Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Plötsligt händer det! Våren vinner över snön och solen tar över :) Så här års märks det att många vill vara ute i solen och hälsa våren välkommen, och hittar man bara en vrå i sol och lä för vinden så går det i alla fall idag alldeles utmärkt att ta med sig stickningen och kaffekoppen ut i solen. Jag har i stort sett alltid med mig minst en stickning när jag går hemifrån, och jag stickar på tunnelbanan, i olika väntrum, på caféer, i bilen (när jag inte kör själv) eller i ridhuset när jag tittar på mina barns ridlektioner. Ofta får jag kommentarer från omgivningen, och inte sällan visar det sig att det finns fler stickare och virkare i min närhet och vi finner att vi har ett gemensamt intresse. Det är trevligt och inspirerande med sådana små möten tycker jag, så sticka eller virka mer ute i vardagen!
 
Senast i helgen hade jag med mig stickningen till Bounce när jag väntade på barnen som studsade runt där. Då hade jag med mig #denrundafilten, läs mer om den nedan! Läs också inbjudan till nästa kurs, denna gång är det dags för lite patentstickning igen, det var länge sedan sist!
 
 
 
 
Patentstickning
Tisdag 24 april kl 18.30-21.00
 
Patentstickning är en rolig och användbar teknik som ger ett vändbart, ribbat utseende. Sticksättet passar bra till bland annat halskragar och tröjor och blir vackert både enfärgat och flerfärgat. Det påminner om resårstickning, men blir tjockare och mindre elastiskt. På den här kursen får du lära dig grunderna i patentstickning och du får inspiration till att experimentera vidare.
Kursledare är Ivar Asplund.
 
 
 
 
Soft Donegal Tweed
Vi har fått en stor leverans av vår Soft Donegal Tweed som vi köper på kon direkt från spinneriet. Nu är alla färger uppnystade, sex nya nyanser fick vi den här gången. Soft Donegal Tweed är en entrådig merinoull som ej superwashbehandlats och den är riktigt trevlig att sticka med enkel tråd på stickor 3-4 mm eller med dubbel tråd på stickor 4.5-5.5 mm, den kan även stickas tillsammans med t ex Silkmohar. Ett nystan är 50 gr och 190 m och kostar endast 55 kr
 
 
 
Garnsmycken åter i lager!
 
Vi har fyllt på med fina örhängen och halsband för garnnördar, så nu finns många färger att välja på igen.
 
KNITTER-halsbandet är gjort i acrylglas och ca 6.5 cm brett och kostar 120 kr.
Halsbandet med härva har guldpläterad eller silverpläterad kedja, härvan finns i olika färger och är ca 3.5 cm bred, priset är  99 kr.
Örhängena med stickor och nystan har stift i kirurgiskt stål och garnet är handfärgat, stickorna är ca 14 mm långa, örhängen kostar 129 kr paret.
 

 
Örhängena finns i många snygga färger: röd,  blå, grön, turkos, cerise, lila, svart, mörkgrå, vit med guldtråd, svart med guldtråd. Du ser alla färgerna som finns här nedan. Observera att alla örhängen är lika stora, det är bara fotona som är lite olika stora :)
 
 
 
 
Färgglada Shades of Merino Cotton
Shades of Merino Cotton från Lana Grossa är senaste nytt hos oss! Riktigt maffiga nystan på 200 g och 760 m i färgglada nyanser med fyra tunna trådar merino och bomull som tonar i olika färger. Ett nystan räcker till en sjal, själv har jag börjat på en Plethora, gratis engelsk beskrivning via Ravelry. Priset per nystan är 275 kr.
 
 
Var med och bidra! Sticka #denrundafilten!
Ni har väl inte missat det fantastiska initiativet #denrundafilten av Lotta, Tant Kofta? Lotta har gjort en beskrivning på en jättefin stickad filt och samtidigt startat en insamling via Plan Sverige för att stärka flickors rättigheter och möjligheter att få gå i skolan. Vill du vara med? Skänk då minst 50 kr till Plan Sverige och ladda sedan ner beskrivningen hos Tant kofta och sätt igång! Läs mer om insamlingen här
 
I skrivande stund har vi garnälskare via Tant Koftas insamling tillsammans fått ihop smått otroliga 77 000 kr till projektet! Heja, heja - och stort tack till Lotta för en fantastiskt bra idé!
 
 
Min runda filt går i regnbågens alla färger och den växer stadigt till sig. Jag använder lite restgarner i färgglad merinoull, mest Yaku, Malabrigo sock och handfärgat Merino Sock, och som bottenfärg har jag entrådigt ullgarn av okänt ursprung. Det är en enkel och rolig stickning, perfekt att ha med sig när man stickar "på språng". Då är det himla fiffigt att använda de smarta skyddsröret för rundstickor, trä röret över stickspetsarna när du pausar stickningen, så tappar du inga maskor och slipper avbrutna stickspetsar. Skyddsröret kostar 40 kr och finns i tre olika färger.
 
 
 
Vackra knappar till din kofta!
Vi har fått in många nya fina norska tennknappar i olika storlekar (10-kronan är med som storleksreferens). De kan bli pricken över i på din nästa kofta! De klassiska tennknapparna är tillverkade i Norge och kostar från 15 kr/st.
 

 
 
Nu är vi kontantfria!
Från och med 2 april 2018 är vi en kontantfri butik. För att öka säkerheten för våra medarbetare hanterar vi numera inga kontanter. Vi accepterar de flesta betal- och kreditkort, med undantag för American Express och Diners. Har du inte kort kan du även betala med Swish.
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16 
 
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!