De Nederlandse Vereniging voor Hart- en Vaat Verpleegkundigen (NVHVV) is de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en diegenen die  beroepsmatig betrokken zijn bij de cardiovasculaire zorg.


 
 

14 februari 2017
Ritmestoornissen bij aangeboren hartafwijkingen
Op 14 februari a.s. vindt de eerste CNE van 2017 plaats. Deze CNE is georganiseerd door de NVHVV-werkgroepen Atriumfibrilleren, ICD-begeleiders & Elektrofysiologie en Congenitale Cardiologie.
Hoewel het aantal kinderen met een aangeboren hartafwijking in Nederland ongeveer gelijk blijft, neemt het aantal volwassenen jaarlijks toe. Ritme en geleidingsstoornissen komen in deze populatie steeds vaker voor en vereisen een multidisciplinaire aanpak.
Deze CNE leert je meer over de problemen waarmee deze patiënten en hun behandelaars worden geconfronteerd. Er wordt aandacht besteed aan een breed scala aan aandoeningen in alle leeftijdscategorieën, van 0-99. Het programma is samengesteld voor zowel (kinder)verpleegkundigen, Verpleegkundig Specialisten, Physician Assistants, pacemaker/ ICD-technici en andere geïnteresseerden.

7 maart 2017
Hoe een verpleegkundige een CAT vangt
"Met een critically appraisal topic praktijkvragen beantwoorden"
Op 7 maart a.s. vindt de CNE plaats van de Expertgroep Verpleegkundig Specialisten en de werkgroep Wetenschappelijk Onderzoek plaats.
Op een interactieve manier wordt er in deze CNE invulling gegeven aan het gestructureerd zoeken naar antwoorden op een vraag uit de dagelijkse verpleegkundige praktijk. Er wordt gebruik gemaakt van de praktijkervaringen van de deelnemers. De deelnemer wordt gevraagd waar mogelijk een laptop, surface of Ipad mee naar de cursus te nemen voor de workshops; dit om zelf te zoeken op internet aan de hand van zoektermen op Pubmed naar evidence-based literatuur. Er wordt gewerkt met situaties uit de praktijk van de deelnemers.
14 maart 2017
Shared Decision Making 
De werkgroepen Vasculaire Zorg, Hartfalen en Hartrevalidatie nodigen alle professionals van harte uit tot het bijwonen van de gezamenlijk georganiseerde scholing Shared Decision Making.

Shared Decision Making is het proces waarin de hart- en vaatpatiënt en zorgverlener op effectieve wijze samen tot besluitvorming komen met als doel, een positief effect op de kwaliteit van leven van de hart- en vaatpatiënt te kunnen bereiken. De positieve effecten van Shared Decision Making zijn onder andere een grotere patiënttevredenheid en een hogere therapietrouw. Ondanks de positieve effecten van Shared Decision Making en de bereidheid om dit in de dagelijkse praktijk toe te passen, blijft het voor zorgverleners vaak de vraag hoe ze in de dagelijkse praktijk tot gezamenlijke besluitvorming met de hart- en vaatpatiënt moeten komen.

In het ochtendprogramma wordt aandacht besteed aan de theorie, evidence based practice, en het onderwijs van Shared Decision Making. Daarnaast zullen behandelopties voorbijkomen, waarin aandacht voor de nieuwe richtlijnen van de farmacologie alsmede de interactieve vaardigheden van de zorgprofessional. De ochtend wordt afgesloten met de waarde en oordeel van patiënten hoe zij vanuit Shared Decision Making de therapietrouw bij medicatiegebruik bevorderen.

In het middagprogramma wordt ingegaan op de relatie van Shared Decision Making met de leefstijl van hart- en vaatpatiënten. Het accent ligt op de wijze waarop zorgverleners met hart- en vaatpatiënten een gezond voedingspatroon en/of beweegpatroon kunnen bereiken.
 
Shared decision making, daar wordt iedereen “beter” van.

28 maart 2017
Ben jij klaar voor de acute Cardio patiënt? Van actie tot reactie
Op 28 maart a.s. vindt de CNE plaats van de werkgroepen Acute Cardiale Zorg, Interventie Cardiologie en Thoraxchirurgie. We nemen je mee in de zorg rondom de acute cardio(thoracale) patiënt. Van de eerste diagnostiek, via interventiemogelijkheden tot aan de psychosociale begeleiding. Daarnaast besteden we aandacht aan het oefenen van praktische vaardigheden die jou als verpleegkundige in de dagelijkse praktijk kunnen ondersteunen.
Alliantie Nederland Rookvrij
Asjemenou! Gouden Loeki nominatie – stem KWF naar de top!
KWF was in 2016 maar liefst drie keer genomineerd. Een keer met de 'Geef mij tijd' commercial (derde kwartaal) en twee keer met de 'Best gek he?!' commercial. De originele 'Verkooppunten van brood vs sigaretten' spot in het eerste kwartaal, en in het laatste kwartaal ook de campagne vlog ‘best gek he, roken in een speeltuin'.
 
De “Best gek, hé?” reclamespot van KWF Kankerbestrijding heeft zich bij de top 10 van beste reclames in 2016 geplaatst en dingt dus mee naar De Gouden Loekie 2016! Deze nominatie geeft het rookvrij-onderwerp mooi extra media-aandacht en is een leuke waardering van het werk in 2016.
Op donderdag 26 januari wordt de winnaar bekend gemaakt.

Zoutarm dieet? Kookworkshops De Hart&Vaatgroep
Mensen met een hart- of vaatziekte krijgen soms het advies om zoutarm te eten. Het zoutvaatje moet dan uit de keuken verdwijnen en het eten wordt flauw en smaakloos. Maar dat kan ook anders! Samen met de hartfalenverpleegkundigen van het Erasmus MC in Rotterdam organiseert De Hart&Vaatgroep een kookworkshop zoutbeperkt koken op dinsdag 7 maart a.s. voor mensen met een hart- of vaatziekte en/of hun partners. Klik hier voor meer informatie en andere data.
Er staan momenteel 2 externe vacatures op onze vacaturepagina. Ben je verpleegkundige / radiodiagnostisch laborant en wil je de opleiding cardiovasculair laborant volgen? Of wil je aan de slag in het Dr. Horacio E. Oduber Hospitaal op Aruba? Klik hier om naar de vacature-pagina te gaan. Verder is de NVHVV op zoek naar een penningmeester en werkgroepleden voor diverse werkgroepen. Ook dit is terug te vinden op de vacature-pagina.
Combilidmaatschap NVHVV - NVVC
NVHVV leden die ook lid zijn van de NVVC ontvangen bij een gecombineerd lidmaatschap van de NVHVV en NVVC een korting op hun contributie; u betaalt dan € 45,00 (via automatische incasso) i.p.v. € 52,00. Nieuwe leden kunnen deze optie aangeven op het aanmeldingsformulier voor een regulier lidmaatschap. Bestaande leden kunnen dit per mail doorgeven aan de ledenadministratie van de NVHVV. Bij de NVVC betaalt men bij een combilidmaatschap € 155,00 (i.p.v. € 175,00) per jaar.

Combilidmaatschap NVHVV - NU'91
Wanneer u kiest voor een combinatielidmaatschap van de NVHVV en NU'91, dan betaalt u bij NU'91 € 6,75 per maand in plaats van € 13,20. Kijk voor meer informatie op de website van NU'91. Nieuwe leden kunnen deze optie aangeven op het aanmeldingsformulier voor een regulier lidmaatschap. Bestaande leden kunnen dit per mail doorgeven aan de ledenadministratie van de NVHVV.
Venticare Live 2017
  • Thema: 'De Wereld van Nu'
  • Woensdag 31 mei en donderdag 1 juni 2017
  • Venticare Reanimatie Competitie Kinderen
  • Venticare Reanimatie Competitie Volwassenen
  • Venticare Kennis Quiz
  • Onderwerpen uit hele keten van Acute Zorg
NIEUWSBRIEF
JANUARI 2017

In deze nieuwsbrief
- CNE 14 februari 2017
REMINDER
Invullen enquête tekort
CCU-verpleegkundigen
is nog mogelijk.
Klik hier om de
vragenlijst te starten.
 

CarVasZ 2017
Noteer de datum alvast in uw agenda:
vrijdag 24 november 2017!
 

 
Aanmeldlink Burgerhulpverlener
 

Agenda 2017
Congressen en scholingen
 
25 januari en meer data *
Basistraining Motivational Interviewing, Academie voor Motivatie en Gedragsverandering
26 januari en meer data*
Philips Volcano IVUS training
30 januari *
Regionale CCU scholing 2017
Hartbewaking MCL
3 februari *
Reposition your knowledge: the TAVI course for cathlab employees, Abbott
3 februari *
Het multidisciplinaire en intermurale hartteam, dr. J.A. Kragten, cardioloog
14 februari *
CNE Atriumfibrilleren, ICD-begeleiders en Congenitale Cardiologie, NVHVV
1 maart en meer data *
Registratie: noodzakelijk kwaad of zinvol werk? Astra Zeneca
1 maart en meer data *
Golden 5, Astra Zeneca
1 maart en meer data *
Kleine veranderingen, grote resultaten, Astra Zeneca
1 maart en meer data *
Teachback methode, Astra Zeneca
1 maart en meer data *
Leefstijlveranderingen, Astra Zeneca
1 maart en meer data*
Monoloog vs dialoog, Astra Zeneca
7 maart *
CNE Verpleegkundig Specialisten en Wetenschappelijk Onderzoek, NVHVV
14 maart * 
CNE Hartfalen, Hartrevalidatie en asculaire Zorg, NVHVV
20 maart *
Elektrofysiologie fundamentals, Abbott
27 maart *
29e Max Taks Vaatsymposium
Congress Company
28 maart *
CNE Acute Cardiale Zorg, Interventie Cardiologie en Thoraxchirurgie, NVHVV
30 maart *
Ensite Precision, Cardiac Mapping System, Abbott
30 maart *
Hart-of longtransplantatie "de ultieme gift", Erasmus MC Thoraxcentrum
 
* voor deze scholingen is/wordt accreditatie aangevraagd.
 
Zie voor meer informatie de PE-Online agenda: klik hier.
 
E-Learning
Te volgen via ExpertCollege:
- ECG: Inleiding Elektrocardiografie
- ECG: Praktische Elektrocardiografie
- VMS: Sepsis
- Zuur-base evenwicht/bloedgasanalyse
Inotropica en vasoactieve medicatie
- 3D Coronairanatomie
- Anatomie/Fysiologie: Circulatiestelsel
- Shock en Hemodynamiek
 
Te volgen via www.mednet.nl, web-tv:
 
Klik hier voor de nascholingen van Quadia Web TV:
- Nascholing Antistolling I
- Nascholing Antistolling II
- Nascholing Antistolling III
 
Te volgen via www.gcpcentral.com:
- Online WMO/GCP (Good Clinical Practice)

 
NEDERLANDSE VERENIGING VOOR HART EN VAAT VERPLEEGKUNDIGEN
U ontvangt dit bericht omdat u lid bent / bent geweest van de NVHVV of hebt deelgenomen aan CarVasZ of op andere wijze hebt aangegeven op de hoogte te willen worden gehouden van de activiteiten van de NVHVV.