 
Per leerling komt dit op €4,99. Dit wordt verrekend via de schoolrekening.  
 
Met vriendelijke groeten
 
H. Baert, L. Bonkowski, V. Brocatus, A. Franckx, L. Van Bever, de leerkrachten Nederlands
Frank Baeyens, directeur
 
 
Hard hart - Ish Aït Hamou 
De jonge Tom Macleigh laat zijn saaie provinciestadje achter zich om te gaan studeren in Boston. In de stad bloeit hij langzaam open: hij maakt nieuwe vrienden en komt in de ban van de bloedmooie Rachella. Maar Tom durft haar niet aan te spreken. Hij krijgt ook steeds meer onverklaarbare woedeaanvallen waarin hij het contact met de werkelijkheid compleet verliest. Wanneer Rachella een donkere periode doormaakt, blijkt hij de juiste man op de juiste plaats. Ze groeien naar elkaar toe. Wordt de liefde voor Rachella zijn redding of zijn ondergang? 
>> Label: liefde, mysterie
 
 
Het vierde rijk - Maria Nygren
Op de nieuwe school van Blenda is iedereen in de ban van één persoon: Hedvig. Zelfs de rector gehoorzaamt het mooie blonde meisje blindelings. Blenda is nooit populair geweest en droomt ervan om ook in de spotlights te staan. En ze is niet de enige. Lena-Stina haalt goede cijfers, maar heeft geen plezier in het leven. En Penny verandert steeds in een kopie van anderen. Voor een project bestuderen de drie meisjes hoe Hitler aan de macht kwam. Ze bedenken een geniaal plan waarmee ze Hedvig van haar troon kunnen stoten. Maar al snel stijgt de macht een van hen naar het hoofd …
>> Label: identiteit, pesten
 
 
Virus - Miriam Mous
Kris is op vakantie met zijn neef Hopper. Ze rijden door de bergen als er een hevig noodweer losbarst. Ineens loopt er een man op de weg! Hopper kan hem niet meer ontwijken. De jongens slaan op de vlucht. Ze komen terecht in een Spaans bergdorp. Er hangt een vreemde sfeer en de bewoners zijn nors en soms ronduit bedreigend. Kris en Hopper besluiten er vandoor te gaan, maar de enige toegangsweg is afgesloten en wordt door gewapende mannen bewaakt. Niemand mag het dorp nog in of uit want er waart een onbekend en zeer besmettelijk virus rond ...
>> Label: thriller
 
 
Robijnrood - Kerstin Gier
Waarom is niemand in haar familie normaal?! Gek wordt de zestienjarige Gwen soms van haar oma, tante en vooral haar nichtje, maar boven alles van de vele geheimen in haar eigenaardige familie. Op een dag komt ze plots terecht in het Londen van honderd jaar geleden. Ze kan ook terug naar haar eigen tijd en ontdekt zo een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook ... de knappe Gideon. En ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden ...
>> Label: liefde, verfilmd
 
 
Malou van de mussen - Noëlla Elpers
Begin 17e eeuw. Na de dood van haar moeder wordt Malou terug naar Antwerpen gestuurd. Haar reisgezel Nicolaas Rockox neemt haar mee naar zijn eigen huis, waar ze het jongste ‘maartje' wordt. Ze groeit op tot een mooie jongedame en de stadstuin wordt haar toevluchtsoord. Ondertussen worstelt Malou met allerlei vragen. Is Rockox haar echte vader? Ook dreigt ze verliefd te worden op de nieuwe knecht Meerten, maar meiden en knechten mogen niet met elkaar trouwen. Dan vriest de Schelde dicht en op het ijs doemt een gevreesde schaduw uit haar verleden op. 
>> Label: historisch, humor
 
Voor verdere inlichtingen over deze activiteit, contacteer valentine.brocatus@hdc.ksleuven.be
 
 
Dit is een no-reply adres. Gelieve niet te reageren op de afzender van dit bericht.
Voor wijzigingen in contactadres, contacteer secretariaatsmedewerker nick.caron@hdc.ksleuven.be