Click here to view this email in your browser
Hej,
 
Hoppas alla ni som haft sportlov senaste veckan har haft det skönt, att ni hunnit sticka eller virka lite i lugn och ro och har alla armar och ben i behåll efter eventuella turer i backar och skidspår! Idag gick ju Vasaloppet av stapeln, och det brukar vara något av en tv-högtid för mig. Jag bänkar mig i soffan med fikat och stickningen beredd för att uppleva några timmar av snö, vinter och kraftprov i uthållighet på sådär lagom avstånd. Men i år var det dags för sockstickningskurs istället, inte det sämsta det heller, och som tur är kan man ju följa loppet via datorn också. Vi konstaterade att de snabbaste åkarna kör Vasaloppet fortare än en ovan sockstickare stickar en socka ;)
 
Apropå snabb så är det vad man måste vara om man vill knipa en plats på vår nästa kurs, det är en eefterfrågad favorit i repris: Flerfärgsstickning med lyfta maskor. Läs mer i inbjudan nedan!
 
 
Vi har glädjen att presentera en mycket färgglad nyhet!
Som enda butik i Sverige har vi fått äran och förtroendet att vara återförsäljare av garner från Rohrspatz & Wollmeise! I veckan fick vi hem vår första leverans av de fantastiskt vackra, handfärgade garnerna. Wollmeise är ett världsberömt, närmast legendariskt varumärke i garnvärlden. Claudia Höll-Wellmann startade i liten skala för 15 år sedan, och färgade garner i merioull hemma i den lilla staden Pfaffenhofen i tyska Bayern. Garnerna sålde slut snabbare än kvickt och verksamheten har nu vuxit till ett litet familjeföretag och sortimentet har utökats med flera garnkvaliteter, fortfarande med samma höga kvalitetskrav och otroliga färgskala. I våra hyllor hittar ni nu Wollmeise Pure, Twin, Blend, DK och Lace. Välkommen in och kika på dessa godingar, för det här är garner som bör upplevas!
 
 

 
 
AKTUELL KURS!
 
 
Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor  
Tisdag 14 mars kl 18.30-21.00               
  
Lär dig att sticka mönster med flera färger på ett annorlunda och enkelt sätt. Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt stickande och se maskornas möjligheter. Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Tekniken har i det närmaste oändliga möjligheter och kan användas till allt från vantar, mössor, tröjor, väskor eller muddar.
 
Kursledare är Madelaine Jansson och Lotta Bengtson, som tillsammans har skrivit den inspirerande boken Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor.
 
 
 
 
 
Tynn Silk Mohair är här!
Ännu en av vårens nyheter från Sandnes garn är nu på plats i våra hyllor! Tynn Silk Mohair är lillasyster till den populära Silk Mohair. Ett riktigt fint garn av mohair, ull och silke i flera vackra 
färgställningar. Ett nystan är 25 g och 212 m och kostar 69 kr. Tynn Silk Mohair ger lätta, skira plagg för sig själv, men passar också utmärkt att blanda med andra garner, exempelvis vårens tidigare nyhet Tynn Line. Vi roade oss med att plocka ihop några olika färgkombinationer av Tynn Line och Tynn Silk Mohair, visst är de snygga ihop?
 
Av ovanstående färgkombinationer kan man sticka denna härliga spetssjal, som finns i nya mönsterhäftet 1706 Sommerfavoriter från Sandnes garn. Kika på alla modellerna i häftet här
 
 
De rosa mössorna erövrar världen!
Du har väl stickat (eller virkat) dig en egen Pussy Hat? Om inte så är du välkommen in till oss för att hitta rätt garn, vi har många olika grovlekar och prisklasser att välja på, och beskrivning finns gratis på nätet. Den är väldigt enkel, sticka en till dig själv, mamma, syrran, brorsan, bästa kompisen, chefen, grannen eller vem du nu vill glädja med en motståndsmössa :) Det är inte för sent att göra din egen mössa till Internationella kvinnodagen den 8 mars...
 
Läs mer om fenomenet Pussy Hat i Dagens Nyheter eller lyssna på Stil i P1!
 

 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16