EEN NIEUWE NAAM
EEN NIEUW THEATERGEZELSCHAP
EEN NIEUWE THEATERACADEMIE 

Twee jaar lang hebben het rotterdamscentrumvoortheater en Theater Maatwerk (Pameijer) onderzoek gedaan naar een verbinding tussen zorg en kunst. Wij geloven in ons gezamenlijk doel: de samenleving onderzoeken en een inclusieve samenleving creëren. Het was voor ons een mijlpaal dat ons plan werd opgenomen in het Cultuurplan Rotterdam 2017-2020. De duurzame samenwerking die we daarmee konden opbouwen wilden we vormgeven in een nieuw bedrijf mét een nieuwe naam. 


Theater Babel Rotterdam
stad | toren | bouwen | verhaal | verbinding 
ontmoeten | vreemde talen | mengsel  


Heel veel mensen hebben meegedacht over onze nieuwe naam. Bij het maken van de uiteindelijke keuze was het ook belangrijk dat de naam ook in andere talen goed uit te spreken is, we zijn namelijk bezig een samenwerking met zes Europese landen op te zetten. Uiteindelijk kozen we voor Babel omdat we – lekker Rotterdams – samen bouwen. Theater Babel Rotterdam is niet af – we zijn in ontwikkeling. Babel betekent in het Hebreeuws ‘mengsel’. We willen ook een mengsel zijn: een mengsel van doelgroepen, een mengsel van expertises. Babel gaat ook over taal. Bij Theater Babel Rotterdam zoeken we naar een nieuwe taal waarmee we elkaar kunnen verstaan. Kunst is een noodzakelijk middel om helder te maken waar het over gaat. Theater als middel om uit de Babylonische spraakverwarring te komen. En Rotterdam? Rotterdam is ons toneel en onze samenleving, onze leefomgeving.

Theater Babel Rotterdam bestaat uit 
 
het gezelschap 
Ons theatergezelschap maakt inclusief theater. Op dit moment werken we aan een nieuwe locatievoorstelling van Paul Röttger : Café Babel.  
 
de academie 
We verbinden ons en rijgen oude en nieuwe kennis, en nieuwe ervaringen aan elkaar. Samen zoeken we naar een nieuwe taal, nieuw theater & een nieuwe manier van leren. Een nieuw mengsel. Wij hoeven de lucht niet in, we bouwen samen aan een inclusieve academie & een inclusieve samenleving. Op onze academie wordt getraind, geoefend, gespeeld, theater gemaakt. Er is intervisie en supervisie, beoordeling en feedback. Ook is er een route theatermaken. Op de academie kom je acteurs uit het gezelschap tegen, maar ook amateurs, experts, scholieren en andere specifieke doelgroepen. Theater is ontmoeten.  
 
meedoen? 
We zien je na de zomer graag terug als deelnemer van de academie.  
Het aanbod van de academie vindt je online verdeeld in  
kennismaken | verdiepen | producties | specialiseren

klik hier voor het aanbod 2017-2018


klik hier voor de route theatermaken
 

Wil je meer weten dan ben je 10 augustus om 19:30 uur
van harte welkom op onze info-avond. 
 
 

hartelijke groeten
namens het team van Theater Babel Rotterdam

Paul Röttger 
theatermaker - directeur