Hej,
 
Hoppas ni haft en härlig påskhelg och hann njuta lite av solen : )
Jag har firat påsk i min mammas färgfabrik, vilket resulterade i ett stort påskägg fullt med handfärgat garn. Inte synd om mig alls... Men jag delar med mig såklart, så välkommen in och fynda våra vackra handfärgade och handmålade garner! Denna gång blev det mycket alpacka, en hel del baby alpaca silk och så lite superwash merino.
 
  
 
Sommartiden är här, och det betyder att vi har lördagsöppet kl 11-15 från och med nu. Välkomna!
 
 
AKTUELLA KURSER
  
Sticka sockor från tån och upp 
Söndag 17 april kl 10-15
 
 

Att sticka sockor är omåttligt populärt! På den här kursen visar vi hur du lägger upp och stickar sockan från tån och upp. Fördelarna är flera; du kan prova under tiden du stickar, och du riskerar inte att garnet tar slut innan du ”hunnit fram” till tån. På kursen stickar du en socka i babystorlek, för att hinna träna på alla moment. Efter kursen är du redo att lägga upp för ett par sockor i din egen storlek. Vi kommer vi även att visa hur man stickar sockan med en lång rundsticka, s.k Magic loop teknik. Kursledare är Marianne Larsson.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
 
Nytt virkgarn med Aloe vera
Vi har utökat vårt sortiment av virkgarn med Jasmine 8/4 Aloe Vera. 100 % merceriserad bomull, färgad i Sverige och behandlad med Aloe vera för extra mjukhet. Jasmine finns i många fina färger och passar till både virkning och stickning. Garnet är drygt med hela 170 m per nystan och passar till stickor 2.5-3 mm eller virknål 2-2.5 mm. Priset är 33 kr per nystan.
 
 
 
REA på Allino
 
Det finns ändå hopp om våren, så varför inte sätta igång med ett stickprojekt i bomull och lin? Vi rear nu BC Allino, ett härligt garn i 50% lin och 50% bomull som passar till stikor 3-3.5 mm och kan bli sköna toppar, linnen, tröjor eller koftor. Ordinarie pris är 49 kr per nystan, men nu kan du fynda Allino för endast 39 kr/nystan! Gäller så långt lagret räcker och kan inte kombineras med andra erbjudanden.
 
  
 
 
Smått och gott
Vi har fyllt på förråden med lite av varje av de livsnödvändigheter en garngalning kan behöva, t ex mönsterradmarkörer, bästa flätstickorna, garnfingerring för tvåfärgsstickning, vackraste saxen, böjda nålar för lättare montering, stickhållare, snygga markörer och smart nålförvaring. Dessutom har vi återigen de populära Får-stickmåtten från HiyaHiya i lager!
 
 
   
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15