Nieuwsbrief, Maart 2015

Snel naar:
27 maart: Slotavond, IJs- en Skeelervereniging Lisserbroek
28 maart: Open dag skeelerseizoen, IJs- en Skeelervereniging Lisserbroek
26-28 juni: Jeugdkamp
28 juni: Sponsorfietstocht Rabobank Groene Hart Noord
 

 
Sponsors van de STS-KGM

Van de Voorzitter
Beste IJsvrienden,
 
Zo is het eind september, de baan open en weer lekker het ijs op en zo is het weer afgelopen, finito! Maar we kunnen terugkijken op een mooi seizoen met na jaren weer een marathon kampioen: Corrin is kampioen geworden bij de M3 in Haarlem. Een mooie prestatie waar wij als STS-KGM trots op zijn!
Corrin is zeker niet de enige met opvallende prestaties, maar het noemen van namen is altijd gevaarlijk. Voor je het weet vergeet je iemand. Nee, we hebben een mooi seizoen achter de rug met helaas geen natuurijs. Natuurlijk hebben we een goed alternatief voor natuurijs in Oostenrijk, maar schaatsen op de Kaag geniet toch wel de voorkeur, toch? Misschien volgend jaar dan maar.
 
De samenwerking, of samengaan, met onze zustervereniging Lisserbroek is zo goed als rond. Waar we nu tegenaan lopen is bijvoorbeeld de naam. STS-KGM-LBR is zo’n lange “onzinnige” naam geworden dat het misschien wel verstandig is om verder te gaan onder een nieuwe naam. Maar hoe pak je dat aan? Daar hoefden we eigenlijk niet zo lang over na te denken: de club is van de leden en een nieuwe naam moet dus gedragen worden door alle leden. Het idee voor het uitschrijven van een prijsvraag voor het bedenken van een nieuwe naam is dus geboren. Natuurlijk moeten we dan wel wat voorwaarden scheppen, maar echt moeilijk hoeft dat niet te zijn.
Over een paar weken zal ieder lid dus het verzoek krijgen (via de nieuwsbrief) om hierover mee te denken.
 
Na de wintertrainingen starten de zomertrainingen. Complete schema’s over wie, wanneer en waar komen op de site te staan. Wat ik wel mee wil geven (ook al zeg ik dit als trainer): goede prestaties op het ijs in de winter bereid je voor in de zomer!
 
Afijn, Ik wil iedereen weer bedanken voor zijn of haar inzet als schaatser of vrijwilliger voor onze club. Op vrijdag 27 maart is de slotavond en zal ik de meesten nog wel even zien. Tot dan!
 
Met sportieve groet,
Jeff van Nobelen
 
STS-KGM in het nieuws
Zoals in de vorige Nieuwsbrief al gemeld zijn we druk bezig om een actie op te zetten om meer vrijwilligers bij de vereniging te betrekken. Door de groei die we doormaken is het simpelweg nodig om meer mensen bij de STS-KGM te betrekken, zodat we voor alle leden een goed programma (zowel op als naast het ijs) kunnen aanbieden. Vooruitlopend daarop hebben we een persbericht rondgestuurd dat zowel door De Teylinger als het Witte Weekblad (editie Teylingen) is opgepakt. Zie hier het artikel uit het Witte Weekblad van 11 februari jl.:
 
 
Medio maart zal de belactie daadwerkelijk gaan plaats vinden. We zullen niet iedereen kunnen bellen. Als je op voorhand al interesse hebt om je actief in te gaan zetten voor de STS-KGM dan kun je dit kenbaar maken via vrijwilligers@sts-kgm.nl.
 
Verslag Weissensee 2015
De Weissensee was dit jaar laat dicht gevroren en de sneeuw liet het ook afweten, wat betekende alleen schaatsen op het kleine meer. Een ronde van 12,5 kilometer met prachtig zwart ijs, wel 40 cm dik. Maar het blijft een speelplaats der natuur, zoals de omroeper Jannes dat zegt. De 1e toertocht met in de middag toch een stuk zacht ijs, de 2etoertocht wind en de 3e toertocht in de morgen sneeuw.
lees meer

Corrin Duivenvoorden wint Masters M3 marathon competitie
Corrin Duivenvoorden heeft de tiende en laatste wedstrijd van de marathoncompetitie in stijl afgesloten, solo met een ronde voorsprong op het peloton! Hij is met grote overmacht winnaar geworden van de M3. Traditiegetrouw mag de klassementsleider de eerste neutrale 100 meter op kop van de groep rijden, en dat deed Corrin. Daarna wachtte hij even tot het peloton aansloot, maar er was maar één schaatser die het gaatje dicht reed en rondenlang samen met Corrin (Cornelis voor intimi) met 100 tot 200 meter voorsprong voor het peloton uit reed. Totdat de medevluchter struikelde over een gat. Corrin reed in een hoog tempo door en reed iedereen op een ronde achterstand. Solo over de finish, onder luid applaus van de rest, het bestuur, trotse ouders, trainers, oud-trainers en trainingspartners. En daarna de bloemen voor een grootse prestatie, zelden zo'n overmacht gezien! Corrin was veruit de sterkste, hij won 7 van de 10 wedstrijden. Volgend seizoen promoveert Corrin naar de M2.
 
Michel Hulshof, inmiddels de enige over gebleven rijder van STS-KGM in de M2, was in de laatste wedstrijd op weg naar zijn eerste punten van het seizoen. Maar gelegen op de 5e positie met nog 5 ronden te gaan, werd hij van achter onderuit geschaatst, en gleed de planken op. Au! En omdat hij geen punten heeft gehaald moet hij vrezen voor degradatie naar de M3.
 
In de laatste klasse, de M4, hebben Clément Torre en Joost Neuvel nog gereden voor wat ze waard waren, maar helaas zonder punten. Volgend seizoen, nieuwe ronde, nieuwe kansen.
 
Slotavond STS-KGM-LSB, 27 maart
De Slotavond 2014-2015 wordt dit jaar gehouden op Vrijdag 27 maart, aanvang 19:30 uur. Net als vorig jaar is het een gecombineerde Slotavond van de STS-KGM en Lisserbroek en wordt deze gehouden in het clubgebouw van de IJs- en Skeelervereniging Lisserbroek aan de Hillegommerdijk 53 (open vanaf 19:00 uur).
 
Kom allemaal naar de traditionele slotavond van de STS! Uitreiking van de vaantjes, schaatsdiploma’s, schaatsvaardigheidspaspoorten, bekers, complimenten en bedankjes. Met de altijd enerverende, ontroerende en oergezellige BINGO als afsluiting.
 
Het programma is om ongeveer 21:00 afgelopen. 
 
Tot dan!

Verslag Kaag en Braassem Schaatsavond
De derde editie van de Kaag en Braassem schaatsavond op 7 februari jl. was weer een groot succes. Deze avond wordt door de diverse ijsclubs uit de gemeente Kaag en Braassem georganiseerd voor inwoners, leden, donateurs en belangstellenden.
 
Er was voor ieder wat wils: een stempeltocht, vrij schaatsen, 100 meter wedstrijden voor jong en oud, 300 meter wedstrijd en uiteraard de marathon. Nieuw dit jaar waren de clinics voor beginners, semi-gevorderden en gevorderden. Er was veel animo voor, we hopen dit volgend jaar wederom aan te kunnen bieden. Kunstschaatsen Haarlem heeft een korte demonstratie gegeven om hun kunsten te vertonen. Dit was ook goed bezocht.
 
We hopen u volgend jaar weer op de ijsbaan te zien. De datum zal later worden gecommuniceerd.
Zonder vrijwilligers komt deze avond niet tot stand, dus bij deze: hartelijk bedankt voor uw inzet!
 
Namens de organisatie, 
Phaedra Erb
Laatste training seizoen 2014/15 Leiden
Op 24 februari was de laatste schaatsles in Leiden. Dit jaar was de opzet anders dan voorgaande jaren: er was een spelletjes zeskamp i.p.v. de Elfstedentocht. Ondanks dat het vakantie was, waren er toch veel kinderen naar de les gekomen.
Het thema was Carnaval: iedereen was gevraagd om verkleed te komen. Dit werd een bonte verzameling: een achtergebleven zwarte Piet, een piraat, superwoman en superman, kinderen in Onecies, een leeuw, een krokodil, politieagent, een surfdude. U leest het al: een gezellige boel.
lees meer
 
Verslag NK Allround en Sprint door Floris Root
Drie weken na het KPN NK Allround (8 en 9 februari) heb ik afgelopen weekend het laatste grote toernooi van dit seizoen gereden, het NK Sprint in Hoorn. Terugkijkend naar het Allround toernooi heb ik de slotafstand gehaald en dat is een mooie prestatie, maar ook heb ik op 0,12 seconden (12 honderdsten van een seconde!) het WK junioren in Warschau gemist en daar baal ik enorm van. Ik was er fysiek helemaal klaar voor, maar ondanks de fysieke progressie heb ik mentaal nog wat te leren! Ik heb een dag na het NK Allround deze spreuk van iemand gekregen: "Als je een fout maakt in weerwil van je beste bedoelingen, onthoudt dan deze mantra: het verleden is stof." Met deze spreuk in mijn achterhoofd ging ik vol frisse moed het NK Sprint in om daar alles uit de kast halen!
lees meer

Aanmeldingen/opzegging/veranderen abonnement en lidmaatschap
Meld je je aan, zeg je je lidmaatschap op of verander je van abonnement (meer/minder of een ander tijdstip), laat dit dan op tijd weten. Geef in ieder geval de verandering vóór 1 mei as. door aan het secretariaat (secretaris@sts-kgm.nl).
 
Voor alle recreanten die afgelopen jaar op het late uur op woensdag en/of vrijdag hebben gereden zullen, zonder tegenbericht, 2 10-rittenkaarten voor het nieuwe seizoen worden besteld. Mocht je nog voldoende ritten op je pas hebben staan, geef het dan tijdig door aan secretaris@sts-kgm.nl. Houd er rekening mee dat de ritten van dit seizoen die nog niet gebruikt zijn volgend jaar nog geldig zijn. Dit geldt niet voor ritten uit seizoen 2013/2014. Als die nog niet gebruikt zijn komen ze te vervallen.
 
Ben je te laat met het opzeggen van je abonnement en/of lidmaatschap dan zijn daar kosten aan verbonden, tot maximaal de kosten van het abonnement plus de administratieve kosten.

Aanvragen wedstrijdlicenties seizoen 2015/2016
Met ingang van het komende seizoen heeft de KNSB een belangrijke verandering doorgevoerd wat de aanvraag van wedstrijdlicenties betreft. Waar deze voorheen centraal door de schaatsverenigingen werden aangevraagd, moeten deze vanaf komend seizoen door de schaatsers zelf worden aangevraagd. Alle wedstrijdrijders zullen door de KNSB hierover rechtstreeks geinformeerd worden.
 
Er zal door de KNSB in het vervolg maar 1 licentie worden uitgegeven die geldig is voor alle disciplines (langebaan, marathon, shorttrack, skeeleren). De nieuwe licentie kan vanaf juni worden besteld.
 
Sponsorfietstocht Rabobank Groene Hart Noord, 28 juni
Fiets mee voor de IJsclub Kagermeer tijdens de Sponsorfietstocht op 28 juni. Je kunt kiezen uit 20, 40, 60 of 100 kilometer en voor elke inschrijving ontvangt de IJsclub Kagermeer een mooi bedrag op de rekening. De tocht gaat door Alphen aan den Rijn, Hazerswoude Dorp, Hazerswoude Rijndijk, Hoogmade, Leimuiden, Nieuwkoop, Nieuwveen, Noorden, Rijpwetering, Roelofarendsveen, Stompwijk, Ter Aar, Woubrugge, Zoeterwoude Dorp en Zoeterwoude Rijndijk (in alfabetische volgorde...).
Meer informatie is hier te vinden. Gebruik bij de inschrijving nummer 214 voor IJsclub Kagermeer.

Schaats Trainingsgroep Sassenheim & Kagermeer
Email: info@sts-kgm.nl - www.sts-kgm.nl
Volg ons op Twitter:  @stskgmlsb