Beleef Brugge
Met Franky demon

 
 

februari

 
"samen gaan we ervoor!"
Beste
 
De eerste maand van 2018 is voorbijgevlogen! Ik genoot van de boeiende gesprekken met jullie op de vele recepties. Maar naast het feesten werd er ook terug hard gewerkt. Er komt een herbestemming voor het voormalig administratief centrum in Assebroek, het speelplein in de Babbaertstraat wordt heraangelegd en Villa Bota gaat permanent op FM. Ook de lokale verkiezingen in het najaar loeren al om de hoek. Wil jij me graag ergens bij helpen, stuur dan een mailtje naar schepen.demon@brugge.be. Samen gaan we ervoor!
 
 
 

 
 
villa bota gaat permanent op fm

Ik ben blij als voorzitter van het Entrepot te kunnen aankondigen dat VILLA BOTA eindelijk permanent op FM gaat. Dit is een mijlpaal in de jonge geschiedenis van Villa Bota, het Brugse medialab voor jongeren. Na bijna acht jaar online radio maken vanuit de studio’s in het Koningin Astridpark gaat de zender op FM. In de hertekening van het radiolandschap werd het ingediende Villa Bota-dossier goedgekeurd en kregen we het frequentiepakket voor Brugge (106.4FM) én Torhout (107.9FM) toegewezen. Bekijk hier het fragment in Focus.

 

 
 
voormalig administratief centrum in assebroek krijgt nieuwe bestemming

Het voormalig administratief centrum langs de Generaal Lemanlaan te Assebroek wordt binnenkort verbouwd tot een nieuwe meergezinswoning met 7 wooneenheden, waarvoor ik de vergunning gaf. Daarbij worden er nog 4 nieuwbouw eengezinswoningen gebouwd. Een mooie opsteker voor het verouderde gebouw, dat leeg kwam te staan na de verhuis van het administratief centrum naar Daverlo. 

 

 
 
heraanleg speelplein babbaertstraat

Er zijn grootse plannen voor de heraanleg van het speelplein in de Babbaertstraat, één van de grootste en drukbezochte speelterreinen in Sint-Kruis! Een vernieuwing is noodzakelijk om het speelplein terug aantrekkelijk en veilig te maken. Het doel is om een leuke, speelse en natuurlijke plek te creëren voor de vele kinderen en jongeren uit de buurt. Ik ben als schepen van jeugd tevreden dat we op deze manier ruimte kunnen geven aan kinderen en jongeren.

 

 
 
Band met de frères

Broeder Roger Demon, familie van mij, was één van de laatste broeders die tot november 2016 in het klooster in de Mariastraat verbleef van de broeders Xaverianen. Deze broeders stichtten het Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut, beter gekend als de Frères. Carlos Knockaert, die kandidaat is op de Brugse CD&V lijst, is oud-directeur van de school. Hij was er eerst zelf leerling en gaf er nadien les en sloot er zijn carrière af als directeur. Ondertussen zit mijn dochter Merel daar in het tweede middebaar. De band met de school blijft dus verder bestaan.

 

 
 
 

schepen.demon@brugge.be

www.frankydemon.be