NIEUWSBRIEF
Jaargang 14 - Nummer 4 - April 2016
 

 
MEI-vakantie: Bezichtigingen en Ontspanning

Er staat weer een nieuwe vakantieperiode voor de deur en de Mei-vakantie is bij uitstek geschikt om het nuttige met het aangename te combineren. Als u al plannen had om binnenkort naar Spanje te komen om de gewenste woningen hier ter plaatse te bezoeken, dan zou u de vrije dagen in mei goed kunnen besteden...
Het aangename klimaat maakt een mooie combinatie van bezichtigingen en ontspanning perfect mogelijk. 's Morgens bekijken we de door u geselecteerde woningen en 's middags is er tijd voor ontspanning; naar het strand, bezienswaardigheden bekijken, terrasje pikken, etc.

Wij helpen u graag om uw Mei-vakantie te plannen en samen met u het woningaanbod te selecteren dat het beste aansluit op uw woonwensen. Kijk alvast eens op onze website en neem gerust contact op voor nadere informatie en het vastleggen van een afspraak.
 

Hypotheken in Spanje
 
Na de nodige bezichtigingen heeft u de gewenste woning gevonden en gaat het aankoopproces van start. Uiteraard is het belangrijk om op dat moment te weten of het financieel allemaal haalbaar is en of u voor de aankoop van uw Spaanse woning een hypotheek dient of wenst af te sluiten. De financiering in Spanje verloopt iets anders dan dat u in Nederland of België gewend bent. Omdat hier altijd veel vragen over zijn, wordt het tijd voor een nadere uitleg door een specialist…Saskia Gruijters van Hypotienda.
Lees & Kijk verder >>
 
Regio-TV:
Costa de Almería

AOmdat de Costa de Almería nog bij veel mensen onbekend is, is het een mooie uitdaging om via NICLA TV meer informatie te verstrekken over de provincie Almería en wat dit gebied zoal te bieden heeft.

Op die manier is er een nieuw item binnen NICLA TV geboren: NICLA Regio TV,
 
waarin u meegenomen wordt naar interessante plekken, bars, restaurants, strandtenten, etc. om u op die manier kennis te laten maken met wat u nog niet kent. Het idee is om ook anderen aan het woord te laten, zodat u ook van hen hoort waarom het interessant is om deze Costa eens te bezoeken.
Lees & Kijk verder >>
 

Caminito del Rey weer open...toegang € 10,- per persoon

Het beroemde 7 kilometer lange wandelpad dat begin vorige eeuw geopend werd door Koning Alfonso, is weer open. Een particulier bedrijf heeft de exploitatie en het onderhoud overgenomen van de provincie Málaga. Indien u deze spectaculaire wandeling wilt maken, dient u kaarten te reserveren, omdat er per dag slechts 1.100 personen worden toegelaten. Hiermee tracht men te voorkomen dat het pad en de omgeving in verval raakt. Kaarten kosten € 10,- (of € 11,55 incl. busrit) en kunnen gereserveerd worden via deze website.
 
Dé Facebook-pagina voor échte Spanje-fans

De Facebook-pagina 'Spaanse Woning' geeft dagelijks uitgebreide Nederlandstalige info over de Spaanse woningmarkt, de diverse regio's, de laatste nieuwtjes, uitleg over en voorbereiding op de mogelijke aankoop van uw eigen woning onder de Spaanse zon. Als échte Spanje-fan geeft u natuurlijk een LIKE aan deze pagina, zodat u niets mist en altijd op de hoogte blijft.
 


 
Gratis contact met NICLA

Vragen en onduidelijkheden…
Het onbekende zorgt voor twijfels, maar die kunnen meestal eenvoudig weggenomen worden. Alles draait om duidelijke informatie en heldere antwoorden. Via internet zijn veel gegevens terug te vinden, maar hoe actueel de gezochte informatie is, is sterk afhankelijk van de bron die geraadpleegd wordt.

Vooral op sociale media en op fora worden veel ervaringen uitgewisseld, maar helaas roepen dergelijke goed bedoelde reactie over het algemeen nog meer vragen op dan dat ze antwoord geven op de gestelde vragen. Zoals een bekende reclame-slogan zegt: “…resultaten uit het verleden, geven geen garantie voor de toekomst…” Zo is het in het geval van de Spaanse woningmarkt natuurlijk ook. Wetten en regels veranderen en zodoende wijken de huidige procedures om zaken te regelen af van de manier waarop het bijvoorbeeld 5 jaar geleden ging. Lees & Kijk verder >>

 

De verkoop van uw Spaanse woning
 
De verkoop van een woning in Spanje brengt voor iedereen veel onzekerheid met zich mee en daarom is het goed om vooraf goed te weten wat er zoal op u afkomt en hoe u voor uzelf de verkoop zo goed mogelijk kunt voorbereiden.

Wat voor de verkoop in Nederland of België geldt, blijft natuurlijk ook in Spanje van kracht: zorg voor een zo goed mogelijke uitstraling. Naast de uitstraling van uw woning zijn er nog een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden bij de verkoop. Zo is het bijvoorbeeld verplicht om een Energie Certificaat te hebben als uw woning een bebouwde oppervlakte heeft die groter is dan 50 m². Daarnaast is het belangrijk om een juiste vraagprijs te bepalen. Lees & Kijk verder >>
 
 
Top 5 van meest bezochte woningen
 
Deze Top 5 is samengesteld aan de hand van het aantal bezoekers op de NICLA-website alsmede de bezichtigingen ter plaatse.

Klik op de foto’s voor meer informatie. U kunt dan alle overige gegevens van de betreffende woning bekijken. Ontdek zélf waarom deze panden de afgelopen maand door zoveel mensen zijn bezocht.
 
 
 
 
 

 
Blijf in contact met NICLA via Social Media

Om de ontwikkelingen op de Spaanse woningmarkt zo snel mogelijk bekend te maken, gebruikt NICLA allerlei media-kanalen. Periodieke updates verschijnen uiteraard in de Nieuwsbrief en in de Aanbod-selectie.
 
Actuele informatie wordt echter direct (live) door NICLA verspreid via Social Media. Meld u dus aan op (een van) de vele platformen en volg NICLA, zodat u niets mist! (klik op onderstaande logo's)
 
      

      
NICLA Property Consultancy, S.L.

Ronda de las Buganvillas 22 - 04621 Vera (Almería) - Spanje
Tel. (+34) 950 133 508 - Mob. (+34) 628 585 538
info@nicla-casas.com - www.nicla-casas.com

Deze Nieuwsbrief én voorgaande uitgaven kunt u tevens terugvinden op de website van NICLA Property Consultancy, S.L.