Westerlo - september 2016
Jaargang 6 - nummer 8
 
 
  Inhoud 
 
 
Content(d)ement in Westerlo

 
 
 
Op zaterdag 24 september is het Werelddag Dementie.
 
De bib en het Lokaal Dienstencentrum anticiperen hierop met twee vormingsavonden.
 
Op maandag  19 september om 19 u. is iedereen welkom in het Lokaal Dienstencentrum voor een infosessie over zinvolle dagbesteding voor mensen met dementie.
Op die avond wordt tevens de Dementiekoffer voorgesteld die je gratis kan uitlenen in de bib. Hierin vind je heel wat infomateriaal rond deze problematiek terug.
 
Op vrijdag 23 september  om 19 u. kan je terecht in de bib voor een workshop rond voorlezen voor mensen met dementie.
 
Beide avonden zijn gratis, maar voor de sessie in de bib moet je wel vooraf inschrijven.
 
 
 
 
 
Muzikale Papfles
 

 
We nodigen jou en je baby of peuter uit op onze workshop "De Muzikale Papfles".
 
Waar het Boekbaby's project voordelen biedt bij taal en lezen, heeft muziek een grote invloed op de latere emotionele, sociale, motorische en muzikale vaardigheden van je (klein)kind. Twee vliegen in één klap!
 
Kom meezingen en genieten van muziek op zaterdag 1 oktober in de bib.
 
- van 10 - 10.30 uur voor baby's van 0 tot 9 maanden
- van 11 - 11.30 uur voor baby's en peuters van 9 tot 18 maanden
 
toegang gratis
inschrijven noodzakelijk vóór 23 september via info@bibwesterlo.be of 014 54 94 62.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wink@Westerlo : Ondergrond - Herman De Jonghe

 
de boektrailer
 
Onze Westelse Herman De Jonghe neemt je met zijn nieuwe roman Ondergrond mee in een bijzonder spannend verhaal, boordevol terreur, sabotage, van heel nabij naar verre oorden...
 
Een zware bomaanslag schokt Mechelen en haalt het leven van commissaris Charlotte Evenepoel en Europees ambtenaar Dina Louwerse overhoop. De terroristen hebben het gemunt op een Burundese familie die is ondergedoken in een Mechels kraakpand. Langs alle kanten wordt het onderzoek gesaboteerd: blijkbaar genieten de daders bescherming.
 
Dina meent te weten wie de schuldige is en informeert commissaris Evenepoel, zonder te beseffen hoeveel emoties ze oproept bij de politievrouw.
 
Intussen vraagt de geograaf Ivo Quagebuer zich af wat er precies in de grond steekt in de buurt van de Hitlerbunker in Brûly. Daar heeft hij meer belangstelling voor dan voor die wat opdringerige oud-leerling Fred De Hert, die na jaren dienst in Burundi weer contact zoekt met zijn vroegere leraar.
 
 
 
 
Bibkaffe

 
Na een welverdiende vakantie serveren de medewerkers van de Welzijnsschakels Hulshout-Herselt-Westerlo weer heerlijke koffie in de bib.
Afspraak voor een gezellige babbel of een tasje troost bij de krant op dinsdag, om de 14 dagen, van 14 tot 16 uur.
 
Iedereen welkom op 13 en 27 september!
 
 
 
 
 
 
 
Bibkids - KJV

 
 
15 september vertrekt de trein van Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) opnieuw in onze bib.
 
Na het succes van de afgelopen jaren organiseren we ook nu weer twee leesgroepen: een voor het 3de en 4de leerjaar, een andere voor kinderen van het 5de en 6de.
Zij lezen 8 boeken en komen een 6-tal keer in groep samen om aan de hand van een leuke activiteit of spel over de boeken te praten.
Uiteindelijk maakt ieder zijn eigen top 8. Vermits de plaatsen voor deze leesgroepen beperkt zijn, is snel zijn de boodschap. Inschrijven dient te gebeuren vóór 12 september. Alle info krijgen de Westelse kinderen volgende week op school.
 
Maar ook andere leeftijdsgroepen kunnen uiteraard meelezen. De bib zorgt voor een lidkaart en de boeken. De juryleden lezen en beoordelen dan op eigen houtje.
 
Bij KJV is leesplezier het allerbelangrijkste! Het leesjaar sluiten we af met een feestelijke verrassing voor alle deelnemers!
 
 
 
 
 
Bibkids - Voorleeskwartiertjes

 
Op woensdag 28 september verrassen we onze kleinste lezertjes weer met immer verrassende, altijd ontspannende Voorleeskwartiertjes.
Na een welverdiende vakantie staan onze vrijwilligers weer helemaal paraat!
 
Alle luisterende oortjes tussen 2,5 en 7 jaar zijn van harte welkom om 14 uur.
 
gratis toegang - inschrijven niet nodig
 
 
 
 
Kelly's Tijdschriftentips
 
 
Burda is het grootste internationaal verspreide tijdschrift voor zelfmaakmode. Het verschijnt maandelijks.
 
Je vindt er patronen m.b.t. vrouwenmode maar ook kindermode en interieurtips komen uitgebreid aan bod.
 
Heel veelzijdig dus en bovendien zijn de werkbladen en beschrijvingen heel duidelijk.
 
Burda is hét doe-het-zelf tijdschrift bij uitstek voor de modebewuste (handige) vrouw.
 
 
 
Zelf de hipste mode maken voor je kids?
 
Dat kan met Knippie, het belangrijkste blad voor zelfgemaakte kindermode.
 
Tweemaandelijks vind je hier leuke ideetjes en patronen m.b.t. kleding voor de  0 tot 12-jarigen. De patronen zijn zowel voor beginnende als gevorderde naaisters.
 
Maar niet alleen kleding wordt besproken. Ook accessoires, knuffels, kinderkamers.... zijn prominent aanwezig.
 
Knippie : een blad voor iedereen die plezier heeft in het maken van kleding en er graag een persoonlijke touch aan geeft.
 
 
 
 
 
Hét creatieve huis voor eigentijdse zelfmaakmode.
Elke twee maand presenteert La Maison Victor een selectie van kwalitatieve en trendy ontwerpen van vnl Belgische ontwerpers.
 
De ontwerpen zijn draagbaar en worden voorzien van een vrij uitgebreide en duidelijke uitleg. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden en de beknopte werkbeschrijving is zeer handig.
Een heel eigen stijl, simpel maar modern.
 
Naast dameskleding (ook voor een maatje meer) vind je er patronen  voor heren en kinderen, tips voor recycleerders, haaksters en breisters.
 
 
 
Net uit en al in je bib
  
 
 
een voorproefje...
Een klein leven. Vier studievrienden zoeken samen hun weg in New York: de charmante acteur Willem, de excentrieke kunstenaar JB, de getalenteerde architect Malcolm en Jude St. Francis. Jude is teruggetrokken, slim en raadselachtig, en zijn vrienden weten beter dan vragen te stellen over zijn verleden. Ze proberen zijn pijn te verlichten, maar naarmate de decennia verstrijken dringt zich de vraag op of Jude wel verlost kan worden van de demonen uit zijn verleden.
 
WINNAAR KIRKUS REVIEWS BOOK PRIZE
SHORTLIST MAN BOOKER PRIZE: "Een exceptioneel verhaal over wreedheid en de kracht van vriendschap."
SHORTLIST NATIONAL BOOK AWARD: "Over onze behoefte aan verbinding en onze wil om lief te hebben."

"Een fascinerende leeservaring, ook op niveaus waarvan je niet wist dat ze bestonden. Het huilen hoort erbij." De Groene Amsterdammer

De auteur, Hanya Yanagihara, groeide op in Hawaii en Texas. Ze werkt bij The New York Times Magazine en debuteerde met "Notities uit de jungle". Een klein leven betekende haar wereldwijde doorbraak als schrijver en werd een bestseller in Engeland en de Verenigde Staten.
 
 
 
Andere blikvangers:
 
 
 

 
Voor een witte vuurtoren, die ooit schepen en zeelui behoedde voor een schipbreuk op de rotsen van het Hellegat, zit Viggo Larssen op een bankje te lezen. Hij zal dadelijk gezelschap krijgen van de vrouw die hem nu gadeslaat vanaf de bosrand, een vrouw die hem van vroeger kent en hem bezoekt om een belangrijke reden. Zij is gestuurd door de Weduwe, moeder van de twee machtigste mannen van het land, die zojuist is verdwenen uit het verzorgingstehuis waar ze woonde.
 
Terwijl het halve land naar haar op zoek is, ontstaat er een voorzichtige vriendschap tussen de twee mensen bij de vuurtoren en komen de oude geheimen die hen verbinden langzaam aan de oppervlakte.

Schipbreuk van een leven van Erik Valeur is een indrukwekkende roman over de illusies van het leven, en een onvergetelijk verhaal over de gecompliceerde relatie tussen ouders en kinderen.
 
 
een interview met de auteur

 
 
beelden en fragmenten uit het toneelstuk
 
 
2016 lijkt wel het jaar van Harry Potter. Naast een toneelstuk in Londen, een knappe expo in Brussels Expo (verlengd tot 6 november!) en een spin-off film (Fantastic Beasts and Where to Find Them) werden we dan onlangs op een nieuw boek in de vorm van een script getracteerd. 
 
Van Harry Potter and the Cursed Child is voorlopig enkel nog maar de Engelstalige versie te verkrijgen. Voor de Nederlandse vertaling is het nog even wachten tot in november. Maar voor wie zolang niet kan wachten: de originele versie ligt in onze bib op jou te wachten! :-)
 
Nóg meer goed nieuws voor de échte fans: er valt maar geen doek over Potter. J.K. Rowling kondigde onlangs aan dat er op 6 september 3 korte Potter-verhalen in de vorm van e-boeken worden uitgegeven!
 
In 1980 ontving Gay Talese een anonieme brief van een man uit Colorado, beginnend met de woorden: "Ik heb het idee dat ik belangrijke informatie heb die bij zou kunnen dragen aan een toekomstig boek."
 
De man - vader van twee kinderen - vertelde dat hij vijftien jaar eerder een motel kocht, met als enige reden zijn voyeuristische verlangen te stillen. Samen met zijn vrouw installeerde hij boven elke kamer een rooster, vanwaar hij al die jaren zijn gasten bespioneerde. In het dagboek dat hij bijhoudt beschrijft hij van al zijn gasten hun herkomst, lichaamstype, persoonlijkheden, gesprekken, leeftijd en seksuele handelingen.
 
Talese besloot hem op te zoeken. De voyeur stelde zich voor als Gerald Foos. Aangezien deze anoniem wenste te blijven,  ondertekende Talese een geheimhoudingsovereenkomst, en deed 36 jaar lang niets met deze hoogst controversiële informatie. Begin 2013 vond Foos het tijd om met zijn verhaal naar buiten te treden.
 
Op 11 april 2016 verscheen de longread "The Voyeur's Motel" in The New Yorker. Een storm van controverse volgde al snel. Waarom heeft Talese Gerald Foos al die jaren zijn gang laten gaan? En vooral: waarom is Talese nooit naar de politie gestapt?
 
De filmrechten van Het voyeursmotel zijn inmiddels verkocht aan Steven Spielberg.
 

 
het eerste hoofdstuk
de auteur aan het woord op
AVS Oost-Vlaamse Televisie

 
Erwin Verschote trekt op een dag weg uit de stad om op het platteland een nieuw leven te beginnen. Hij komt er terecht tussen kleurrijke figuren.
 
Er is Marre, de stugge boerin die hem een kamertje geeft op haar erf, Alma, de genereuze kleermaakster uit het dorp, en Antoine, de gevierde acteur. En dan is er nog Modest, de kopvoeter. Hij is al een maand of drie dood, maar hij becommentarieert nog steeds uitgebreid Erwins leven.
 
Zo komen we te weten dat Erwin niet de vrijbuiter is die hij denkt te zijn. Voor hij het weet is hij de wereld binnengedrongen die zijn vader vlak na de Tweede Wereldoorlog is ontvlucht, een plek vol onverwerkte verhalen en onbeantwoorde vragen. Want wie was bijvoorbeeld Elza en wat is er met haar gebeurd?
 
In Kopvoeter is de verbeelding aan de macht. Een sprookjesachtige familieroman, even schokkend en intrigerend als hilarisch.
 
 
Spannend, vlijmscherp en grappig. Grote kleine leugens is, na "Het geheim van mijn man", het nieuwe boek van bestsellerauteur Liane Moriarty.
 
Op de pittoreske basisschool Pirriwee Public eindigt het jaarlijkse ouderfeest in complete chaos. Met gillende sirenes. Schreeuwende mensen. Een verbijsterde schooldirecteur. En een van de ouders: dood.
 
Is er sprake van moord, een tragisch ongeluk of van een vreselijk ontspoorde ruzie?
 
Eén ding staat vast: wat de ouders van Pirriwee Public zullen leren is dat soms de kleinste leugens het allergevaarlijkst zijn...
 
Grote kleine leugens biedt een briljante kijk op ex-mannen en nieuwe vrouwen, moeders en dochters, op schoolpleinschandalen en de leugens die we onszelf vertellen om te overleven.
 

 
de officiële website van de auteur

 
recensie in "The Guardian" naar aanleiding van de heruitgave in 2015

Chris Kraus en haar echtgenoot Sylvère Lotringer brengen na een etentje de nacht door bij Dick.
Chris voelt dat er iets is tussen haar en Dick. Samen met Sylvère begint ze hem brieven te schrijven, die ze in eerste instantie niet verzenden. Wanneer Dick hun telefoontjes en faxen onbeantwoord laat, krijgt hij langzamerhand de functie van een dagboek dat Chris in staat stelt de problemen van haar leven en relaties bloot te leggen.

I Love Dick wordt geprezen als de grensverleggende roman die zonder schaamte of terughoudendheid de vrouwelijke stem in de kunstwereld laat spreken.
 
Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1997 en bleef aanvankelijk onopgemerkt. Na een lovende kritiek in "The Guardian" in 2006 groeide het uit tot een cultboek onder intellectuelen. Weer tien jaar later lijkt het grote publiek rijp te zijn voor Kraus' unieke romanconcept.
Niemand ziet de gekte, de hypocrisie maar ook de schoonheid in het voetbal scherper dan Nico Dijkshoorn.
 
De columnist benadert deze sport als liefhebber, niet als journalist. Of hij nou spot of bewondert, sneert of juicht: altijd schrijft hij zijn visie zó verfijnd en origineel dat je als lezer vroeg of laat van de bank rolt van het lachen.
 
In deze bundel al zijn columns van juni 2015 tot mei 2016. Vaak vlijmscherpe verhalen, in zijn vertrouwde stijl, vol humor. Klein geluk: de voetbalcolumns.
 
 
 
 
 
 
hier kan je een inkijk in het boek downloaden
 
 
In 2014 ondertekende de gemeente Westerlo het charter "Bij-Vriendelijke gemeente" van de Koninklijke Belgische Imkersbond.
 
Ondertussen zijn er al heel wat bij-vriendelijke acties ondernomen en onlangs werd er nog een tandje bijgestoken.
Er worden nl. 22.500 krokussen, narcissen, tulpen en blauwe druifjes aangeplant in de berm van het Kasteelpark naast het zwembad en de bib.
Stuk voor stuk vroegbloeiers die uitkomen op het moment dat solitaire bijen en honingbijen beginnen uit te vliegen.
 
Meer weten over deze vliegende vrienden? In Bijen: hun leven en rol in de natuur worden al je vragen beantwoord.
 
 
 
 
 
Sinds 1888, de start van de Engelse eerste voetbalklasse, nooit meegemaakt.
Een echt voetbalsprookje.
 
Net gepromoveerd bengelde Leicester City in het seizoen 2014-2015 helemaal aan het staartje in de Engelse Premier League.
Op miraculeuze wijze wisten ze zich te redden en begonnen het volgende seizoen met een klein hartje.
Men vreesde voor weer een jaar degradatievoetbal.
 
Maar wat gebeurde had niemand verwacht: The Foxes behaalden hun allereerste landstitel in de Premier League.
Jamie Vardy (1987) en de Algerijn Ryad Mahrez (1991), weggekocht bij de Franse tweedeklasser (!) Le Havre, werden de exponenten van dit succesverhaal.
 
De bookmakers boden aan het begin van het seizoen 5000 tegen 1 voor een gok op de titel voor Leicester (ter vergelijking: de kans dat Bono de nieuwe paus zou worden stond op 1000 tegen 1).

En dát maakt voetbal nu zo boeiend...
 
Lees er alles over in Leicester City: 5000 tegen 1.
 
 
 
 
een proevertje
 
artikel uit GVA naar aanleiding van het verschijnen van het boek

Julie en Mélissa werden ontvoerd op 24 juni 1995. Pas veertien maanden later, op 17 augustus 1996, werden de lichamen van de meisjes teruggevonden.
Carine Russo, de mama van Mélissa, koos ervoor om 20 jaar later de tragedie, die de basisstructuren van het Belgische gerecht deden wankelen, uitgebreid te beschrijven.
14 maanden, een verhaal dat even aangrijpend als ongenadig is.
 
"Toen de winter aanbrak, miste ik mijn meisje zo erg dat het fysiek pijn deed. Ik wou haar horen, haar zien, met haar praten en die nood werd zo groot en onhoudbaar dat ik begon te schrijven in een blauw schriftje. Enkele regels, bijna elke dag. Toen ik ze opnieuw las, bleek dat ze heel sterk mijn geestestoestand van het moment onthulden. Ik heb daarom besloten om ze integraal over te schrijven. Die woorden zijn niets meer en niets minder dan de bijzonder directe uitdrukking van mijn gevoelens, van mijn ervaring van het moment. Wij werden heen en weer geslingerd tussen hoop en wanhoop, we leefden enkel nog voor de dag van hun terugkeer, we bedachten onze eigen middelen om het hoofd te bieden aan berusting en aan de onverschilligheid die we met alle kracht afwezen. Door onze sterke wil om ze niet te doen vergeten, werden Julie en Mélissa na verloop van tijd bijna onmerkbaar de meisjes die, door onze voortdurende oproepen via de media, uiteindelijk een heel land wisten te ontroeren."
Amerika-watcher en hoofdredacteur van het VRT-journaal Björn Soenens is al zijn hele leven gefascineerd door Amerika en schrijft met onstuitbare passie over zijn favoriete land.
 
Wie volgt Barack Obama op? Hoe verloopt de lange mars naar het Witte Huis? Waarom verandert Amerika in razendsnel tempo, ook al is het politieke leven in Washington verlamd?
 
Soenens schetst in Amerika: de droom op drift een verbluffend tableau van de VS vroeger en nu. Lees mee over een verbazingwekkend land vol dromers en bedriegers. Geschiedenissen vol sappige en markante details. Van Pocahontas tot Lehman Brothers, van JP Morgan tot Donald Trump. Van Coke tot Oreo. Over het verknipte politieke systeem en het onherroepelijke verdampen van de Amerikaanse Droom. Over de bedrieger Nixon, en over de muzikale kroniekschrijver van Amerika Bruce Springsteen. Over de opkomst van de latino's en de paranoia in de Amerikaanse politiek. Over Airbnb en Uber. Over helden en schurken. Over winners en losers.
 
Björn Soenens is ook een liefhebber én kenner van Amerikaanse muziek en ging voor Radio 1 op zoek naar liedjes die gaan over plaatsen in de Verenigde Staten. Een selectie...
 
de trailer
 
 
Twee mensen komen mekaar weer tegen na meer dan 50 jaar. Ooit waren ze geliefden, maar het leven liep anders.
Zij huwde zijn beste vriend.
 
Veertig jaar later zijn ze beiden single en zoeken ze elkaar weer op. Ze worden weer verliefd.....
Kan je weer aanknopen met het leven van 40 jaar eerder?
 
Achter de wolken : het verhaal van een laatste liefde...
 
Gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk en met rasacteurs Chris Lomme en Jo De Meyere in de hoofdrol.
 
 
 
 
 
 
 
de trailer
 
Tom McCarthy is een artistieke duizendpoot. Zowel scenarioschrijver, acteur én regisseur.
 
Met Spotlight kaapte hij dit jaar twee Oscars weg, en niet van de minste: beste origineel scenario én beste film.
 
De prent vertelt het waargebeurde verhaal van het onderzoek van The Boston Globe rond systematisch kindermisbruik binnen de katholieke gemeenschap in Massachusetts.
 
De onderzoekscel "Spotlight" wordt hierop ingezet maar de zaak blijkt groter en ingewikkelder dan gedacht. Politieke tegenwerking houdt hen echter niet tegen.
 
En toen ging de bal pas echt aan het rollen... 
 
The Boston Globe ontving hiervoor in 2003 een Pullitzer Prize. 
 
 
 
 
 
 
een voorsmaakje
 
Inside Job, Margin Call, The Wolf of Wall Street, 99 homes..... allemaal films over de malversaties in het bancaire wereldje en de impact hiervan op het leven van Jan Modaal.
 
The Big Short hoort thuis in dit rijtje en het moet gezegd: je kan je ogen niet geloven.
De hebzucht en het totale gebrek aan scrupules van de topbankiers is werkelijk adembenemend. (Zoals de onvergetelijke Gordon Gecco (Michael Douglas) het in 1987 in de film Wall Street al poneerde : "Greed is good")
 
De stagnerende huizenmarkt en de kredietzeepbel zorgden voor een ware nachtmerrie bij ontelbare gewone Amerikaanse gezinnen maar in de hoofdkwartieren van Goldman Sachs en andere grootbanken telde er maar 1 ding: winst maken.
 
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal...
 
Zes jaar na zijn dood ligt er weer nieuw werk van Bobbejaan Schoepen in de rekken.
Duivels in de hel is een plaat vol nooit eerder uitgebracht materiaal.
 
Zoon Tom vond nog massa's nummers in de "kast van pa", hij digitaliseerde ze en producer Mark Plati maakte er een echte Bobbejaan-plaat van.
 
Je hoort het tikken tegen de microfoon, het geritsel van de bladeren, zelfs het gerinkel van de telefoon.
 
Maar het is vintage Bobbejaan : puur en authentiek.
 
 
 
 
Badpak
 
 
 
de website

 
"Net uit en al in je bib" is hier eigenlijk niet echt van toepassing.
Dwaaltuin, de debuutplaat van Waar is Ken? is nl nooit verschenen op cd maar is toch (volledig legaal!) te ontlenen in de bib.
Maar dit geheel terzijde.
 
Waar is Ken?, de Izegemse groep rond zanger en tekstschrijver Geerwin Vandekerckhove, scoorde recent met de radiohitjes "Badpak" en "Wimperzoen".
 
Groot was hun verbazing toen "Woordenstroom" opgepikt werd door een van de grootste radiostations van Californië.
 
Een groep om in het oog te houden.
 
 
 
Voor je agenda!
 
Woensdag 12 oktober:
Inge Coolkens - Less House, More Home
 
Donderdag 13 oktober:
Marijke en Jeroen - Wanderer's Blues
 
Maandag 24 oktober:
Professor Bart Kerremans over de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
 
Wereldfilms op:
Donderdag 20 oktober:
Magallanes
DonderdagNAMIDDAG 3 november:
De Hemelse Kameel (jeugdfilm)
Woensdag 16 november:
The Idol
Donderdag 15 december:
The Invisible City
 
donderdag 6 oktober:
Kennismaking met de Islam (vtbKultuur, VAB, Davidsfonds)
 
 
 

 
 
 
 Agnes' Advies
 
 
Elke maand schotelt een medewerker van de bib je enkele aanraders voor.
Een boek dat je écht niet mag missen, een film die er gewoon om vraagt bekeken te worden, een muziekpareltje om van te genieten....
 
Hier de keuze van Agnes.
 
 
 
 
 
 
 
 
Plotseling, liefde - Aharon Appelfeld
 
Aharon Appelfeld werd geboren in Oekraïne in 1932. Samen met zijn vader werd hij tijdens W.O. II gedeporteerd naar een concentratiekamp. Op zijn achtste wist hij te ontsnappen en op zijn veertiende kwam hij aan in Tel Aviv.
 
Momenteel leeft en werkt hij in Israel, waar hij op tweeëntachtigjarige (!) leeftijd het wondermooie "Plotseling Liefde" schreef.
Hierin vertelt Appelfeld over een groeiende liefde tussen Ernst, een oudere Israëlische schrijver en Irena, de ongetrouwde dochter van Holocaust-overlevenden, en amper dertig.
Zijn eerste vrouw en dochter werden door de nazi's vermoord, van zijn tweede is hij gescheiden.
 
Langzaamaan geven ze zich bloot en komen ze tot het besef dat ze meer voor mekaar betekenen dan ze dachten.
 
Ontroerend en hartverscheurend tegelijk...
  
 
 
Geheim van mijn man - Liane Moriarty
 
De Australische Liane Moriarty scoorde met haar vijfde roman een wereldhit.
En terecht.
 
"Mijn lieve Cecilia, als je dit leest ben ik dood.....": kan tellen als openingszin.  
 
Maar de brief waarin haar man zijn diepste meest donkere geheim opbiecht leest Cecilia als haar man nog springlevend is.
Van dat moment af verandert haar leven compleet.
 
Een boek dat je echt niet kan wegleggen.
Lezen, lezen, lezen: zalig! 
 
 
 
 
Ontvoerd - Sandra Brown
 
Ontvoerd: Is ze ontvoerd? Kan ze ontsnappen? Wil ze wel weg?
De ondertitels zeggen genoeg.
 
Marathonloopsters Emory Charbonneau verdwijnt tijdens een training in de bergen van North Carolina.
Wanneer haar man veel te laat alarm slaat is het spoor koud: letterlijk. Mist en zware sneeuwval maken een zoektocht onmogelijk.
 
Emory is ondertussen ontwaakt in een blokhut waar een vreemde man zich over haar ontfermt.
Die beweert dat hij Emory in de sneeuw heeft gevonden....
 
Nagelbijten....
 
 
Voor jou - Jojo Moyes
Een leven na jou - Jojo Moyes
  
Jojo Moyes (1969) is een Britse romanschrijfster en journaliste. Ze debuteerde in 2002 met Paradijs op aarde en is een van de weinige auteurs die tweemaal de Romantic Novel of the Year Award won.
Inderdaad: een vleugje romantiek mag niet ontbreken....
 
Voor jou was een wereldwijde bestseller en verkocht meer dan 3 miljoen exemplaren.
 
In dit boek vertelt Moyes het verhaal van Louisa en Will: twee absolute tegenpolen.
Will heeft een ongeluk gehad, zit in een rolstoel en kan zelfs zijn armen amper bewegen.
Louisa wordt ingehuurd om hem te verzorgen.
Ze doet er alles aan om Will van zijn "zwarte gedachten" af te brengen....
 
Niet zo'n lezer? Geen probleem. Het boek is verfilmd als "Me before you", kwam in juni in de bioscoop en verschijnt in oktober op DVD (en in de betere bib).
 
"Een leven na jou" is het vervolg op "Voor jou".
 
Louisa probeert haar leven weer op de rails te krijgen en slaagt daar vrij goed in tot iemand uit Wills verleden in haar leven opduikt en alles anders blijkt dan ze gedacht had...
 
Grappig én ontroerend tegelijk!
Bitter Pill - Gavin James

De Ierse singer-songwriter Gavin James heeft met zijn debuutcd Bitter Pill een pareltje afgeleverd.
 
Hij leerde de stiel door clubs en pubs plat te spelen en nu is hij klaar voor het grote werk zoals we onlangs konden merken op het podium van Pukkelpop.
 
De single "The book of love" is een echte oorwurm, maar het hele album is ijzersterk.
 
Zalig genieten in je luie zetel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wist je dat...?
 
 
 
... je per emailadres maar 1 "Mijn bibliotheek"-account kan aanmaken.
Wanneer je bv de materialen van je kinderen, die geen eigen mailadres hebben, digitaal wenst te verlengen moet je hun lidmaatschap koppelen aan dat van jou.
 
Praktisch :
Je gaat naar "Mijn bibliotheek", je meldt je aan met je eigen login en paswoord en dan kies je links op het scherm voor "voeg lidmaatschap toe", vervolgens selecteer je bib "Westerlo".
 
Op het volgende scherm volstaat het om het rijksregisternummer of kaartnummer (staat op het bonnetje) én de geboortedatum van de kinderen (dd/mm/jjjj) in te vullen en afronden doe je door op "Voeg toe" te klikken.
 
Indien het niet lukt helpen we je graag verder bij je volgende bibbezoek.
 
 
 
Kasteelpark 5 - 2260 Westerlo - info@bibwesterlo.be - 014 54 94 62
Wens je deze nieuwsbrief niet langer te ontvangen, klik dan op de link hieronder: