DenL Nieuws Support maart 2016
www.denl-business-support.nl
eHerkenning
Werk jij al met eHerkenning? Met deze online methode voor ondernemers kun je veilig inloggen op websites van de overheid en gebruikmaken van haar diensten, zoals het aanvragen van een subsidie of een vergunning. In dit artikel leggen we uit wat eHerkenning precies is en hoe je een inlog kunt aanvragen.
 
 
Leg loonafspraak zzp'er vast in cao
Het persoonlijk inkomen van een zzp’er ligt gemiddeld ruim 10 procent lager dan van een werknemer, blijkt uit cijfers van CBS. Vakbond CNV vindt dat zzp’ers beschermd moeten worden door afspraken in de cao.
 
 
Zzp'er armer, maar meer tevreden dan werknemer
ZZp’ers zijn in veel gevallen armer dan werknemers die in dienst zijn bij een baas. Wel zijn ze tevredener met hun werk dan personeel in loondienst. Dat stelt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) na onderzoek.
 
    
   Onbelaste vergoeding dienstreis hoger in 2016
   Als werknemers voor hun werkgever op reis moeten, mag de werkgever de kosten die zij daarvoor onderweg maken, onbelast vergoeden. Daar gelden wel maximumbedragen voor. Deze maxima zijn per januari 2016 verhoogd.
    
    
   Leven lang leren
   Veel Nederlanders volgen naast hun werk nog een opleiding of een cursus, in totaal 1,6 miljoen mensen van 25 tot 65 jaar, blijkt uit cijfers van het CBS. Het zijn vooral mensen van rond de dertig jaar oud die een cursus volgen. Dat komt doordat ze vaak moeten worden ingewerkt voor een eerste baan. Mensen met een hoge opleiding leren vaker iets bij dan mensen met een lagere opleiding. Dat varieert van een workshop, een cursus Spaans of kunstgeschiedenis tot een complete opleiding in bijvoorbeeld het hoger onderwijs. Daarnaast verwacht 40 procent van de professionals over vijf jaar nog inzetbaar te zijn zonder scholing.
    
      
     Asscher bereid WWZ aan te passen
     Minister Asscher geeft aan dat hij ‘zijn’ WWZ zou willen aanpassen, gaf de bewindsman aan na een gesprek met MKB Nederland.
     MKB Nederland stelde eerder deze week dat de wet niet de gewenste uitkomst heeft. Minister Asscher leek zelfs te morrelen aan de het sociaal akkoord. Het beoogde aantal vaste contracten wordt niet afgesloten, omdat bedrijven het risico niet willen lopen om een transitievergoeding uit te moeten keren. Asscher gaf aan: 'Wat wil je dan anders? Als het beter kan, ben ik altijd bereid daar naar te kijken.
      
      
      
     U kunt ons nu ook volgen via facebook en twitter. 
      
            
      
      
     DenL Business Support B.V. - Jan van der Heydenstraat 45 - 1223 BG Hilversum
     T +31 (0)35 68 34 663 - contact@DenL-Business-Support.nl
      
     Vragen opmerkingen of suggesties? Mail contact@DenL-Business-Support.nl.
     Afmelden: Om uw emailadres af te melden voor de DenLNieuwsbrief! Klik hier !