Wandelnieuwtjes april 2019                        Volg ons ook via  
 
WANDELINSPIRATIE
 
 
Vlaanderen Wandelt 2019
 
Het unieke wandel- en belevingsevenement Vlaanderen Wandelt staat voor de deur. Op zondag 28 april trekken alle wandelliefhebbers massaal de wandelschoenen aan in Puurs-Sint-Amands en Roeselare.
 
Aspergemeente Puurs, parel van Klein-Brabant, en Rodenbachstad Roeselare - letterlijk en figuurlijk - het hart van West-Vlaanderen, hebben genoeg troeven in huis om Vlaanderen Wandelt tot een succesrijk wandelevenement te laten uitgroeien. Noteer de datum zondag 28 april alvast in je agenda, want Vlaanderen Wandelt wil je niet missen. 
 
Plus Wandeldag / Oost-Vlaanderen Wandelt

Plus Magazine, het magazine voor de 50-plussers kiest op donderdag 30 mei de Vlaamse Ardennen uit voor haar 11e Plus Wandeldag. Stel al je zintuigen open voor de mooie natuur, geniet van de frisse buitenlucht en beleef een leuke wandeldag in Zottegem.
 
Abonnees van Plus Magazine (red - silver en goud) genieten van een aantal extra voordelen. 
 
Alle deelnemers aan de Plus Wandeldag / Oost-Vlaanderen Wandelt ontvangen na de wandeling bovendien een Zeniorbox boordevol voordelen. Aanbod exclusief voorbehouden voor de deelnemers aan de wandeling. 
 
 
 
Wandelbeurs 2019
 
 
Op zaterdag 28 en zondag 29 september slaat de Wandelbeurs, de enige beurs waar ALLES draait rond wandelen, zijn tenten op in de Nekkerhal in Mechelen. 
 
Op de Wandelbeurs 2019 komen exposanten uit binnen- en buitenland samen om hun wandelmogelijkheden, wandeluitrusting of wandelverblijf voor te stellen aan de bezoekers.

Tijdens de Wandelbeurs zijn er inspirerende workshops rond thema's als gps, wandeltraining, wandelbegeleider of -initiator, langeafstandswandelen en gezonde voeging.  
 
Leden van Wandelsport Vlaanderen vzw kunnen de Wandelbeurs gratis bezoeken.  Wil je er als niet-lid ook bij zijn? KOOP NU je inkomkaarten aan voordeeltarief. 
 
WalkOn 2019

Een groene, milieubewuste en gezondere wereld staat centraal tijdens het WalkOn- wandelcriterium 2019. Samen met 'Mooimakers' lanceren Vayamundo en Wandelsport Vlaanderen vzw een nieuwe campagne in de strijd tegen zwerfvuil.  Je stapt niet alleen voor een schonere wereld, een deel van je inschrijfgeld op de WalkOn-wandelingen gaat naar het aanplanten van een heus WalkOn-bos. 
 
 
 
Ook jij kan je steentje bijdragen! Met een bijdrage van € 5,00 kan je peter/meter worden van je eigen WalkOn-boompjes. Aan de WalkOn-infostand tijdens de wandeling vind je een collectebus en zo kan je de aanleg van het WalkOn-bos steunen. In het voorjaar van 2020 word je dan persoonlijk als VIP uitgenodigd op de WalkOn-plantdag. 
 
Like de WalkOn-facebook pagina!
 
Te Gekke Wandelingen
 
 
 
 
Soms dan blijf ik plakken
aan de dagelijkse sleur
En klinkt de soundtrack
van mijn leven als een liedje in mineur
 
 
Misschien herken je dat gevoel? Daarom bundelen Te Gek!?, Parantee-Psylos vzw en Wandelsport Vlaanderen vzw in 2019 hun krachten in de organisatie van Te Gekke Wandelingen. Op die manier willen we psychische kwetsbaarheid niet alleen in de aandacht brengen, maar kan iedereen op zijn of haar niveau ook een stap zetten naar een betere mentale gezondheid.
 
Om die boodschap kracht bij te zetten schreef Wouter Berlaen het vrolijke wandellied ‘Voel me goed, voel me beter’. Het lied werd ingezongen samen met Guy Swinnen en Barbara Dex en verscheen onder de naam ‘Dex, Swinnen & Berlaen’.
 
Het lied is verkrijgbaar via iTunes en te beluisteren via Spotify.
 
 
 
WEBSHOP
 
Nieuwe producten in de wandelwebshop
 
De Zwitserse kwaliteitsproducten van Siegol® dragen al vier generaties lang zorg voor je lederen wandelschoenen. Naast de bewezen ambachtelijke kwaliteit en het gebruik van natuurlijke grondstoffen staan de producten van Siegol® absoluut garant voor een schitterende bescherming van je materiaal. 
 
Ontdek nu het Siegol® assortiment op onze wandelwebshop!
 
 
 
 
WANDELVAKANTIES
 
 
        
 
WalkOn Wandelclassics 2019   
 
Onbezorgd genieten, wandelen en beleving voor jong en minder jong op de WalkOn Wandelclassics te Houffalize.
 
Wandel van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september 2019 mee in hartje Ardennen. Twee dagen lang volop wandel- en belevingsplezier met telkens andere wandelomlopen. Op zaterdag stap je richting Bernistap, zondag staat de omgeving van de bekende Brouwerij Achouffe centraal. Zaterdagavond is er muzikale ambiance met een blarenbal. De tocht op zondag is tevens Plus-Wandeldag in samenwerking met Plus Magazine.  
 
Laatste familiekamers beschikbaar!
 
BOEK NU je wandelweekend met deelname aan de
WalkOn Wandelclassics 2019.   
 
Wandelvakantie La Palma / La Isla Bonita
 
Het meest noordwestelijke eiland La Palma is een van de zeven Canarische eilanden in de Atlantische Oceaan.

De bezoekers geven het de bijnaam La Isla Bonita, het prachtige eiland. Het is een vakantie- en wandelbestemming die iedereen weet te fascineren. La Palma is zeker een bezoek waard, geen twijfel mogelijk. 
 
Ontdek de schatten van La Palma! Wat denk je van natuurlijke beschermde gebieden, machtige vulkaantoppen, zwarte zandstranden, waardevol cultureel erfgoed, eeuwenoude charmante dorpjes, een heerlijke keuken, een breed scala aan buitenactiviteiten (duiken, kanoën, paragliden, sterren kijken ...) en een spectaculaire nachtelijke hemel ?
 
 
 
 
Of wat dacht je van een 10-daagse wandelvakantie van 15 tem 24 oktober naar La Palma? Je verblijft er in het prachtige hotel H10 Taburiente Playa.
 
Op het programma staan o.a. vijf wandelingen met Nederlandstalige begeleiding langs de voornaamste troeven van het Canarische eiland.
 
Boek vandaag nog je La Palma wandelvakantie