Eigentijds EcoZeN Netwerk
Nieuwsbrief september 2020
Beste belangstellende,
 
Spannende en bijzondere maanden hebben we achter de rug. Na maanden van stille afwachting, zoals dat voor velen gold, mochten we ongeveer half juli weer gasten ontvangen. In onze vorige nieuwsbrieven nodigden we iedereen weer uit om langs te komen, mede omdat wij in onze ogen een veilige plek zijn om te verblijven. Dat is nu achteraf gebleken, ondanks de grote aantallen gasten tot en met eind augustus en dankzij de discipline van (bijna) iedereen met betrekking tot het naleven van onze coronaregels. Voor iedereen was dat natuurlijk wennen, maar we merkten dat de bekende sfeer er niet onder heeft geleden. En nog steeds ontvangen we gasten en kijken we uit naar de herfstvakantie-weken wanneer er ook weer cursussen en workshops zijn. Daarover verderop meer.
 
Maar eerst willen we vanaf deze plek iedereen hartelijk bedanken die heeft meegeholpen deze bijzondere zomerweken mee mogelijk te maken. Door de coronamaatregelen in Europa ontvingen we namelijk per week gemiddeld 15 tijdelijke participanten minder dan gebruikelijk in deze zomermaanden. Dat betekende dat we met een relatief kleine groep van bewoners, permanente en tijdelijke participanten, soms tot op het tandvlees, ons werk hebben verricht. Met succes; want van degenen die de gasten met hun bagage met de golfkar naar de auto brachten, hoorden we dat zij alleen maar positieve geluiden hebben gehoord van de gasten over hun verblijf bij ons. 
 
Hoewel wij in april en mei het ergste vreesden over onze financiële positie, kunnen we nu met een gerust hart de winter en het voorjaar van 2021 ingaan, in de wetenschap dat ongeveer 25 bewoners en participanten nog brood op de plank hebben, maar dat we ook nog kunnen investeren in de renovatie, een zandfilter voor de boerderij e.d. 
 
Onze dank gaat ook uit naar al die workshop- en cursusleiders die hun werk hebben gedaan in moeilijke coronaomstandigheden, waarbij de anderhalve meter afstand bij ons heilig werd verklaard. Daarmee wilden we ook voorkomen dat er mondkapjes gedragen moesten worden. Een grote uitdaging voor hen en dan speciaal voor die workshops waar normaliter nabijheid de norm is.
 
Omdat de werkbelasting afgelopen zomer zo groot was hebben we besloten om vanaf 7 november tot en met eind januari gesloten te zijn voor gasten. We kunnen ons dan concentreren op terrein- en renovatie werkzaamheden. Tijdelijke participanten zijn in deze periode wel van harte welkom.
 
Met vriendelijke groet,
Bewoners en participanten


Onze herfstactiviteiten

De herfst komt eraan en dat is altijd een bijzondere ervaring: prachtige kleuren van de loofbossen geven de vakantie een decor waar je graag doorheen wandelt. Door de extreme droogte zijn ze nu al voorzichtig aan het verkleuren. We raden je dan ook aan om naar Ecolonie te komen, om te genieten van ons herfstarrangement, geldig van 12 september tot 7 november: een verblijf van 4 nachten/5 dagen in een kamer op basis van halfpension voor slechts 160 euro. Lees meer over de activiteiten die we in de herfstvakantie aanbieden
 
Cursusweken in september en oktober

 
De inspirerende cursus "Leven met planten - Kruidenweek" door Mevrouw Onkruid alias Maaike Pfann van 27 september tot 3 oktober. (Deze cursusweek zit vol.)
 
De cursus Beeldhouwen met Gerard Akerboom van 4 tot 10 oktober. Geniet van de intense stilte op het terrein tijdens het tikken op je steen. Werken met steen: het levende materiaal is hard, miljoenen jaren oud, het intrigeert en draagt veel mogelijkheden in zich. (Nog 3 plaatsen vrij.)
 


Een schilder- en wandelweek met Rob ter Steege, van 11 tot 17 oktober. Deze bijzondere week vraagt van je om te onderzoeken en naar binnen te gaan. Terwijl je schildert, moet je keuzes maken. Dit proces kan zich vooral in de schilderkunst vrijelijk ontwikkelen. We hebben immers alleen met onszelf en het materiaal van doen.


 
Yogawandelweek met Caroline Kluijtmans van 17 tot 24 oktober. (Deze cursusweek zit vol.)

Zaag & snoeiweek

van 26 september tot 3 oktober
Volgende week gaan we met een groepje mensen bomen en struiken snoeien op onze terreinen. Heerlijk fysiek werk waarvoor we je van harte uitnodigen als je er een weekje uit wilt, maar toch bezig wilt zijn. En je lichaam dit natuurlijk ook toestaat. Even opgeven via info@ecolonie is voldoende. We nemen dan contact met je op.


Drie bijzondere weken

Begonnen we andere jaren met het Eigentijds Festival eind juni en eindigden we met het Kinderfestival, nu vonden deze twee festivals door corona noodgedwongen achter elkaar plaats aan het einde van ons zomerseizoen. Tijdens voorafgaande weken in de zomer moesten we elke dag afwachten of een opleving van het coronavirus geen roet in het eten zou gooien. Voordeel van deze twee weken achter elkaar was dat we de workshoptenten voor beide festivals konden gebruiken. Nadeel was de reeds in de inleiding genoemde werkbelasting. Beide festivals waren zeer geslaagd en hadden respectievelijk 105 en 170 deelnemers. We hebben nog geen nieuwe data gepland voor volgend jaar. Dat gaan we in november doen als er hopelijk meer zicht is op de ontwikkeling van het virus. In de decembernieuwsbrief of voor zover mogelijk eerder, laten we dit weten. Ook onderzoeken we de mogelijkheid om een geheel nieuwe activiteit te introduceren, ‘de EcoZeN week voor Oosterse levenskunst.’ Lees hier meer over de visie achter deze week. We denken met deze activiteit beter aan te sluiten bij de huidige ontwikkelingen in de samenleving.
 
The Great Gathering Week
De derde zeer bijzondere activiteit deze zomer (8 t/m 15 augustus) was natuurlijk de Great Gathering week. In onze nieuwsbrieven van april en mei hebben we uitvoerig geschreven over deze massale bijeenkomst van natuurwezens op onze terreinen. Toen wij hiervan al in februari hoorden via Ewout Storm van Leeuwen hebben we het initiatief genomen om tijdens een week heel geconcentreerd aandacht te besteden aan hun aanwezigheid. Ons terrein Forge Neuve leek ons hiervoor bij uitstek de plek. Bijzondere energieplekken als de Gouden Driehoek, de Kapel en het mooie bassin voor de grote schuur waren al aanwezig. Daar zijn drie nieuwe acupunctuurpunten bij gekomen: de Licht Piramide of bewustzijnsdriehoek, die je als het ware uitnodigt om andere dimensies te verkennen middels het derde oog. Ten tweede de Merkaba, één van de sterkste symbolen uit de heilige geometrie. Het bestaat uit twee in elkaar lopende tetraëder's, het eerste en belangrijkste platonisch lichaam en symboliseren het mannelijke en het vrouwelijke. Tenslotte is het Altaar langs het bospad van de Wolvenvallei (vlakbij ons terrein) vrij gemaakt, zodat de potentiële energie die daar altijd al aanwezig was, vrij is gaan stromen. 
Sinds de aankoop van dit terrein Forge Neuve, begin 2000, wisten we dat deze locatie zich zou kunnen ontwikkelen tot een ideale plek voor bezinning, heling, studie en mystiek. Het lijkt er op dat we daar dit jaar een belangrijke ‘zicht- en voelbare’ stap in hebben gezet. In dit verband hebben we dan ook Forge Neuve de naam gegeven van de Groene Kathedraal.
Later dit jaar en in de winter komen we nog uitvoerig terug om verslag te doen van deze week en van de plannen die we verder in petto hebben. Nu beperken we ons tot enkele impressies door middel van foto’s. 
Eigentijds festival 2020
 
Eigentijds kinderfestival 2020
 
 
Eigentijds EcoZeN Netwerk
Deze e-mail werd verstuurd aan:
 
Stel je geen prijs meer op post van ons, klik dan op de link onder deze e-mail om je uit te schrijven.
Vind ons op Facebook