Wandelnieuwtjes december 2019                        Volg ons ook via  
 
WANDELINSPIRATIE
 
 
 
 
Vlaanderen Wandelt 2020
 
Haal op zondag 26 april 2020 de stapschoenen maar uit de kast voor VLAANDEREN WANDELT!
 
Challenge yourself & je moaten en stap mee tijdens Vlaanderen Wandelt. Deze unieke wandel- en belevingshappening vormt de jaarlijkse afspraak van menig jonge en minder jonge wandelrecreant, de geoefende wandelaar tot fanatieke hiker. 
Voor de editie 2020 koos Wandelsport Vlaanderen vzw Asse & Koksijde-Oostduinkerke als uitvalsbasis. Asse, verrassende en veelzijdige gemeente aan de rand van de Brusselse groene gordel en Koksijde-Oostduinkerke, gegroeid van vissersdorp tot populaire badplaats hebben beide genoeg troeven en ambitie in huis om Vlaanderen Wandelt te laten uitgroeien tot een succesrijk wandelevenement. 
 
Op beide locaties staat de deelnemers een waaier aan wandelmogelijkheden te wachten. Gezinnen met kinderen kunnen zich uitleven op het kidsparcours, families vinden ongetwijfeld hun gading op de korte of iets langere afstanden en de fervente langeafstandswandelaar gaat voor de ultieme uitdaging van 42 km of meer.
 
Deelnemen aan Vlaanderen Wandelt kan individueel, in groep, met je collega's of met je moaten. Voor ieder wat wils! Maar Vlaanderen Wandelt is veel meer dan een gewone wandeling. Vlaanderen Wandelt is genieten van alles wat Asse en Koksijde-Oostduinkerke te bieden hebben. Erfgoed, cultuur, natuur en fun. Daarnaast is er extra beleving en animatie. 
 
 
 
Vlaanderen Wandelt
HIKE CHALLENGE
 
De Kust: zoveel meer dan zand, dijk en strand. 
 
Als er één gemeente aan onze kust al haar authenticiteit wist te behouden dan is dit wel Koksijde-Oostduinkerke. Je treft er een heus wandelparadijs, waarbij je je telkens weer kan vergapen aan de spectaculaire duinenpracht, de uitgestrektheid van beschermde natuurgebieden, zee, strand en heel wat cultureel erfgoed. 
Mix al deze mooie ingrediënten samen en je bekomt de Vlaanderen Wandelt Hike Challenge 50 & 60 km, een unieke wandelchallenge langs de mooiste natuurgebieden van de Belgische Westkust. Naast de Noordduinen, Ter Yde en de Doornpanne staat het prachtige duinengebied van de Westhoek op het programma.  
 
Op een fantastisch parcours met voldoende bevoorrading willen we jullie graag uitdagen om het beste uit jezelf te halen. Wandelaars die de challenge aangaan verzamelen om 5 uur 's ochtends vanuit de Luchtmachtbasis in Koksijde. 

Deelnemen kan enkel via voorinschrijving 
 
Meer info vind je op www.vlaanderenwandelt.be
 
WalkOn - spaarkaart 2019
 
Het WalkOn-wandelcriterium 2019, waarbij we stappen voor gelukkige mensen in een betere wereld loopt stilaan op zijn einde. Meer dan 75.000 wandelaars stapten mee in onze strijd tegen zwerfvuil. 
 
Dankzij jullie deelname en het engagement van de deelnemende wandelclubs is de aanplant van het eerste WalkOn-bos voorzien in het voorjaar 2020. 
 
Wandelaars die minstens vijf maal deelnamen maken daarenboven kans op een verblijf in het Vayamundo vakantiedomein l'Espinet in Quillan
 
WalkOn spaarkaarten 2019 met vijf stempels of meer kan je tegen uiterlijk vrijdag 10 januari 2020 toesturen naar Wandelsport Vlaanderen, Industrielaan 11 Bus 3 te 9990 MALDEGEM. De eindtrekking van de hoofdprijzen zal plaatsvinden begin februari. 
 
 
LIDMAATSCHAP
 
Hernieuwing lidmaatschap 
 
Met de eindejaarsperiode in zicht is de tijd aangebroken om je lidmaatschap 2020 te hernieuwen. Houd er immers rekening mee dat in tegenstelling tot de voorgaande jaren je lidkaart slechts geldig is tot 31 december 2019. 
 
Leden van een club kunnen zich rechtstreeks richten tot de secretaris van hun wandelvereniging. Federatieleden kunnen de nieuwe lidkaart aanvragen via de federatie.
 
 
 
Houd je lidkaart goed bij, toon ze spontaan bij de inschrijving op elke wandeling. Je lidkaart 2020 is geld waard, je geniet bovendien van talrijke ledenvoordelen!
 
Nog geen lid en je bent verzot op wandelen? Sluit je vandaag nog aan bij één van onze wandelclubs of rechtstreeks bij Wandelsport Vlaanderen vzw. Ontdek HIER alle voorwaarden die zo'n lidmaatschap te bieden heeft. 
 
WANDELVAKANTIES
 
 
Wandelvakantie naar de parel van Slowakije
 
Slowakije is een waar wandelparadijs. Al lijkt het ex-Oostblokland niet meteen de eerste bestemming die tot onze verbeelding spreekt, toch dienen we mee te geven dat je Slowakije beslist op je bucketlist moet plaatsen. 
In het ongerepte landschap van grillige bergen, smaragdgroene meren en ruige wandelpaden vind je oneindig veel wandelroutes. 
 
Ontdek tijdens een 8-daagse begeleide wandelvakantie van 28 juni t/m 5 juli 2020 de onontdekte parel van Slowakije. Tijdens je wandelvakantie verblijf je bij Sojka Resort, een plek waar je na je wandeling helemaal tot rust komt en naast de traditionele Slowaakse keuken ook nog een klein beetje België proeft. 
 
DE WARMSTE WEEK
 
Dit jaar komt De Warmste Week van Studio Brussel naar Kortrijk. Daarom willen wij, samen met jou, sportief zijn voor het goede doel!
 
Op zaterdag 21 december nodigen we je uit om ''vollenbak'' te gaan! Samen wandelen of lopen we een mooi parcours rond Kortrijk ten voordele van vzw Parantee-Psylos! Jouw bijdrage? € 10 én even helemaal tot het uiterste gaan!
 
Maar er is meer! Wat dacht je van een lekkere pannenkoek na de sport? En wist je dat ook je geliefde viervoeter kan deelnemen? Info en inschrijvingen vind je HIER