Click here to view this email in your browser
 
Hej,
  
Snart är årets kortaste månad till ända, och vågar vi hoppas att även vintern sjunger på sista versen? Hur det nu blir med det så bjuder vi denna sista februarivecka på flera fina erbjudanden! Dessutom har vi fått hem de nya mönsterkatalogerna från Garnstudio Drops Design med massor av stickat och virkat för våren och sommaren! Kom och hämta ditt eget blädderexemplar för endast 10 kr.
  
En efterlängtad gäst är snart tillbaka när Tant kofta Lotta Blom kommer till stan och håller kurs i det fiffiga sättet att sticka en kofta uppifrån och ner. Förra kursen blev rekordsnabbt fullbokad, så vill du gå kurs för Lotta ska du inte vänta för länge med din anmälan :) Läs mer nedan...
 
Massor av Malabrigo-mums
Vissa dagar på jobbet är bättre än andra. Dagen då man får en last med garn från Malabrigo tillhör de bättre...
Nu har vi äntligen fått påfyllning i hyllan med härliga Malabrigo Sock och även en rejäl laddning med den tunna, mjuka Malabrigo Lace. Bägge garnerna är handfärgade i mjukaste mulesingfria merinoullen från Sydamerika.
 
Jag fick genast problem att välja vilka färger jag ska ha i en randig kofta stickad uppifrån och ner :)
 
AKTUELL KURS!
 
Heldagskurs: Sticka kofta uppifrån & ner
Söndag 16 mars kl 10.00-15.00
 
Att lägga upp maskor för halsen och sen sticka en kofta neråt med allt i ett stycke är helt suveränt! Det är enkelt, koftan passar alltid och blir som du vill ha den. Vi går igenom koftans olika moment och gör en övning med olika sätt att balansera färger och ränder. Du får provsticka en lapp för att veta maskantalet vid halsen och samtidigt lär du dig osynliga ökningar och planerar koftans kanter. Du hinner lägga upp och börja sticka lite på din egen uppifrån-och-ner-kofta.
Kursledare är Lotta Blom, känd som Tant kofta.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
Nya mönster från Born to Knit!
Johanne Ländin, alias Born to Knit, har släppt några nya beskrivningar, lika fantastiskt vackra som vanligt! Sjalkragen Elise är i ärlighetens namn ett utmanande projekt, men efter några tusen maskor får man ett resultat väl värt ansträngningen. Kragen kan till exempel stickas i något av sockgarnerna Drops Fabel, Sock wool eller Step, eller för den delen i mjuka Yaku eller Malabrigo Sock om man föredrar det. Beskrivningen kostar 50 kr.
 
Är man lite mer av en nybörjare på mönsterstickning med två färger kanske ett pannband känns som ett lämpligare projekt :) I så fall behöver man inte välja bland de här tre söta modellerna Britta, Liv och Greta - alla tre ingår i samma beskrivning för 50 kr.
 
 
 
Garngodis i smarriga vårglada färger i Hemp+Cotton+Modal från Onion. Passar perfekt till vår- och sommarplagg på stickor 3-3½ mm. Priset är 49 kr per nystan.
 
Kalinka, lingarnet från Karin Öberg har vi nu fått hem i två nya färger; den bruna Jord och den vinröda Bordeaux, som är fina komplement till den redan stora färgskalan. Kalinka kostar 160 kr/hg och är ett drygt garn med 300 m/hg.
 
 
SLUTET PÅ FEBRUARI-ERBJUDANDEN
 
Köp Pallas, Raggen eller Ragg strumpgarn så får du 25% rabatt på KnitPro Cubics strumpstickor!
Har du testat de fyrkantiga strumpstickorna från KnitPro? Fyrkantiga stickor, låter det knasigt? Det är faktiskt riktigt fiffigt! Tack vare sin form ligger stickan stadigare i handen, vilket leder till att du stickar jämnare och anstränger lederna mindre. Det är lite samma princip som med en klassisk, fasad blyertspenna... Många säger också att skarven där du byter mellan strumpstickorna blir mindre synlig med de fyrkantiga. Den 24-28 februari erbjuder vi 25% rabatt på KnitPro's Cubics strumpstickor om du samtidigt köper något av sockgarnerna TeeTee Pallas, Viking Raggen eller Hjertegarn Ragg Strumpgarn.
 
Erbjudandet gäller alltså under 24-28 februari och kan ej kombineras med andra rabatter.
 
 
Passa på att testa nya färgglada Cascade Casablanca!
Casablanca är ett vackert multifärgat, entrådigt garn i ull, silke och mohair som passar till stickor 4-6 mm och ger långa partier av varje nyans. En härva är 100 g och 200 m. Till och med 28 februari kan du köpa Casablanca till introduktionspriset 129 kr istället för ordinarie pris 149 kr.
 
Jag stickar just nu en glassigt glad barntröja i Casablanca, en rolig stickning på tvären i ett gratismönster från Järbo garn.
 
  
Sista dagarna kvar, till och med 28 februari ger vi 25% rabatt på Drops Fabel och Drops Delight :)
 
 
 
 
Kampanjpriser:
 
Fabel enfärgad, nu 20 kr istället för 26 kr
Fabel print, nu 21 kr istället för 28 kr
Fabel long print, nu 23 kr istället för 31 kr
Delight, nu 26 kr istället för 35 kr
 
Observera att du ej har någon bytesrätt på REA-garner eller garn till kampanjpris.
 
 
 
 
   
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
måndag kl 11-18
tisdag kl 11-19
ons, tors, fre kl 11-18
lördagar kl 11-16
söndagar och helgdagar stängt
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!