Nieuwsbrief SLAK januari 2019 
Expositieruimte kapel Renkum
Voor de kapel van het voormalig klooster in Renkum zoekt SLAK een initiatief dat deze ruimte wil gebruiken als expositieruimte.
Maandelijkse kosten: bruikleenvergoeding 200 euro.
Eenmalige kosten: waarborgsom 200 euro, contractkosten 70 euro.
Opzegtermijn 4 weken.
Heb je interesse? Mail dan jouw plan/idee, voorzien van beeldmateriaal aan algemeen@slak.nl

 
Vacature Raad van Toezicht SLAK
Stichting Atelierbeheer SLAK is op zoek naar een Lid van de Raad van Toezicht (Juridisch)
 
De organisatie bestaat uit tien personeelsleden onder leiding van de directeur-bestuurder. De Raad van Toezicht bespreekt beleidsplannen en begrotingen en houdt toezicht op het functioneren van de directeur-bestuurder. De raad bestaat uit maximaal negen personen en bestaat uit deskundigen op het gebied van vastgoed, recht, financiën en een aantal leden uit de doelgroep. De raad komt minimaal vier keer per jaar bij elkaar. SLAK houdt zich aan de Good Governance Cultuur.
 
Wij zijn op dit moment op zoek naar een lid van de RvT met een juridische achtergrond en affiniteit met het werkterrein van de stichting. De gevraagde kandidaat heeft kennis van relevante wet- en regelgeving op het gebied van vastgoed en bestuursrecht. Het betreft een onbezoldigde functie, reiskosten worden vergoed. De kandidaat moet woonachtig zijn in de provincie Gelderland.

Een commissie van de raad zal een aantal gesprekken voeren met potentiële kandidaten, waarna de raad een kandidaat benoemt tot lid van de Raad van Toezicht. De benoemingsperiode is voor een periode van vier jaar met een mogelijkheid tot verlenging van vier jaar.
 
Nadere informatie kan ingewonnen worden bij de voorzitter van de RvT , Gerard Velthuizen: velthuizengerard@gmail.com resp. de waarnemend directeur/bestuurder Arno de Blank: a.deblank@slak.nl; 026-3515438.
Sollicitaties kunnen gericht worden aan Stichting Atelierbeheer SLAK, t.a.v. de Raad van Toezicht , Utrechtsestraat 51, 6811 LT Arnhem of per mail: a.deblank@slak.nl.
U kunt uw sollicitatie tot uiterlijk 31 januari 2019 indienen.
 
Opening POPOP
POPOP opent opnieuw in een pand van SLAK.
 
Op 1 februari is de feestelijke opening in de Elzenstraat 4b Nijmegen.
 
 
 
Schildersatelier/schilders gezocht
Voor FuturumMag.14 (wielermagazine, oplage: > 65.000) zijn we op zoek naar een schildersatelier en schilders. 

 
Met het oog op de Tour de France werken we aan een bijzondere fotoshoot. De bedoeling is om wielrenners in een authentiek, levendig schildersatelier te fotograferen terwijl zij voor een schilder met ezel poseren. Op het doek werkt de schilder niet aan een portret van de poserende fietser, maar schildert hij/ zij een heroïsch moment van wielrenners die ook tijdens de komende Tour de ogen op zich gericht krijgen.
 
Achtergrond: de Tour de France start dit jaar in Brussel, dat zich in de negentiende eeuw ontwikkelde tot een levendige metropool met de allure van Parijs. Brussel had bovendien een rijk cultureel leven met goed georganiseerde kunstenaarsverenigingen.

Zodra de schilderijen zijn afgerond trekken we met schilder én kunst naar de Grote Markt in de Brussel, de plek waar de Grand Départ plaatsvindt en waar traditioneel veel Brusselse schilders zijn te vinden. Hier maken we opnieuw een foto.
De kunstwerken worden voor/ tijdens de Ronde van Frankrijk geveild. De opbrengsten gaan naar een nader te bepalen goed doel.

We zoeken:
- Een schildersatelier voor de fotoshoot - 4-8 februari
- Eén of meerdere schilders die het interessant vinden om aan dit project deel te nemen.

Rik Booltink
T: + 31 (0)651176138
 
Onderhoudstips voor de winter
Nu de winter haar intrede heeft gedaan volgen hieronder wat nuttige tips om ervoor te zorgen dat u niet in de kou komt te zitten of te maken krijgt met zware lekkages.
 
Verwarming
 
Wanneer u centrale verwarming heeft is het belangrijk om de ketel op druk te houden, dit betekent dat de ketel op tijd bijgevuld dient te worden. 
 
Wanneer er ongebruikte ruimtes in een pand zijn waar de radiatoren staan te loeien is het aan te bevelen om deze op de antivriesstand te draaien. De antivriesstand op thermostaatknoppen is aangeven met een ster of sneeuwvlok. Voor gewone radiatorknoppen geldt dat u ze volledig moet dichtdraaien en dan een klein beetje open. Hiermee voorkomt u bevroren leidingen en onnodig gasverbruik. 
 
(Buiten)kranen
Heeft u (buiten)kranen of waterleidingen die in ruimtes zitten waar het kan vriezen? Zorg dan dat de leiding hiernaartoe afgesloten is en de kraan openstaat. Zo voorkomt u bevroren leidingen en lekkages.
 
Lekkages
 
In de herfst en de winter komen er vaak lekkages voor. Dit kan te maken hebben met stormen, regen, bevriezingen en bladeren. Vooral blad van bomen verdient aandacht omdat deze veel lekkages veroorzaken die vaak zeer goed te voorkomen zijn. Als u in een pand naast een boom of een bos huurt en de mogelijkheid heeft dakgoten of het dak schoon te maken, dan is dat aan te raden. Wij zijn u daar zeer dankbaar voor!
Facebook www.slak.nl 026-3515438 algemeen@slak.nl