NIEUWSBRIEF
Jaargang 18 - Nummer 3 - Maart 2020
 

 

Het Coronavirus in Spanje

Net als in de rest van de wereld grijpt het Covid-19 vrius ook in Spanje ranzendsnel om zich heen. Nadat premier Pedro Sanchez op zaterdag 14 maart de staat van alarm had afgekondigd is het land compleet veranderd. Voor degene die niet in Spanje wonen even een korte opsomming van de genomen maatregelen waar iedereen nu mee te maken heeft en in elk geval nog van kracht blijven tot na Pasen:

- Iedereen moet zoveel mogelijk binnenblijven
- Men mag naar buiten om naar de supermarkt, apotheek, dokter en werk te gaan
- Woon- werkverkeer is toegestaan, in eerste instantie met één persoon per auto, inmiddels max. 2
- Weekboodschappen zijn verplicht; men krijgt een waarschuwing als men bijv. slechts 1 brood koopt
- Bezoek aan vrienden, familie of buren is verboden
- Iedereen moet op eigen terrein blijven, dus binnen of in tuin, balkon, terras, etc.
- De hond mag uitgelaten worden door slechts één persoon en géén grote ronde
- De grenzen zijn gesloten voor niet-residenten tenzij men vanwege werk of transport de grens over moet
- Vliegverkeer is ook zo goed als tot stilstand gekomen
- De boetes, waarvan er inmiddels al meer dan 40.000 zijn uitgedeeld, lopen van € 600 tot € 30.000

Nadat er aanvankelijk nogal nonchalant werd omgegaan met deze regels en veel mensen tóch deden wat ze zelf wilden, is dat inmiddels door de boetes wel veranderd en worden de door de overheid opgelegde richtlijnen behoorlijk goed nageleefd.

De vraag die niemand op dit moment kan beantwoorden is hoe lang het nog gaat duren...

Hopelijk over een maand, in de volgende Nieuwsbrief, beter nieuws.
#BlijfThuis en #BlijfGezond
 
 
 
 
NICLA werkt vanuit huis

Nu Spanje min of meer 'op slot' zit, heeft ook NICLA de deuren van het kantoor in Vera gesloten. De eerste week werd er 's mogens nog wel achter gesloten deuren gewerkt, maar inmiddels zijn alle activiteiten naar huis verplaatst.

Hoewel makelaars vanwege hun beroep nog wel huizen mogen bezoeken, mogen de eventuele kijkers niet de straat op tenzij voor een noodzakelijke reden. Bezichtigingen vallen niet onder deze noodzaak en dus zijn die activiteiten geheel stil komen te liggen. In theorie zouden er wel foto's en video gemaakt mogen worden van woningen die in verkoop komen, maar NICLA heeft besloten hier mee te wachten tot alles weer 'normaal' is of in elk geval tot het veiliger is.

Bekijk de nieuwe werkplek hier >>
 
 
 
Virtuele bezichtigingen van Spaanse woningen

Omdat alle bezichtigingen zijn afgezegd en uitgesteld, lijkt het misschien dat de belangstelling voor het aanbod van Spaanse woningen stil is komen te staan, maar dat valt erg mee. Er worden nog steeds dagelijks brochures aangevraagd en mensen maken afspraken voor 'als het weer kan'.

Hoewel het tijdelijk niet mogelijk is om woningen te bezoeken, kan er via de virtuele bezichtigingen op video tóch alvast even binnen gekeken worden. Een goede voorbereiding op de mogelijke aankoop van een Spaanse woning én een mooie afwisseling van Netflix, Facebook en Instagram...

Even binnen kijken >>
 
 

Internationale tips voor de verkoop van een woning


Als u plannen heeft om uw woning te verkopen, dan is deze video voor ú! Het maakt niet uit of de te verkopen woning in Nederland, België of Spanje staat, want de tips in deze video gelden voor de internationale woningmarkt. Neem eens een kijkje, want nu is het de perfecte tijd om uw woning alvast 'verkoop-klaar' te maken.

Veel kijkplezier! >>
 
 

Een eerste indruk via doorloop-video's

De beste indruk krijgt u uiteraard tijdens een bezichtiging ter plaatse, omdat u dan ook zélf kunt voelen en ervaren of een bepaalde woning bij u past. Via de doorloop-video's krijgt u echter alvast een goede eerste indruk, dus...neem eens een kijkje en klik op onderstaande afbeeldingen!
 

 
 
 
Blijf in contact met NICLA via Social Media

Om de ontwikkelingen op de Spaanse woningmarkt zo snel mogelijk bekend te maken, gebruikt NICLA allerlei media-kanalen. Periodieke updates verschijnen uiteraard in de Nieuwsbrief en in de Aanbod-selectie.
 
Actuele informatie wordt echter direct (live) door NICLA verspreid via Social Media. Meld u dus aan op (een van) de vele platformen en volg NICLA, zodat u niets mist! (klik op onderstaande logo's)
 
      

      
NICLA Property Consultancy, S.L.

Ronda de las Buganvillas 22 - 04621 Vera (Almería) - Spanje
Tel. (+34) 950 133 508 - Mob. (+34) 628 585 538
info@nicla-casas.com - www.nicla-casas.com

Deze Nieuwsbrief   én voorgaande uitgaven kunt u tevens terugvinden op de website van NICLA Property Consultancy, S.L.