Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Vi har verkligen haft en fullspäckad kurshöst i butiken, med allt från nybörjarstickning till fördjupningskurs i mönsterstickning med två färger. Vi tar snart nya tag i kursplaneringen och jag lova att vi inte kommer att sänka ambitionen för vårens kursprogram :) Men nu är det dags att bjuda in till terminens sista kurs, det blir en kär gammal favorit, nämligen näverstickning!

 
AKTUELLA KURSER & AKTIVITETER!
 
Kurs: Näverstickning
Måndag 5 december kl 18.30-21
 
Lär dig sticka rutor på tvären i tekniken som kallas näverstickning, kontstickning eller entrelac. Ett gammalt sticksätt som ger ett fint resultat som liknar en flätad näverkont. Sticka sjalar, muddar, kuddar, väskor eller tröjor - tekniken passar särskilt bra för flerfärgat garn och är beroende­framkallande, man vill bara göra en ruta till, och en till…
Kursledare är Heléne Wallin.

Läs mer om kvällen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
Efterlängtat tvättmedel!
Nu säljer vi tvättmedlet Eucalan! Det är perfekt för tvätt av ull och andra textiler, fungerar både till handtvätt och tvätt i maskin. Eucalan är drygt, giftfritt, biologiskt nedbrytbart och berikat med lanolin som bevarar ullens naturliga egenskaper. Tvätten behöver inte sköljas utan det räcker med att blötlägga i vatten med Eucalan. Vi har tagit in samtliga dofter i 100 ml-flaskor; natural, eucalyptus, jasmine, lavender och grapefruit. Den oparfymerade, natural, finns även i 500 ml. 100 ml kostar 59 kr och 500 ml kostar 155 kr.
 
De första 25 kunderna som handlar andra varor för minst 500 kr bjuder vi på ett prova-på-kit med en 5ml-förpackning av vardera doft (värde 75 kr).

 
Visjö åter i lager i flera färger
Nyligen fick vi en rejäl sändning med garn från Östergötlands ullspinneri, så nu har vi fyllt våra hyllor med deras vackra Visjögarn och Pälsull igen. Jag har sagt det förr, Visjö är kanske världens bästa ullgarn, och det är fantastiskt roligt att det dessutom är lokalt och hållbart producerat av svensk ull. Pälsullen är inte dum den heller, med vacker glans och djupa färger. 
 
Här är tips på några av våra favoritprojekt i Visjö respektive Pälsull:
 
Vanten Asta, åtgång 1 hg Visjö och Bara en enkel sjal, åtgång 1 hg Pälsull
 
 
More Angora! 
Jag har stickat en enkel och snygg mössa med rullkant i varm och mjuk angora. Endast 25 g, alltså ett nystan, går det åt! Beskrivningen är gratis vid köp av garn månaden ut, t.o.m 30 november (ord pris 29 kr). More Angora kostar 95 kr/nystan och finns i sex snygga färger. Självklart kommer den från kaniner som behandlats väl och klippts varsamt.  Vi har även beskrivningar till fler plagg i More Angora, bland annat den här snygga pochon och en skön axelvärmare.
  
 
 
Nya sjalnålar och spännen
Vi har fått in nya sjalnålar och fina tennspännen! Sjalnålarna kostar från 69 kr och spännena från 30 kr. 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
 
 
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!