WORKSHOP ZINGEN IN STUDIO

Binnenkort wordt er een workshop 'zingen in studio' georganiseerd.  In bijlage vind je meer uitleg over wat we allemaal zullen doen.  Je kan kiezen tussen de volgende data:

zondag 14 oktober: 10.00 uur - 19.00 uur (inschrijven vóór 7 oktober)
zaterdag 3 november: 10.00 uur - 19.00 uur (inschrijven vóór 19 oktober)
zaterdag 10 november: 10.00 uur - 19.00 uur (inschrijven vóór 26 oktober)

Prijs: €159 per persoon, maaltijd 's middags inbegrepen

Niveau: enige zangervaring is noodzakelijk

Inschrijven & info: Stuur een mail naar sarah@singsing.be met een korte omschrijving van je niveau en ervaring. Vermeld al jouw beschikbare data, dan zet ik je indien mogelijk samen met mensen van jouw niveau.


*

GROEPSLES ENSEMBLEZANG VOOR HET GOEDE DOEL

Binnenkort is het weer week van de Fair Trade.  Het Fair Trade Centre heeft enkele BV's in de studio opgesloten met massa's (h)eerlijke snacks en dranken.  Het resultaat is een 'fairtradesong', geïnspireerd op het liedje 'Gimme Hope Jo'Anna'.  Nu zoeken ze koren die deze fairtradesong willen zingen en op internet posten.

Daarom organiseert singsing! twee groepslessen die openstaan voor mensen die nog geen student zijn van singsing!, waarin we een meerstemmige versie van het lied zullen instuderen, opnemen en posten op het internet.  Wie weet winnen we nog iets leuks...  Aanwezigheid op beide groepslessen is vereist.

In bijlage vind je meer info over groepslessen ensemblezang.

Data:
vrijdag 12 oktober: 18.00 - 21.00 uur
woensdag 17 oktober: 18.00 - 21.00 uur

Meer info over de fairtradesong? klik hier

Prijs: Omdat het voor het goede doel is, €30 per les ipv €35.  Totaal: €60, versnaperingen tijdens pauze inbegrepen

Niveau: enige zangervaring is noodzakelijk

Inschrijven & info: Stuur een mail naar sarah@singsing.be.


*

ZANGTIP

Heb je 'ademsteun' altijd al een groot mysterie gevonden?  Beeld je in dat je een grote heliumballon bent, een erg ontspannen beeld dus.  Terwijl je uitademt/zingt, duw je de wanden van de ballon zachtjes en ontspannen naar buiten, waardoor je je ribbenkast wijd houdt.  Eigenlijk wil je het 'grote werk' zo lang mogelijk uitstellen, dus jij denkt alleen maar "ontspan, ontspan, naar buiten,...".  Zo zorg je ervoor dat je je lucht spaart, terwijl de nodige spanning pas komt als het écht nodig is.  Denk eraan: Jij initieert de spanning niet, de spanning komt vanzelf doordat jij lucht blijft lossen!


*

FESTIVALITIS
Gehoorproblemen bij jongeren

Als muzikant zijn je oren je kapitaal. Jammer genoeg zorgen we er niet altijd even goed voor...

klik hier


*

ABSOLUUT GEHOOR ERFELIJK?

Sommige mensen hebben een absoluut gehoor, wat wil zeggen dat ze van elke toon die ze horen, meteen de notennaam kunnen zeggen, zonder de hulp van een referentieklank.  In bijlage vind je een interessant artikel over de eventuele erfelijkheid hiervan.


*

A CAPELLA RULES!

A capella in ensemble zingen is één van mijn grote liefdes.  Dit filmpje besmet je zeker ook met de microbe!

klik hier

Wil je meer van zulks?  Typ "a capella" in op YouTube... uren luisterplezier gegarandeerd!


*

STUDENTENCONCERT GROOT SUCCES!

Nog even vermelden dat ik op 15 september een trotse juf was :-)  Dit krijgt nog een spannend staartje volgende zomer...  Later meer daarover!