november 2022  
 
 
Beste ondernemer,
 
 
 
 
Enthousiaste reacties op de ZUIDWESTER TAS
We waren blij verrast met alle producten en diensten die aangeleverd zijn voor de Zuidwester Tas. Met hulp van Tomingroep en WSP hebben we alle tassen ingepakt en rondgebracht. De vele positieve reacties maken deze actie voor herhaling vatbaar. Laat je inspireren door onderstaande foto’s en geef je alvast op voor de volgende tas!
 
 

 
 
Algemene Ledenvergadering
De eerstvolgende ALV (alleen voor leden) is op donderdag 24 november a.s. bij de Tomingroep, Franciscusweg 12 in Hilversum. We starten om 17.00 uur. Aanmelden graag via info@ovhilversumzuidwest.nl
 
 
 

 
 
 
Vastgoed als energieleverancier
Op dinsdag 25 oktober jl. was er een speciale bijeenkomst voor vastgoedeigenaren, rondom de vraag hoe je met elkaar kunt toewerken naar een energiepositief bedrijventerrein. Voor deze gelegenheid waren we te gast bij Deadline Producties, specialist in creatieve video content.
 
De bijeenkomst begon met inspirerende voorbeelden van Deadline Producties, waaronder een fragment uit een documentaire over waterstof in Nederland. Daarna vertelde Bas Brüll over de ontwikkeling van E-unit in Arnhem, het eerste energie ++++ project in Nederland. Alle technologie bij elkaar zorgt ervoor dat de panden zelfs energie leveren. Ontwikkelaars en woningbouwers zijn hier en daar bezig met zonnepanelen en een warmtepompsysteem, maar E-unit past alle technieken toe in één gebouw om daarmee 100% duurzaam te zijn: een dak en gevel vol PV-panelen, een batterij van 1 MW voor opslag, een ijswarmtepompcentrale voor verwarming en koeling, slimme software voor laden en ontladen van de batterij en een goed doordacht businessmodel waarbij de 41 units mede-eigenaar zijn van de essentiële infrastructuur en 10 jaar lang een gegarandeerde vaste energieprijs hebben.
 
Vervolgens nam Hugo Lijding nam de aanwezigen mee in een succesverhaal met bestaand vastgoed: de eigen panden op de Zeverijnstraat. Hugo vertelde over de investering in ruim 500 zonnepanelen, het inrichten van de infrastructuur en het opzetten van een energiecollectief met de directe buren. Veertien ondernemers hebben met elkaar één aansluiting bij Liander. Daardoor hoeven zijn maar één keer vastrecht en energiebelasting te betalen. Bovendien kunnen zij de zelf opgewekte energie delen. Ook een goed doordacht businessmodel. Hugo presenteerde ook ‘het grootste zonnedak van Hilversum’ en de plannen voor de stichting Toekomstbestendig Hilversum, van waaruit we met elkaar de collectieve projecten kunnen oppakken.
 
Nadien was er tijd voor discussie. Er kwamen vragen over de snelheid waarmee je kunt handelen als je zaken collectief ontwikkelt, er waren kritische vragen over de samenwerking met andere partijen en er werd bezorgdheid geuit over de realisatie van de zonnedaken nu de leveringsketen zo onder druk staat. Maar er stroomde ook veel positieve energie.
 
Onder het genot van een hapje en een drankje werd er nog lang nagepraat. Ideeën werden gedeeld en contactgegevens uitgewisseld.
 
We kijken terug op een leuke bijeenkomst bij een goede gastheer. Weer een stap dichter bij een energiepositief Hilversum Zuidwest!
 
Heb je de bijeenkomst gemist en wil je bijgepraat worden? Mail dan naar commissieduurzaam@ovhilversumzuidwest.nl
 
 
 

 
 
 
Sponsoren gezocht voor buurtmobiel
“Wie o wie helpt onze buurtmobiel weer op weg? De accu is kaduuk en een nieuwe accu kost 3.800 euro maar onze centen zijn op. Wij zij naarstig op zoek naar sponsoren die ons uit de narigheid willen halen.
Voor naamsvermelding van de sponsoren hebben we nog ruimte genoeg op de buurtmobiel. Onze dank zal groot zijn!”
 
Voor inlichtingen kun je terecht bij Monique Gijsman (06-12886389) of Jan van den Heuvel (06-12054360) van wijkcentrum De Koepel.
 
 
 

 
 
 
Wist je dat:
* Onze website regelmatig nieuwe items en aanpassingen bevat? Check hem regelmatig voor de laatste updates.
 
* Annelies op 27 oktober weer een succesvolle AED training heeft verzorgd, bij Van Haren Sport & Wellness? Bij deze training waren ondernemers én bewoners aanwezig. Hartelijk dank Annelies, voor de zeer nuttige les die levens kan redden.
 
 
* Zwerfvuil van McDonalds (alleen van McDonalds) gemeld kan worden op 06-51006389?
 
* Je een MOR melding kunt maken als je in de buurt iets ziet wat kapot of vuil is, niet werkt of overlast geeft? Je kunt dit melden via de website van de gemeente Hilversum.
 
* Wij het leuk vinden als je ons een like geeft op Facebook en LinkedIn?
 
 
 
 
 
BewarenBewaren
BewarenBewaren