Wandelnieuwtjes juni 2021                              Volg ons ook via  
 
Vlaanderen Wandelt Lokaal 
 
 
#iedereenwandelt is het motto dat Wandelsport Vlaanderen vzw op zondag 27 juni a.s. wil uitdragen tijdens VLAANDEREN WANDELT LOKAAL
 
Vanuit meer dan 100 wandel pop-ups wordt  in samenwerking met de plaatselijke wandelclub een lokale wandelactiviteit opgezet, waarbij iedereen met volle teugen de schoonheid van hun eigen achtertuin kan (her)ontdekken. 
 
Van de fascinerende Westhoek, het walhalla van de Vlaamse Ardennen, de glooiingen van het Pajotse Brueghel landschap, de stiltegebieden in de Schelde- en Rupelstreek, de groene rand rond Brussel tot Bosland in Limburg, er valt ontzettend veel te ontdekken in Vlaanderens mooiste, weidse en zelfs een tikkeltje woest landschap. Zonder afbreuk te doen aan de niet opgenoemde regio's, want ook daar schuilt achter ieder hoekje een verrassend zicht of charmant plekje. 
Jong en minder jong, kleine of grote gezinnen, occasionele wandelaar of fervente hiker iedereen is van harte welkom op VLAANDEREN WANDELT LOKAAL. Je hoeft geen lid te zijn van een wandelclub of onze wandelsportfederatie om deel te nemen. Kies uit het ruime aanbod je favoriete locatie en REGISTREER JE HIER voorafgaand. Op 27 juni a.s. ga je naar de locatie van je keuze om te betalen en de bewegwijzerde afstand van je keuze te volgen.
 
OUD-HEVERLEE, gelegen op een boogscheut van Leuven in de groene long van het Heverleebos en het Meerdaalwoud, het natuurgebied de Doode Bemde en de IJsevallei vormt het ankerpunt van Vlaanderen Wandelt Lokaal. 
 
Alle informatie over Vlaanderen Wandelt Lokaal vind je op www.vlaanderenwandelt.be
 
Een overzicht van alle deelnemende wandelclubs vind je 
 
Heropstart officiële wandelorganisatie
Langzamerhand gaan de officiële wandelorganisaties opnieuw van start. Voor al deze tochten zijn de geldende Covid-maatregelen na te leven. Het dragen van een mondmasker is verplicht binnen de inschrijvingszone. We vragen ook de afstand van 1,5 meter te respecteren bij het inschrijven. Dit in het belang van de organiserende wandelclubs. 
 
Een overzicht van de officiële wandelorganisaties vind je op www.walkinginbelgium.be. Per dag en per organisatie staat duidelijk aangegeven of de organisatie doorgaat, gewijzigd werd of geannuleerd. 
 
Als sportfederatie dienen we ons strikt te houden aan de protocollen bepaald binnen het ministrieel besluit en opgesteld door sport.vlaanderen. Hierdoor dienen deelnemers zich in de maand juni voorafgaand te registreren. Je inschrijving betalen kan de dag zelf bij de organisatie van je keuze. Registreren kan HIER of via het registratieformulier die je vindt op www.walkinginbelgium.be 
 
 
 
Eindelijk, daar is de zon en het mooie weer! Weg met die truien en fleeces, het is tijd voor korte mouwen! Speciaal voor jullie zetten we de T-shirts op de wandelwebshop in promotie. Voor elk wat wils, want er zijn T-shirts voor mannen, vrouwen en kinderen. 
 
 
 
 
 
Neen heren, dit item is niet voor jullie bestemd! Staand plassen is geen exclusiviteit meer voor mannen, want dankzij de UIXI plastuit kunnen ook vrouwen voortaan staand plassen. Waarom ze dit zouden doen? Wel daar zijn best wat goede redenen voor.  
            
 
Word wandelcoach voor Pink Ribbon
 
 
Hou je van wandelen en wil je graag je wandelenthousiasme delen met anderen? Pink Ribbon zoekt gepassioneerde wandelaars die een opleiding tot wandelbegeleider door Wandelsport Vlaanderen vzw willen volgen. Want een gezonde, actieve levensstijl hanteren, kan de kans op kanker verminderen.
 
Heb je de wandelzin gevonden en sta je al te popelen om een eigen wandelgroep op te richten in je gemeente of vereniging? Lees alles over de Pink Ribbon-wandelgroepen en de door ons aangeboden opleiding en stel je kandidaat!


 
 
Wandeltip: de Alpe Adria Trail
 
Als het op wandelen aankomt in Friuli Venezia Giulia, dan is de Alpe Adria Trail de niet te missen langeafstandswandelroute. Deze 750 km lange route loopt over 43 etappes vanaf de Großglokner, de hoogste berg van Oostenrijk, door de ongerepte Julische Alpen tot de azuurblauwe Adriatische Zee in Italië. Elke etappe is gemiddeld 20 km lang en bovenal geschikt voor elk type wandelaar. 
 
Ontdek hier de Alpe Adria Trail