Westerlo - maart 2016
Jaargang 6 - nummer 3
 
  Inhoud
 
Wereldraadfilm: Timbuktu

 
de trailer
 
Kidane woont samen met zijn vrouw Satima en hun dochter Toya op een vredige plek in de woestijn buiten Timbuktu, waar de religieuze fundamentalisten heersen. In de stad lijden de mensen onder het terreurregime van de Jihadisten, die vastbesloten zijn om de islamitische geloofsovertuiging op te leggen. Muziek, gelach, sigaretten en zelfs voetbal zijn verboden. Kidane en zijn familie zijn gespaard gebleven van de chaos in Timbuktu.
 
Alles verandert wanneer Kidane per ongeluk de visser Amadou doodt, en hij geconfronteerd wordt met de nieuwe wetten van de buitenlandse bezetters...
 
woensdag 2 maart om 20 uur
gratis toegang
 
 
 
 
Bibkids: Jeugdboekenweek - Weg van de stad

5 tot 25 maart 2016
 
De Jeugdboekenweek 2016 denkt na over steden, dorpen en landen. Over samenleven in de stad met mensen vanuit alle windstreken, over landbouw in de stad, gezonde lucht en druk verkeer. En wat met het groen in de stad? De routes zijn talrijk. Dus kom, pak een boek en ga mee.
 
Ook in onze bib wordt de jeugdboekenweek uitgebreid gevierd!
 
Voor de scholen:
 
De leerlingen van het 2de en 3de leerjaar mogen meereizen met onze virtuele "bibexpress". Via allerlei opdrachten verzamelen de leerlingen kilometers en reizen zo snel mogelijk van het groene Westerlo naar het bruisende New York!
 
Om ook de kleuters mee te laten genieten gaat de bib langs in alle kleuterscholen. De kindjes reizen van het platteland naar de stad met Boer Boris en ontdekken in de prentenboeken alles over de boerderij, het vervoer en de stad. 
 
Nieuwsgierige ouders houden we op de hoogte via onze site, facebook en uiteraard in de bib.
 
Voor bezoekers:
 
Elke bezoeker wordt ondergedompeld in het thema via een boekentafel en allerhande leuke lees- en voorleestips. Nieuwsgierig? Spring eens binnen of bekijk de website!
 
Cultuurconnect heeft een online uitdagingenspel uitgewerkt. Wil je graag deelnemen, surf dan snel naar www.jeugdboekenweekindebib.be.
 
 
 
 
 
een mooi promofilmpje
 
 
 
 
Bibkids: Voorleeskwartiertjes

 
Op woensdag 30 maart staan onze voorleesvrijwilligers weer paraat voor een maandelijkse dosis luisterpret! Deze keer halen ze hun allermooiste sprookjes boven.
 
Afspraak om 14 uur voor alle lezertjes tussen 2,5 en 7 jaar!
 
Gratis toegang en inschrijven is niet nodig.
 
 
 
 
Wink@Westerlo: Hardnekkige mist - Herman De Jonghe

De Westelse auteur Herman De Jonghe bracht vorige week een nieuw boek uit. Hardnekkige mist is een thriller die de confrontatie tussen integratie, maatschappelijke waarden en politiek bederf op scherp zet.
 
Roel Verstraeten stapt uit de trein en wordt gegijzeld door twee mannen, jongens eigenlijk nog, die hem meenemen naar Borgerhout. Niemand ziet het, niemand helpt hem. De straten zijn verlaten, de regen houdt niet op. Ze slepen hem mee van geldautomaat naar geldautomaat, en dwingen hem geld af te halen.
 
Wanneer de regen ophoudt, kruipt de mist uit de gaten en spelonken waarin hij zich verborgen hield en brengt de spoken uit het verleden met zich mee.
 
Een van de jongens is Eric Vanderlaenen. Hij heeft speelschulden, ze hebben hem bedreigd als hij ze morgen niet betaalt. Eric wilde maar dat hij niet Eric heette, maar Mohammed. Zijn vader spotte met het geloof van zijn moeder, het geloof in de Barmhartige. Als zijn schulden betaald zijn, kan hij een nieuw leven beginnen. Zidan zegt: als ge geen eer hebt, dan hebt ge niets.
 
Met z'n drieën dwalen ze door de stad, maar er is een vierde bij. De dood loopt geluidloos achter hen aan...
 
 
 
de website van de auteur
 
Uit-tip: Lieve Blanquaert in de Zoerla
 
Lieve Blancquaert ging op zoek naar een antwoord op de vraag wat het betekent om op een bepaalde plek in de wereld in het huwelijksbootje te stappen. Waarom trouwen we met elkaar en hoe doen we dat?
 
Wat gebeurt er tijdens een collectief groepshuwelijk in het laatste communistische dorp in China? Wat is liefde in het polygame moslimland Senegal? Trouwen in een vluchtelingenkamp, een last minute drive-in in Vegas, een Turks huwelijk in België,...
 
Lieve Blanquaert brengt haar persoonlijk verhaal van al die bijzondere momenten en ontmoetingen.
 
vrijdag 4 maart om 20 uur
de Zoerla - vvk 10 euro

organisatie: Cultuurdienst Westerlo
info en reservatie: 014 53 92 00 - www.westerlo.be/e-loket
 
 
 
 
 
Kelly's Tijdschriftentips
 
   
Motoren & Toerisme is het grootste motorblad van de Benelux en verschijnt maandelijks.
 
Het is een lifestyle magazine dat ook onder niet-motorrijders een trouwe schare aanhangers heeft. Elk nummer bevat naast motorfietsnieuws en tests van motorfietsen en scooters ook reisreportages die variëren van voor iedereen haalbare daguitstappen tot avontuurlijke wereldreizen om bij weg te dromen.
 
Daarnaast is er ook veel aandacht voor de praktische kant van het motorrijden  met tips en reportages over kledij, techniek en andere aspecten van de dagelijkse motorpraktijk.
In National Geographic Junior kom je alles te weten over dieren, natuur, mensen en de mooiste en meest bijzondere plekken op aarde. Elke keer ontdek je weer iets nieuws of opmerkelijks.
 
Het tijdschrift staat vol met spannende reportages van onderzoekers, bijzondere dieren, spectaculaire natuurverschijnselen, bizarre records en wonderlijke weetjes. Elke maand weer een onvergetelijke ontdekkingsreis én superhandig voor spreekbeurten op school!
 
Bovendien word je telkens weer getracteerd op puzzels, moppen, grappige stripverhalen en prachtige foto's. Deze topper is het kleine broertje van National Geographic.
National Geographic is inmiddels een gevestigde waarde, een legendarisch tijdschrift met allerlei interessante weetjes en boeiende artikelen.
 
Het magazine behandelt zeer uiteenlopende onderwerpen met prachtige foto's. Lees meer over fascinerende verschijnselen, wetenschappelijke onderzoeken en spannende expedities.  
 
De wereld blijft je verbazen met dit maandelijkse tijdschrift.
 
 
 
 
Net uit en al in je bib
  
 
de auteur bij Van "Gils & gasten"
 
 
 
 
Vijftien heel verschillende mensen. Allemaal op een bepalend moment in hun leven, zo’n moment waarop de dingen ontploffen of imploderen, stilvallen of deblokkeren, kapotgaan of ten goede keren.
Gij nu gaat over wurgende eenzaamheid. Over vluchten en ontsnappen, wat geenszins hetzelfde is. Over verledens die je blijven achtervolgen, tot je beter leert te weten. Over de liefde die kan helpen, als je dat durft toe te laten. Over het verlangen om gezien te worden, de verschroeiende dwang om het goed te doen, de angst voor het geluk, vaak groter dan die voor het verdriet, de opmerkelijke veerkracht van wie weigert op te geven. En over de heftige wereld die het soms zelfs de dappersten onmogelijk maakt.
 
Griet Op de Beeck heeft geen roman geschreven, maar Gij nu is geenszins een verzameling per ongeluk bij elkaar geplaatste verhalen. Het is wel degelijk de bedoeling om bij het begin te beginnen en door te lezen tot het eind, om dan te ontdekken dat het boek meer is dan de droge optelsom van de afzonderlijke delen. Niet omdat er anekdotische verbanden zouden bestaan, maar omdat de schrijver probeert op deze manier iets te vertellen wat de lotgevallen van de vijftien individuen ver overstijgt.
 
Andere blikvangers:

 
Soms kan het behoorlijk fout gaan. Dat is precies wat er gebeurt bij dokter Sheila. Het leven lachte haar toe. Ze was een topchirurg, werkte in een vermaard ziekenhuis en had de beste man ter wereld. Tot het noodlot haar genadeloos trof.

Sheila wordt overgeplaatst naar een eenvoudig ziekenhuis in een klein stadje en zal daar moeten vechten tegen vele vooroordelen. En vooral tegen zichzelf. De spoken in haar hoofd zijn immers een goed bewaard geheim. Onderweg naar haar nieuwe leven ontmoet ze in de trein Sulayman, een Palestijnse vluchteling die twee jaar in het land verblijft. Een paar dagen later komt er een spoedgeval binnen in het nieuwe ziekenhuis. Een man is zwaar toegetakeld door messteken. Dokter Sheila wordt erbij gehaald. Ze is bloednerveus. Ze wil vooral niet dat de geschiedenis zich herhaalt…

Ish Ait Hamou schreef Als je iemand verliest die je niet kan verliezen voor Te Gek?!. Elke zin is het waard om drie keer gelezen te worden, en tegelijk wil je zo snel mogelijk naar de volgende bladzijde.
 

 
 
 
de campagne "Te Gek?!"
 
de eerste pagina's van het boek
Het leven van de jonge arts Edgar Simons heeft er wel eens zonniger uitgezien. Zijn vriendin heeft hem verlaten en in zijn opleiding tot psychiater staat hij onder verscherpt toezicht na een inschattingsfout met fatale gevolgen. Sindsdien valt het niet mee om zijn opleider ervan te overtuigen dat hij wel geschikt is voor het vak. Buiten zijn werk probeert hij zijn oma te steunen, die hem regelmatig met een borreltje te veel op belt om te zeggen dat ze niet meer wil leven.

Edgar is zelf niet vrij van psychiatrische klachten – hij heeft een depressie en drinkt meer dan hij van zijn patiënten acceptabel vindt. Steeds vaker vraagt hij zich af of hij wel psychiater moet worden en waarom hij dat eigenlijk wil. Dan krijgt hij Stella in behandeling, een jonge, aantrekkelijke borderlinepatiënte met een aanstekelijk gevoel voor humor. Stella is grenzeloos en dringt steeds verder in Edgars leven door. Zij fascineert hem, hij obsedeert haar. Hij moet haar op afstand zien te houden, maar hoe?
Nadat een mysterieus virus alle volwassenen heeft uitgeroeid, is Sicilië verworden tot een gigantische ruïne van verlaten steden, afgebrande winkelcentra en onbegaanbare wegen. Alleen de kinderen zijn overgebleven en proberen op het desolate eiland, waar de hitte en de zon het landschap teisteren en overal hongerige wilde honden op de loer liggen, te overleven. Zonder elektriciteit, drinkbaar water en voedsel.
 
Sinds de dood van hun ouders zorgt de dertienjarige Anna voor haar acht jaar oude broertje Astor, aan de hand van het notitieboekje dat haar moeder achterliet. Als Astor wordt ontvoerd, besluit Anna samen met haar hond naar hem op zoek te gaan in de hoop uiteindelijk de overtocht naar het vasteland te maken, op weg naar een nieuwe toekomst.
 
Niccolo Ammaniti neemt je mee in het leven van Anna, die onzekere momenten beleeft, verlangt naar de hulp van haar moeder, maar ook hoopvol is naar de toekomst.
 
interview met de auteur
 
de auteur te gast bij "De Wereld Draait Door"
 
De Ochtendgave is de eerste historische roman van A.F.Th. van der Heijden. Toch is het een échte A.F.Th., met een ingenieus plot over een driehoeksverhouding tegen de achtergrond van enkele ingrijpende gebeurtenissen. Alles draait om spionage en vernedering, om liefde en overspel.
 
Het is 9 juli 1672. Op de dag dat de troepen van Lodewijk XIV Nijmegen belegeren, verdwijnt de jonge bruid van Caspar Sonmans. Zes jaar later, op de dag dat de Vrede van Nijmegen wordt getekend, vindt hij haar terug in de tijdelijke Franse ambassade, waar zij als maîtresse van markies Caloyanni spioneerde voor de Hollandse Staten-Generaal. Zij wil, nu de vrede een feit is, zo snel mogelijk de ambassade ontvluchten. Maar of de bedrogen Caloyanni dit over zijn kant zal laten gaan?
Rosie McCosh groeit samen met haar drie zussen op in een idyllisch gezin ten zuiden van Londen. Met hun buurjongens, de gebroeders Pitt en Pendennis, vormen ze de "Pals", vrienden voor het leven. Een van hen zal Rosies geliefde worden.
 
Aan hun zorgeloze jeugd komt abrupt een einde als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt. De broers Pendennis vechten alle drie als soldaat aan het front, Daniel Pitt wordt gevechtspiloot. Rosie en haar zus Ottilie nemen vrijwillig dienst als verpleegster.
 
In de vier oorlogsjaren verliezen sommigen van hen hun leven, anderen hun dierbaren of hun geloof, maar allen verliezen ze hun onschuld. Als lezer volg je hen in de loopgraven, in luchtgevechten en in veldhospitalen.
 
In de nasleep van de oorlog moet Rosie opnieuw leren lief te hebben... Het stof dat van dromen valt.

 
een voorproefje...
 
de officiële filmtrailer van "The Danish Girl"
 
David Ebershoff vindt op een dag in de bibliotheek het dagboek van Lili Elbe, een Deense vrouw, geschreven tijdens haar ziekbed in de vrouwenkliniek van Dresden. Ebershoff raakt geïntigreerd door deze tragische heldin, de eerste transseksueel ter wereld, en herschrijft haar vergeten geschiedenis tot een indrukwekkende roman.
 
Dit is het verhaal van Lili en van haar vrouw, die van hem - en van haar - zou blijven houden.
 
Het Deense meisje is verfilmd met Eddie Redmayne (The Theory of Everything), Alicia Vikander (Anna Karenina) én Matthias Schoenaerts.
Alicia Vikander won zondagnacht hiermee de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol.
Het boek Sporthelden met een beperking portretteert 40 atleten met een handicap. Topfotograaf Henk van Cauwenbergh bracht hen stijlvol in beeld en Piet den Boer nam persoonlijk de interviews af.
 
Het resultaat: 40 boeiende verhalen met uiteenlopende emoties zoals weemoed, wilskracht, vreugde, verdriet en soms zelfspot. Stuk voor stuk atleten die met passie sporten en die vooral laten zien dat je ook met een handicap gewoon een sport kunt beoefenen. 
  
 
interview met de auteur
 
 
de eerste pagina's
 
Beursexpert schrijft ultieme bijbel voor de kleine belegger.
 
Niemand kent de aandelenbeurs beter dan Pierre Huylenbroeck. De ex-hoofdredacteur van De Tijd schrijft er immers al twintig jaar over. Meer nog, hij gunt lezers een blik in zijn eigen aandelenportefeuille.
Resultaat? Een gemiddeld jaarrendement van 12,8 procent sinds 1997, en dat ondanks twee zware beurscrashes.
 
Huylenbroeck maakt op een heldere en enthousiaste manier duidelijk dat aandelen een hoeksteen vormen van onze economie én van elke slimme beleggingsportefeuille. Slim zijn hoeft niet echt, gedisciplineerd zijn wel.
Iedereen belegger toont hoe het moet!
 
 
 
 
People skills is al vijfendertig jaar verplichte kost voor iedereen die wil leren hoe je overtuigend kunt zijn, beter kunt luisteren en ruzies kunt oplossen. Nu verscheen dit tijdloze meesterwerk eindelijk in het Nederlands.
 
Robert Bolton beschrijft de meest voorkomende communicatieproblemen, laat zien hoe ze onze relaties saboteren én wat je eraan kunt doen. Hij legt uit hoe je je baas kritiek kunt geven, hoe je voorkomt dat een gesprek met je puber uitloopt op een welles-nietesdiscussie en hoe je duidelijk doch vriendelijk iets kunt weigeren. Het leven zit vol uitdagende en stressvolle situaties waarin heldere en efficiënte communicatie alle verschil kan maken.
Veel praktijktips, nuttige schema's en aansprekende voorbeelden maken dit een uiterst nuttig handboek.
 
hier meer info over het boek

 
een interessante lezing van Jamie Bartlett over de Dark Net
 
Dark Net is een onthullende beschrijving van dat deel van het internet dat niet met een gewone browser te bereiken is. Hier bevinden zich de meest gevaarlijke én creatieve subculturen: de "trollen" en pornoproducenten, de drugshandelaren en hackers, maar ook idealistische bitcoinontwikkelaars.
Het is een wereld die maar een paar klikken van je verwijderd is. En toch hebben de meesten van ons hem nog nooit bezocht.
 
Jamie Bartlett traceerde de hoofdrolspelers en ging met ze in gesprek. Wat hij ontdekte is opzienbarend en choquerend. Hij neemt je mee op een duizelingwekkende tour door deze dynamische wereld en laat zien wat er gebeurt wanneer mensen in complete anonimiteit kunnen opereren.
 
 
1 maart: Super Tuesday.
In de Verenigde Staten houden de Democraten in 11 staten voorverkiezingen voor de nominatie van hun presidentskandidaat, de zgn. primaries.
 
Hillary Clinton is de gedoodverfde favoriet maar Bernie Sanders doet er alles aan om voor een verrassing van formaat te zorgen.
 
Hij moet het echter niet alleen tegen Hillary opnemen maar wel tegen het instituut "de Clintons".
 
Twan Huys vertelt in De Clintons het verhaal van het beroemdste en meest invloedrijke echtpaar uit de Verenigde Staten.
Hij: het ultieme politieke talent, een van de populairste oud-presidenten.
Zij: de bedrogen echtgenote, de gedroomde Democratische presidentskandidaat die het in 2008 moest afleggen tegen Barack Obama maar die nu de eerste vrouwelijke president van Amerika kan worden.
 
 
 
Twan Huys bij DWDD
 
 de trailer
 
 
 
 
 
Actueler dan ooit en winnaar van de Gouden Palm op het laatste filmfestival in Cannes.
 
In Dheepan vertelt regisseur Jacques Audiard (Un Prophète, De Rouille et d'Os) het verhaal van een ex Tamil-tijger die Sri Lanka ontvlucht en in Frankrijk als politiek vluchteling terecht komt.
 
Hij poseert met een vrouw en een meisje als familie zodat ze als vluchteling erkend kunnen worden.
Hij kent ze nauwelijks maar ze proberen samen een leven op te bouwen in een Parijse voorstad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jaco Van Dormael kennen we allemaal van Toto Le Héro (1991).
Wat een debuut! De prent won meteen de César voor beste  buitenlandse film.
 
Vijf jaar later volgde Le Huitième Jour met de onvergetelijke rol van Pascal Duquenne, de jonge acteur met het syndroom van Down.
 
Daarna werd het lange tijd stil rond de Waalse regisseur. In 2010 volgde nog het minder succesvolle Mr Nobody maar nu staat Van Dormael er helemaal terug.
 
Benoît Poelvoorde is God, woont in Brussel en is een heel gemene gast.
Dat is het uitgangspunt van Le Tout Nouveau Testament.
Hij behandelt zijn familie slecht en zijn dochter besluit op een dag de  computer van haar vader te hacken met alle gevolgen van dien...
 
 
 
 
 
een voorsmaakje
 
 I'm just an old motherfucker
 
 
 
Ook Belgisch maar compleet anders is de nieuwste van Fabienne Demal, ofte Axelle Red.
Hoewel, nieuw?
Op The songs vind je alle grote hits van haar terug in een akoestisch jasje gestoken.
Sensualité, Je t'attends, Le monde tourne mal.... : ze staan er allemaal op.
 
 
 
 
 
 
 
 Angela's eyes
 
 
 
 
 
 
Onverslijtbaar is het adjectief dat best past bij deze oude rocker.
Het 32ste (!) studioalbum alweer van de 66-jarige Arno.
Nieuw is Human Incognito uiteraard niet maar het blijft swingen als de pest.
 
Human Incognito is als een stamkroeg. Geen ingewikkelde cocktails, maar pinten. Met col! (Humo)
 
 
 
 
 
 
 
 Sensualité
 
 
 
Wees gerust, er is geen "ambras" in het Elbow-huishouden.
Frontman Guy Garvey speelde al 10 jaar met het idee van een soloplaat en die is er nu.
 
Courting the squall is het laboratorium van Guy Garvey : een beetje Elbow, een beetje jazz, een beetje funk en nog een beetje van dat alles door elkaar.
Heerlijk!
 
 
 
 
 
 
 
 
Anns Aanraders
 
Elke maand schotelt iemand van onze medewerkers je enkele aanraders voor.
 
Een boek dat je écht niet mag missen, een film die er gewoon om vraagt bekeken te worden, een muziekpareltje om van te genieten,...
 
Aan jou om hiervan te proeven!
 
Hier het lijstje van Ann.
 
 
 
 
 
 
 

de eerste pagina's
 
 
Conner is niet bang voor het monster in de tuin. Hij heeft immers genoeg zorgen aan zijn hoofd: een moeder die zwaar ziek is, een oma waar hij zich niet goed bij voelt, een steeds terugkerende nachtmerrie en daarbovenop nog eens drie akelige pestkoppen op school. Het monster vergast hem op vreemde verhalen en daagt de jongen uit om zelf zijn geheim te vertellen, om onherroepelijk dé waarheid op tafel te smijten… Maar dat stuit op een koppige tegenkanting.
 
Een diep, donker verdriet dat bijzonder intens en confronterend in beeld wordt gebracht, zowel door de auteur als door de terecht onheilspellende en grimmige illustraties van Jim Kay (ik ben grote fan!). Patrick Ness slaagt er moeiteloos in om door de symbolische verhalen van het monster de lezer aan het denken te zetten.
Uiteindelijk wordt de vinger op de wonde gelegd: de grootste angst van de mens. De angst om diegene waar je het meest van houdt te verliezen.
 
Zeven minuten na middernacht is een ontroerend verhaal over loslaten, verdriet, angst en pijn. Zo eentje dat blijft hangen, met een venijnig weerhaakje, maar eentje met een boodschap… En dan is dat toegestaan, nietwaar?
 
 
Normaalgezien grijp ik niet gauw naar novelles, ergens misschien uit vrees voor oppervlakkigheid. Volledig ongegrond, blijkt nu. Want Ish Ait Hamou weet met weinig woorden zoveel moois te zeggen, zo diep te graven. In slechts een 100 luttele pagina's slaagt hij erin om beetje bij beetje twee gekwelde levens bloot te leggen én tegelijkertijd aan te geven dat verlies en hoop soms héél dichtbij elkaar kunnen schuilen.
 
Een verhaal dat je uitnodigt, misschien zelfs ergens dwingt, om stil te staan en na te denken. Een kostbaar pareltje!
 
 
"Als je tijd geeft aan moeilijk, dan wordt moeilijk gemakkelijk."

 
de trailer
 

 
Het Britse West Yorkshire vormt het decor voor deze sublieme misdaadserie rond Catherine Cawood, een hardwerkende politie-inspecteur, die in haar werkgebied  vooral met kleine criminelen en drugsverslaafden geconfronteerd wordt.
 
Wanneer de man, die wellicht de dood van haar dochter op zijn geweten heeft, wordt vrijgelaten en deze een cruciale rol speelt in een op het eerste zicht banale ontvoeringszaak, loopt alles snel uit de hand.
 
Deze serie heeft het allemaal: corruptie, moord, wraak, familieproblemen, haat, moederliefde,… zonder echter in clichés te vervallen. Niet de misdaad op zich staat centraal in het verhaal, maar de gevolgen voor zowel daders als slachtoffers.
 
Een rauw verhaal, met een schitterende Sarah Lancashire in haar overtuigende rol als Catherine Cawood. Een aanrader voor de liefhebbers van het genre!
De aankomst - Shaun Tan
 
Een man geeft zijn vrouw en dochter een laatste kus en vertrekt aan boord van een schip op zoek naar een beter leven voor zijn gezin.
Heel symbolisch: deze graphic novel steunt enkel op illustraties, geen woorden. En nét daarin schuilt een enorme kracht. De enige letters die je terugvindt, kan je niet lezen. Daardoor word je als toeschouwer meteen in het verhaal gezogen, maar tegelijkertijd sta je aan de zijlijn én word je deelgenoot gemaakt van de hulpeloosheid van de vluchteling in een vreemde wereld die niet de zijne is. Net zoals het hoofdpersonage op zoek moet gaan naar een plaatsje in een nieuw leven, moet je als "lezer" betekenis zoeken achter elke afbeelding, op ontdekking gaan binnen het verhaal dat zich aan de hand van de prachtige illustraties langzaamaan ontspint.
 
Voor alle duidelijkheid, deze graphic novel dateert al van 2006. Een tijdloos verhaal dat nét in deze tijden een bijzonder actueel thema aansnijdt.
 
Een universeel verhaal over opnieuw beginnen, vluchten, doorzetten én hoop dat aanspoort om meermaals gelezen te worden. Want ongetwijfeld komen er iedere keer weer nieuwe dingen naar boven…
 
 
 
de website van de auteur
 
 
Te gast: VTBKultuur - Zuidwest-Engeland
 
Auteur Guido Vervoort bracht een hele tijd in Engeland door en neemt je met deze HD-presentatie mee op een tocht doorheen de graafschappen Devon, Somerset, Wiltshire, Dorset en het hertogdom Cornwall.
 
Ruige klifkusten met een wilde branding, dramatische rotspartijen, maar ook lieflijk glooiende heuvellandschappen, prachtige holle wegen en uitgestrekte groene vergezichten. Ook het verleden komt uitgebreid tot leven.
 
Zuidwest-Engeland: een prachtige tuin vol historie en legenden.
 
donderdag 31 maart om 20.15 uur
 
info: hermandk@scarlet.be
014 54 50 13
0478 92 25 45
 
toegang: 6 euro - 5 euro (leden vtbKultuur, VAB, Davidsfonds en bib)
 
 
 
 
 
 
 
 
Wist je dat...?
 
 
... je vanaf nu meer digitale Fundels kan ontlenen?
 
 
Vanaf 23 februari is het aantal ontleningen van de Fundels aan het lidmaatschap gekoppeld, en niet langer aan het "Mijn Bibliotheek-profiel".
 
Wat betekent dit nu?
 
Wie lid is van 2 bibliotheken met Fundels, mag nu 14 uitleningen doen. Wie lid is van 1 bib en behalve de eigen kaart bijvoorbeeld nog 2 kinderkaarten gekoppeld heeft, mag nu 21 uitleningen doen.
Elk bibliotheeklid van het gezin heeft dus jaarlijks recht op 7 Fundels. Als dat geen goed nieuws is!?
 
Voor alle duidelijkheid: het gaat om digitale fundels. De vroegere rugzakjes met lezer zijn niet meer beschikbaar.
 
 
 
 
 
Sluitingsdagen
 
De bib is gesloten op maandag 28 maart (Paasmaandag).
 
 
 
 
 
 
Kasteelpark 5 - 2260 Westerlo - info@bibwesterlo.be - 014 54 94 62
Wens je deze nieuwsbrief niet langer te ontvangen, klik dan op de link hieronder: