AGENDA 
Zaterdag 19 november
11:00 uur: BSN/Te Werve - Cubs 1
11:00 uur: Cubs 2 - SBN (Boxtel)
12:00 uur: URC - Junioren 2
13:00 uur: HRC - Junioren 1
13:00 uur: Colts - Eemland
19:30 uur: Dukes Apres Ski Party
  
Zondag 20 november
13:00 uur: NSRV Obelix - Dukes Dames
14:30 uur: Dukes 2 - Cas 2
14:30 uur: RC Wageningen - Dukes 3
 
Vrijdag 25 november
19:30 uur: Dukes Ladies Night
 
Zaterdag 26 november
11:00 uur: Bredase RC - Cubs 2
11:30 uur: Cubs 1 - RC Eindhoven
12:30 uur: Junioren 2 - WaWa's
13:00 uur: URC - Colts
13:30 uur: Junioren 1 - RRC
15:00 uur: RC Amstelveen - Dukes 1
  
Maandag 28 november
19:30 uur: Algemene Leden Vergadering
 
Zaterdag 3 december
10:00 uur: Sinterklaas voor de G-TBM

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Twitter of de agenda op de website.
 
  MEER DUKES  
   
  
 
  REDACTIE  
Heb jij een wedstrijdverslag, leuke foto's, nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke donderdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor Digidukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
UITSLAGEN
Dukes 2: DSR-C - Dukes 2 27 - 8
Dukes 3: Dukes - Maraboes 24 - 7
Duckes Legends: Duckes Legends - Elephants 5 - 47
 
SINTERKLAAS BIJ G-TBM
 
AANPASSING JEUGD COMPETIE
Voor wie het nog niet opgevallen is naar aanleiding van de agenda hiernaast: de competitie indeling van de jeugd is compleet op de schop gegaan. Heb je de wedstrijden al in je eigen agenda over genomen?Dan zul je dit aan moeten passen. Voor een compleet overzicht kun je de competitie indeling op de website van Rugby Nederland raadplegen.
 
APRES SKI PARTY
Op zaterdag 19 november organiseert Rugbyclub The Dukes een besloten feest voor haar leden. Vanaf 19:30 uur is de 'Dukes Apres Ski Party' toegankelijk voor The Dukes 1, The Dukes 2, The Dukes 3, The Duckes Legends en de Dukes Dames.
Vanaf 21:30 uur is de 'Dukes Apres Ski Party' toegankelijk voor alle overige leden.
Meld je aan via de Facebookpagina van Rugbyclub The Dukes bij evenementen. Dresscode: Wintersport.
 
DUKES 3 DEELT FLINKE TIK UIT AAN MARABOES
Zondag 13 november stond aan de Limietlaan de topper in de derde klasse Zuid-Oost op het programma, tussen de koploper Dukes 3 en RC de Maraboes. De Maraboes hebben voor deze wedstrijd slechts 15 punten tegen gehad in de eerste zeven wedstrijden en scoren daarnaast enorm veel. Daarnaast is de voertaal van de Maraboes over het algemeen Engels dus met alle recht een geduchte tegenstander en vandaag moesten alle registers open.

Eerste helft
Onder leiding van een gedegen fluitende referee Campie, ging de wedstrijd om 14:30 van start. De focus bij The Dukes was voor de wedstrijd al goed voelbaar. Vanaf het fluitsignaal ging het er van beide kanten fel op. De Maraboes kwamen sterk en scherp uit de startblokken met hard fasespel, goede opvolging en snelle balverplaatsing. De verdediging van de Maraboes was in de eerste helft ijzersterk en conditioneel zagen de heren uit Maastricht er ook prima uit. The Dukes stond een groot gedeelte van de eerste helft flink onder druk maar hield met een enorme wilskracht, vechtlust de linies goed gesloten. Aanvallend kwamen The Dukes er in deze eerste fase onvoldoende aan te pas. Met vlagen werd er slordig omgegaan met balbezit, wat leidde tot balverlies. In de tweede fase van de eerste helft werd het derde steeds sterker, we begonnen brutaler te spelen, rucks werden against the head gewonnen en onze sterke defensie zorgde ervoor dat de Maraboes fouten gingen maken. In deze fase wist het derde ook brutaal op een 5-0 voorsprong te komen door het oppakken van de bal van Bart van Rooij uit de scrum, die uit de tweede rij van de Maraboes rolde.

Tweede helft
In de fase hierna (tot 10 minuten na rust) bleef het 5-0. Hard spel van the Dukes, met harde tackles, een ijzersterke verdediging, goed fasespel en set pieces zorgde dat de Maraboes met vlagen aan het wankelen waren. Maar de Maraboes bleven maar komen. Het had ook zo maar 5-5 kunnen worden. Totdat onze gelegenheidsvoetballer Jeroen, nadat hij de bal enkele keren met zijn voet had gecorrigeerd de bal over de achterlijn wist te drukken. 10-0. Op dat moment wisten we dat het er op en erover was. De focus was goed en nu afmaken. Het was een fase van sterk spel aan de Bossche kant en de tegenstander was even de kluts kwijt. Heel snel na de tweede try volgde de derde try door onze nummer 8 Lex na een mooie run. De derde try was nog niet gescoord of onze nestor Ronald wist met zijn uitgestrekte arm een try in de hoek te drukken. Gevolgd door een prachtige conversie van Martijn 24-0. In de fase hierna was het bij de Dukes rommelig en wisten de Maraboes een try de scoren. De afsluiting van de wedstrijd werd voorafgegaan door een scrum, waarin de tegenstander 5 meter werd teruggezet. Eindstand 24-7.

Dukes 3 staat na acht wedstrijden ongeslagen bovenaan, gevolgd door de Maraboes op zes punten en Wageningen op 10 punten. Volgende week staat er voor Dukes 3 weer een test op het programma, namelijk Wageningen uit.
Namens de spelers van Dukes 3 willen wij de supporters die vandaag langs de lijn stonden bedanken voor jullie komst. Top dat jullie er waren. We zijn echt blij met jullie komst. We hopen dat er bij de volgende thuiswedstrijd nog meer support vanuit de hele club aanwezig is om ons derde team van rugbyclub The Dukes aan te moedigen. Tot de volgende thuiswedstrijd 4 december tegen de Vets.
 
NEDERLANDS TEAM
Na de overwinning in en tegen Oekraïne speelt het Nederlands Heren XV rugbyteam met Dukes spelers Johnny Nas en Rik van Balkom zaterdag 19 november thuis in Amsterdam tegen Moldavië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de kwalificatie voor het wereldkampioenschap dat in 2019 in Japan plaats vindt. Voorafgaande aan deze wedstrijd spelen de Nederlandse U18 (11:00 uur) en U20 (12:30 uur) teams met Dukes Dirk van Lierop (U18) en Lars Linnenbank tegen hun leeftijdgenoten uit Polen. Meer informatie lees je hier. 
 
NIEUWE LEDEN
We mogen weer 35 nieuwe leden verwelkomen bij Rugby Club The Dukes. Welkom en veel plezier!
Kazimir Albertus
Stefano Alting von Geusau
Sabine Boeijink
Joshua Caldwell
Sarah Coffey
Dorsan de Crombrugghe
Luka van Cromvoirt
Sep Dekkers
Marcel van Gemert
Jesper Goyaarts
Jeremy Heesakkers
Joost van den Heuvel
Quinten Hoogendijk
Lex Janssen
Mees Knoester
Wopke van Leeuwen
Tim Lepelaars
Koen Mickers
Boaz van der Miessen
Luca Mommersteeg
Julian Nagtzaam
Mathias Pecher
Jamie Penningnieuwland
Wes van der Pol
Claudia Reuter
Alja Scheltinga
Mike Sens
Luke Tarry
Jos van der Velden
Lucas van de Ven
Ties van de Ven
Siebren Vinckers
Quintin Welling
Stephan van den Wetten
Matthijs de Wit
 
SAVE THE DATE: DUKES LADIES NIGHT
Op 25 november is het LADIES NIGHT bij The Dukes. Een avond speciaal voor ALLE Ladies. Meer info volgt binnenkort. Houd hem vrij en ben d'r bij. Aanmelden kan hier.
 
ALGEMENE LEDENVERGADERING
Op maandag 28 november 2016 vindt weer een algemene ledenvergadering plaats. Aanvang 19:00 uur in het clubhuis aan de Limietlaan. De uitnodiging met agendapunten en verslag van de vorige vergadering volgt zo spoedig mogelijk.
 
TESTDAG VOOR DE MINI'S EN CUBS
Op woensdagmiddag 30 november organiseert Rugby Academy Zuid een instroomtest voor seizoen 2017-2018. Deze vindt plaats op sportcomplex De Hazelaar in Rosmalen.  Meer informatie kun je vinden via de website van Rugby Academy Zuid.
Aanmelden via de secretaris van Rugby Academy Zuid, via secretaris@razuid.nl.
Op de dag zelf kun je om 14:30 uur melden bij de receptie van het Rodenborchcollege.
 
CLUB VAN 100
Zaterdag 3 december speelt Dukes 1 de thuiswedstrijd tegen
't Gooi. Een geduchte tegenstander. Op dit moment met een straatlengte voorsprong op de nummer twee in de ereklasse achter RC Hilversum. De leden van de club van 100 zullen - onder het genot van een hapje en een drankje - The Dukes aanmoedigen. Daarvoor is de bar in de club van 100 tent geopend vanaf 14.00 uur tot 17:00 uur. Aansluitend is iedereen welkom in het clubhuis om daar de gezelligheid voort te zetten. Meer informatie over de club van 100 en hoe jij jezelf daarvoor kunt aanmelden vind je
op onze website.
 
DUKES DOUCHE SCHUIM
Nu te koop bij onze sponsor Macron: het schuim van The Dukes. Dukes doucheschuim á € 7,95. Leuk voor de feestdagen. Let op! Dukes doucheschuim prikt niet in de ogen, maar het raakt je wel.
 
Week 46/2016
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 's-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl