TVP Nieuwsbrief  
8e jaargang - Dec 2020

In deze editie: 
 • Voorwoord redactie
 • Corona Covid-19 regels bij TVP
 • Jouw artikel in de Nieuwsbrief
 • Sponsors & Adverteerders
 • Annemarie blikt terug op 2020
 • Ron Meijer, gek van tech en tennis
 • Grote Clubactie 2020 doorslaand succes!
 • Interview: Max en Michelle Bertens
 • SponsorKliks
 • TVP op Facebook!
 • Racketochtend voor kinderen eindigt met chocola
 • Bardienstindeling 2020 / 2021
 • TVP foto's
 • Tennis Only
 • Bediening LED verlichting
  
 
Activiteiten kalender: 
 
Het gehele jaar
Atijd op woensdag
racketochtend vanaf 9.00u

Het gehele jaar
Altijd op donderdag
racketavond vanaf 20.00u
 
Klaverjassen
Oktober 2019 t/m april 2020
 
Klik HIER om alle TVP activiteiten te zien
 

 
Adverteerders:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
Voorwoord van de redactie
Als redactie blikken wij nu niet terug op het afgelopen tennisjaar van TVP. Dat laten wij over aan onze voorzitter Annemarie Klaassen. Zij laat 2020 in deze laatste Nieuwsbrief van dit jaar nog eens dunnetjes de revue passeren. Het was dit keer wel een beetje persen en wringen om ons nieuwsbulletin te laten verschijnen. Deels inspiratie maar ook deels omdat nu ook de herfstcompetitie bruut is afgebroken, toernooien weer geen doorgang konden vinden maar ook alle andere festiviteiten als het klaverjassen en de vrijwilligersavond geen doorgang konden vinden.
 
Niet getreurd, we zijn er toch in geslaagd, zij het dit keer een wat compactere Nieuwsbrief uit te brengen. Ron Meijer werd bereid gevonden naar Amerika af te reizen. Daar deed Ron een boekje open over zijn bijzondere interesses. Uiteraard werd er ook nog over tennis uitgeweid. Max en Michelle Bertens zijn twee wel zeer bespraakte jeugdleden. Zonder haperen wisten zij op alle gewenste en ongewenste vragen antwoord te geven. Alleen zijn we er nog niet uit of zij nu echt familie zijn van Kiki. Verder heeft Rodney van Nielen vanuit de jeugdcommissie een artikel over de racketochtend geschreven.
 
De redactie wenst alle leden van TVP weer veel leesplezier en een gezond uiteinde van 2020 en een goed begin van 2021.

Corona Covid-19 regels bij TVP
Beste leden van TV Poortugaal,
 
We hielden er al ernstig rekening mee dat de minister-president weer een aanscherping van de maatregelen zou aankondigen en dat bleek maar al te waar. Voor u als tennisser betekent dit dat met ingang van dinsdag 15 december er alleen nog maar enkelspel gespeeld mag worden. Verder blijven alle maatregelen gelden die u zo langzamerhand genoegzaam bekend zijn, maar één van die maatregelen wil ik toch nog eens in herinnering brengen: sluit alsjeblieft het groene toegangshek aan het begin van het toegangspad bij betreden en verlaten van ons park achter je.
 
Kleedkamers en toiletten (in de kleedkamers!) blijven wel toegankelijk.
 
Algemene uitgangspunten:
Blijf thuis bij klachten en laat je testen;
Was je handen stuk;
Houd altijd 1,5 meter afstand;
Zing of schreeuw niet.
 
Looproutes op het park en in de kantine:
Houd op de toegangspaden tot de banen altijd voldoende afstand tot elkaar;
 
Wanneer hoeft de 1,5 meter niet te worden gehanteerd:
Personen die onderling een gezamenlijk huishouden vormen;
Kinderen tot en met 12 jaar; zowel onderling alsmede personen van andere leeftijden;
Personen tot en met 17 jaar alleen onderling;
 
Laten we voor elkaar zorgen en deze regels met elkaar respecteren en navolgen.
 
We rekenen weer op jullie allen!
 
Met sportieve groet,

Mieke Waltmans
corona-manager TV Poortugaal

 

Jouw artikel in de volgende TVP Nieuwsbrief?
De redactie stelt het heel erg op prijs als ook jij een keer een artikel voor de nieuwsbrief schrijft. TVP organiseert jaarlijks zo’n 10 tot 12 activiteiten. Dit naast de voorjaars- en herfstcompetitie en de verschillende toernooien en de jaarlijkse clubkampioenschappen. Heb jij hier iets leuks over te melden of op of rond de tennisbaan iets opmerkelijks meegemaakt, schroom niet en laat het de redactie weten. Misschien sta jij met jouw artikel dan in de volgende uitgave. De volgende nieuwsbrief, hoogstwaarschijnlijk in een nieuw jasje gegoten, verschijnt december 2018. Alle kopij is van harte welkom op redactie.tvp@gmail.com
 
De uiterste inleverdatum voor de volgende nieuwsbrief staat op:
 
- VRIJDAG 12 MAART 2021 -
 
Indien u een bijzonder moment (bijvoorbeeld de geboorte van een kind, een huwelijk o.i.d.) wilt delen met de clubleden, kan dit door het versturen van de aankondiging van deze gelegenheid naar de redactie.

Sponsors & Adverteerders
Een club kan niet bestaan zonder gezellige en actieve leden, een goed en betrouwbaar bestuur en natuurlijk sponsors & adverteerders. Gelukkig hebben we ze bij TVP allemaal!
 
Sinds kort treft u op de nieuwe TVP website een overzicht aan van de diverse sponsors en adverteerders die TVP kent. (zie bovenaan de startpagina het kopje "Over ons" en klik dan door naar "Sponsors")

Neem eens een kijkje op deze site en klik eens wat rond om wat nader kennis te maken.

Annemarie blikt terug op 2020
Beste leden,
 
Elk jaar in de kersteditie schrijf ik een stukje over het afgelopen TVP-jaar. Om vol trots allerlei mooie toernooien, feestjes en andere leuke activiteiten nog eens op te kunnen halen. Maar wat moet ik nu schrijven… Het corona-tennisjaar! Wat houdt dit virus ons nog compleet in de ban (en wanneer houdt het op?). Ik kan mij herinneren dat in het begin iedereen heel laks en niet betrokken hiermee omging (inclusief ikzelf). Tijdens ons Cappi Baard Toernooi in maart, dat overigens vol goede moed van start ging, waren er wat geluiden dat ook Nederland in een lock-down zou kunnen komen. Nou, dat zal toch niet, wij gaan gewoon door met ons toernooi… niets aan de hand hier. Totdat op 12 maart de theaters dicht gingen en festivals werden afgeblazen. Nederland ging zich realiseren dat het een heel serieuze zaak betrof. TVP besloot het toernooi af te blazen en de feestavond op 13 maart ging ook niet door. Een algehele sluiting van het park volgde op 18 maart. Ik kan jullie zeggen dat er best veel weerstand op dit, overigens vanuit overheidswege genomen besluit.
Nu terugkijkend, hadden we corona direct serieuzer moet nemen? Hadden we dan al klaar geweest met het virus? Wie zal het zeggen, de voors-en-tegens zijn er nog steeds. Ik hoop alleen maar dat iedereen de regels naleeft en we met z’n allen weer terug mogen naar het gewone leven. Want wat mis ik de gezelligheid, na een balletje te hebben geslagen, een drankje aan de bar of op het terras. Even lekker bijkletsen met je tennismaatjes, het spelen van (interne)toernooien, feestavonden en ga zo maar door.

Gelukkig voor onze jeugd zijn de regels iets soepeler en mag de jeugdcommissie wel interne activiteiten organiseren. Daar ben ik heel blij om, want voor kinderen is sport heel belangrijk. De band van de kinderen met de vereniging verdient continue aandacht. Nou die aandacht krijgen de kinderen volop van onze jeugdcommissie. Geweldig om te zien dat hun inzet resulteert in blije, sportieve en enthousiaste jeugdleden bij TVP.

Wat je ook veel hoort in deze coronatijd, is dat verenigingen in de problemen zitten of zelfs dreigen om te vallen omdat er geen opbrengsten zijn. Vanuit de overheid hebben alle verenigingen dit jaar 2x € 4.000,- ontvangen. En dan ben je blij dat je ‘maar’ zo’n ‘klein’ cluppie hebt. Voor ons is dit enorm veel geld, waardoor wij zeker niet in de problemen raken. Uiteraard vanuit dit oogpunt hopen wij ook dat het normale weer normaal gaat worden, want nog zo’n periode is ook niet prettig voor de kas.

Op het moment van schrijven van dit stukje (zondag 13 december) dreigen er weer strengere maatregelen aan te komen. Ik hoop zo dat we mogen blijven tennissen, want er wordt volop getennist op ons TVP-park. Het is nog nooit zo druk geweest op alle tijden van de week. Dit komt mede doordat er veel nieuwe leden zijn bijgekomen het afgelopen (corona)jaar. Omdat er zo weinig mag, zijn mensen op zoek naar alternatieven en daar hoort tennissen zeker bij. Wat is er nu fijner om in de buitenlucht bezig te zijn met een leuke sport wat ook nog eens goed is voor je gezondheid. Ik hoop dat alle (nieuwe) leden nog lang lid blijven omdat tennis gewoon een sport is die altijd leuk blijft om te doen.

Normaal gesproken eindig ik het eindejaarsartikel met het wensen van fijne dagen en een gelukkig nieuwjaar. Dat wens ik natuurlijk dit jaar ook, maar het aller belangrijkste wat ik nu iedereen wens is een goede gezondheid!! En dat we elkaar snel mogen zien in ons clubhuis met dan niet een racket in de hand maar een glas bubbels om te proosten dat alles weer helemaal goed is gekomen!

Groeten, Annemarie Klaassen, voorzitter TV Poortugaal

Ron Meijer, gek van tech en tennis
Omdat Ron Meijer helemaal gek is van technische innovaties, in de volksmond ook wel gadgets genoemd, reizen we samen af naar Las Vegas. Daar vindt jaarlijks de grootste techbeurs, ter wereld plaats: de Consumer Electronics Show (CES). Volgens Ron is dit het testterrein voor baanbrekende technologieën die de consumenten van deze wereld het leven nog efficiënter en gemakkelijker kunnen maken. Niet gehinderd door een jetlag nemen wij onze intrek in het hotel Bellagio Las Vegas, nog geen 200 meter verwijderd van de befaamde ‘Strip’. Voordat we ’s avonds het casino in gaan gebruikt Ron zijn mobiel om in zijn huis in Hoogvliet zijn gordijnen te sluiten en een aantal lampen te ontbranden. Ron ziet mij kijken, haalt zijn schouders op en zegt: “Gewoon handig Piet, niets meer en niets minder.” Gevat als ik ben antwoord ik luchtig: “Ik laat mijn vrouw gewoon thuis.” Na een ontnuchterend verlies aan de roulettetafel, een lichte kater, en een ontbijt dat voor mij voornamelijk uit koffie bestaat, brengt een taxi ons naar Paradise Road waar het Las Vegas Covention Center is gelegen. Bij een sterke espresso, die ons door een robot wordt geserveerd, stel ik Ron de eerste vraag.
 
“Ron, waar komt dat enthousiasme voor gadgets bij jou vandaan?” “Ik ben geen studiebol Piet, zeker niet. Na de lagere school ging ik naar de technische school waarna ik op de MTS de richting elektrotechniek ben op gegaan. Daar is ook mijn liefde voor alles wat met elektronica en technische zaken heeft te maken, ontstaan.” “Dan was je vroeger uiteraard ook werkzaam in de techniek?” Ron kijkt mij verbaasd aan en zegt: “Ik werk nog steeds hoor Piet. We zitten niet stil.” “Werk jij nog steeds? Je bent 77 jaar!” reageer ik verbijsterd. “Het is maar 16 uur in de week hoor, dus het valt allemaal wel mee Piet.” “Wat voor werkzaamheden verricht je nu dan nog?” vraag ik aan Ron, nog niet helemaal los van mijn verbijstering. Ik werk nog steeds  voor mijn eerdere werkgever DNV, Det Nosrk Veritas, een classificatiebureau dat al sinds 1864 actief is in certificeringen. Nu heet dat DNV GL Group ontstaan door de fusie met Germanischer Lloyd. Nu check ik vanachter de computer thuis of de certificeringsprocessen die wij wereldwijd in opdracht hebbben juist worden uitgevoerd. Dit kan gaan over milieu, veiligheid, kwaliteit etcetera. Daarbij controleer ik onder andere of de mensen over de juiste kwalificaties beschikken. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat iemand die in de metaalindustrie is gespecialiseerd een audit in een ziekenhuis uitvoert. De certificering kan pas daadwerkelijk worden toegekend aan de bedrijven als ik mijn bevindingen heb doorgezet naar de Raad van Accreditatie.”
 
“Dit heb je altijd al gedaan dan Ron?” vraag ik enigszins bekomen van mijn verbazing. “Wel een hele lange periode. Ik was toen manager bij DNV en ik vloog de hele wereld over. Dat was ook wel een heel mooie tijd. Maar ik ben ooit begonnen bij de Röntgen Technische Dienst. Daar verrichtte ik niet-destructief onderzoek uit. Hierbij gebruikten wij ultrasone technieken.” Een groot vraagteken zweeft na het woord ‘ultrasone’ boven mijn hoofd dus begint Ron met zijn uitleg: “Ultrasone trillingen kunnen in vele toepassingen worden toegepast Piet, zoals daar zijn homogeniseren, desintegratie, sonochemistry, ontgassing of reiniging. Het dispergeren en deagglomeration van vaste stoffen in vloeistoffen is ook een belangrijke toepassing van ultrasone apparaten. Ultrasone cavitatie genereert hoge afschuifkrachten die deeltjesagglomeraten in …” “Ho, ho, ho, stop Ron, even pas op de plaats.” Ik wis het zweet van mijn voorhoofd. “Waanzinnig interessant Ron maar ik weet dit allemaal al. Daarnaast moet ik ook aan mijn lezerspubliek denken en ik ben bang dat ze wellicht afhaken als wij zo doorgaan. Laten we het over iets anders hebben. Tennis bijvoorbeeld.” “Mij ook goed.” stemt Ron gelukkig in. “Zullen we eerst nog een koffie bestellen?” en zonder mijn antwoord af te wachten heeft Ron zijn mobiel al beet en maakt contact met de robot die direct naar Ron knikt, vervolgens 180 graden draait en naar het espressoapparaat zoemt.
 
“Naast techniek en gadgets ben je ook helemaal gek van tennis Ron. Hoe komt dat?” “Hoe dat komt weet ik niet. Wel dat ik het een enorm leuk spelletje vind en je blijft er heerlijk fit bij.” Toch ben je nog niet heel lang lid van TVP toch?” “Nou ja, toch alweer zo’n zeven a acht jaar.” “Maar je begon toch niet met tennis op je zeventigste Ron?” “Nee, dat klopt. Vroeger zat ik met Wim van der Steen in Numansdorp op tennis en dat was heel gezellig. We hebben daar van 1974 tot 1988 getennist maar op een gegeven moment kwam de klad er in en zijn we gestopt. En plotseling  belde Wim mij weer eens op en vroeg of ik zin had om in Poortugaal te tennissen en dat had ik wel. Dus door Wim ben ik bij TVP terecht gekomen en daar heb ik helemaal gen spijt van. Een supergezellige vereniging waar heel wat mensen energie in steken en er ook energie van krijgen.” Bijna geruisloos komt de robot weer aangegleden. Wederom knikt onze vriend ons een voor een toe en vervolgt weer zijn weg als wij de koffie van zijn dienblad hebben weggenomen.
 
   
 
“Jij doet toch ook nog aardig wat vrijwilligerswerk voor TVP Ron?” “Dat valt wel mee hoor Piet. Formeel zit ik ook niet in een commissie of zo maar als er wat moet worden gedaan, daar waar het gaat om techniek of op het gebied van computers, dan wil ik wel eens bijspringen.” “Kom niet zo bescheiden Ron, jij hebt toch ook het logo van TVP ontworpen?” “Dat klopt. Maar dat zijn incidentele zaken. Zo heb ik ook de film voor het 40 jarig  bestaan van TVP gemaakt. Ik was toen net 1 jaar lid. Dus dan ben je wel even aan het spitten maar gelukkig kreeg ik van aardig wat mensen hulp, met name van Kees Zevenbergen en ik kon ook beschikken over de film die was gemaakt voor het 25 jarig bestaan van de vereniging. Ook het Senior-Plus-toernooi, een jaarlijks terugkerend evenement, organiseer ik met hulp van onze onderhoudscommissie. En recent heb ik dan in Exel een programmaatje opgezet voor een baanindeling op dagen dat er een zogenaamde vrije inloop is.” “Kom je nog wel aan tennis toe Ron?” “Zeker wel. Alleen iets minder dan voorheen. Nu tennis ik nog vier keer in de week maar er waren periodes dat ik bijna elke dag wel op de baan stond.” “Tennissen jouw kinderen ook zo fanatiek?” vraag ik Ron. “Mijn oudste zoon tennist nog wel maar niet zo frequent meer als ik.” “Dat kan ook bijna niet Ron.” Ron lacht en antwoordt mij vragend: “Zo bijzonder is dat toch niet. Het is toch bijna met alles zo, hoe meer kilometers je maakt hoe beter je het onder de knie krijgt.” “Dan moet jij nu wel een tweetje of een drietje zijn Ron.” prik ik wat gemeen. Ron verslikt zich haast in de koffie en stamelt: “Was het maar zo’n feest, als er nog een acht op mijn pasje staat mag ik in mijn handen knijpen. Nee, ik kan zo nu en dan wel een bal terugslaan maar mijn backhand vind ik bijvoorbeeld een drama. Ik mis toch wat balgevoel volgens mij. Ik heb vroeger nooit aan balsporten gedaan en volgens mij is dat voor tennis mijn gemis.” “Welke sport beoefende jij dan in jouw jeugd?” “Atletiek en turnen. Daar was ik redelijk bedreven in Daar haalde ik op school altijd hoge cijfers mee. Ik deed met name de technische nummers: hoogspringen en verspringen. Maar van de dokter mocht ik vroeger nooit aan wedstrijden deelnemen omdat er een ruisje in mijn hart was geconstateerd . Daarom staat mij nog wel de jaarlijkse uitwisseling tussen Rotterdam en Antwerpen nog zo goed voor de geest want dat was de enige keer dat ik wel heb meegedaan.” “En, was het een succes?” “Jammer van die vraag Piet, nee ik lag er gelijk uit.” reageert Ron met een big smile op zijn gezicht. “Nou dan maar toch weer de volledige focus op het tennis en daar weer wat lessen nemen?” suggereer ik vilein. “Dat zal ik ter harte nemen Piet, maar dan wel op Ibiza. Ik ben al eerder met zijn zoon daar geweest en dat was geweldig. Ik vernam trouwens dat jij zelf ook al stiekem Ibiza hebt geboekt voor een tennislesvakantie?” sneert Ron terug. “Dat heeft mijn vrouw gedaan Ron. Zullen we de beurs maar eens gaan bekijken? Ik heb zo wel genoeg.”
 
Piet Waltmans

Grote Clubactie 2020 doorslaand succes!
De grote clubactie wordt al enkele jaren door onze vereniging gebruikt voor extraatjes. Deels worden loten online verkocht maar ook worden loten nog steeds aan de deur verkocht.  
 
Het zal u niet verbazen dat juist dit jaar landelijk de onlineverkoop enorm is gestegen. Werden er vorig jaar zo’n 60.000 loten online verkocht, dit jaar steeg dat aantal maar liefst naar 1,2 miljoen  loten! De verkopers bleken digitaal enorm creatief: QR-codes, e-mail, social media en Whatsapp werden ingezet om loten te verkopen. Duizenden video’s werden online gedeeld om familie en vrienden aan te zetten tot het kopen van een lot of anderen te enthousiasmeren. Voor het eerst gebeurde dit ook via TikTok. Kinderen deelden talloze filmpjes met de hashtag #groteclubactie. Een erg mooie ontwikkeling.
 
De statistieken voor TVP van de verkoop van loten is wat bescheidener. Toch is het fijn, dat we zo voor een bepaald doel wat inkomsten genereren. De afgelopen jaren was er sprake van dat we de kleedkamers een opknapbeurt wilden geven. Zo hebben we dat als doel op de aankooppagina van de loten geplaatst. Inmiddels zijn er offertes aangevraagd om de kleedkamers daadwerkelijk aan te gaan pakken.
 
Mocht u dit jaar niet in de gelegenheid zijn geweest om loten te kopen: volgend jaar zal er weer een nieuw doel zijn. De Grote Clubactie blijft toch ieder jaar een leuk initiatief. Niet alleen is het een extraatje voor de vereniging, maar u kunt er ook zelf nog een leuke prijs mee winnen.
 
Voor de statistici onder ons hieronder opbrengsten van de afgelopen jaren:
In 2018 verkochten TVP 254 loten met een opbrengst van € 609,-. In 2019 werden er 169 loten verkocht met een opbrengst van € 405,- en dit jaar mocht TVP € 528,- noteren bij een aantal van 220 verkochte loten. Op naar een nieuw record in 2021.           
 
 
Thom van Dijk
GCA coördinator

Interview: Max en Michelle Bertens
“Hoi Maxim” zeg ik tegen Max als ik hem bij een oranje-event van TVP tref. “Ik heet Max.” “Oké.”, antwoord ik, “Ik had begrepen dat jij Maxim heette maar dat heb ik dus niet goed begrepen?” “Nou ja, eigenlijk heet ik wel Maxim maar dat is mijn Russische naam en dan is het voor iedereen makkelijker als ze gewoon Max zeggen.” “Prima Max, dan zal ik je voortaan ook zo aanspreken.” Naast Max staat Michelle, haar naam heb ik gelukkig wel goed. Allebei erg uitbundige vrolijke jeugdleden van TVP. Ik wilde wat meer van ze weten en dat heb ik ook geweten… Dit keer was ik het die het gesprek moest afbreken want ik had nog meer te doen:).
 
Michelle, hoe jong ben jij?”
Michelle: “Ik ben negen jaar en Max is een jaar ouder.”
 
“En hoe lang tennissen jullie al?”
Max: “Ik tennis nu ongeveer anderhalf jaar en Michelle iets korter.”  
 
“Wat vinden jullie zo leuk aan tennis?”
Michelle: Ik speel liever lekker lange rally’s in plaats van een keer serveren en dat het dan gelijk een punt is.”
Max: “Dat vind ik ook. En wat ik ook leuk vind zijn de volleys spelen.”
 
“Welke andere hobby’s heb jullie naast tennis?”  
Michelle: “Best wel veel. Ik houd van zeilen, ik zit op hockey en op de verdedigingssport krav maga. Maar ik vind voetbal ook leuk maar ik zit er niet op.”
Max: “Ik zit wel op voetbal bij V.V. Rhoon en ik beoefen ook krav maga en ik zeil ook graag maar dat doet mijn vader ook graag.”
 
 
“Zijn jullie ouders dus ook zo sportief?”
Max: “Onze vader wel. Hij houdt heel veel van watersport. Hij heeft zelf ook een zeilboot van 42 voet geloof ik. Dat is zo’n 13 meter lang ongeveer.”
Michelle: “Onze moeder zit niet echt op een sport maar ze fietst wel veel op de hometrainer en altijd met muziek aan.”
Max: “En onze broertjes willen ook wel tennissen maar zij zijn nog veel te druk. Want wij hebben nu kittens thuis en die rennen ze voortdurend achterna en kruipen dan ook zelf onder kasten.”
Michelle: “Ralph en Sebastiaan zijn allebei 5 jaar want zij zijn een tweeling.”
 
“Gamen jullie veel?”
Max: “Soms maar nooit langer dan twee uur. En vooral Rocket League.”
 
“En lezen?”
Michelle: “Dat vind ik ook leuk. Maar ik weet niet altijd de titels meer van de boeken die ik heb gelezen. Wel de laatste en dat was ‘Leven van een loser’.”
Max: “Die boeken heb ik ook gelezen. Maar ik lees liever boeken met wat plaatjes, geen prentenboeken maar af en toe met wat tekeningen en zo. Niet alleen maar tekst.”
 
“Waar kijken jullie naar op tv?”
Michelle: “Ik kijk het Sinterklaasjournaal.”
Max: “En ik vind Voicekids heel leuk om te kijken.”
 
“Op welke school zitten jullie?”
Max: “Wij zitten allebei op de Don Boscoschool. Michelle zit in groep 6 en ik in groep 7.”
 
“En heeft een van jullie toevallig al verkering?”
Max: “Uhm, dat heb ik wel gehad maar nu niet meer. Het duurde ongeveer twee maanden.”
Michelle: “Ik ook wel maar dat was eigenlijk een soort nepliefde. Dat was maar een uur.”
 
“Voor welk eten kan ik jullie ’s nachts wakker maken?”
Max: “Pizza vind ik het lekkerst.”
Michelle: “En ik lust heel graag broccoli.”
 
“Waar heb jullie een hekel aan?”
Max: “Als mijn vader heel streng wordt. Dat vind ik echt niet leuk. Maar vaak heb ik het er dan zelf wel naar gemaakt.”
Michelle: “Ik weet niet waar ik een hekel aan heb.”
 
“Weet je wel waar je blij van wordt?”
Michelle: “Ja, als ik veel aan het lachen ben dan zegt Max altijd: ‘Jij bent gewoon dronken van het lachen.’ En dan ga ik nog harder lachen.”
 
“Wat mogen jullie van je vader wel wat je van je moeder niet mag?”
Max: “Van mijn vader mag ik met de speedboot mee en dat gaat lekker hard maar mijn moeder vind dat eng.”
Michelle: “Van papa mag ik iets meer snoepen. Maar eigenlijk ook weer niet want van mijn moeder mag ik maar een keer snoep maar dan krijg ik een bergje snoep en van mijn vader mag ik iedere keer een snoepje.”
 
“Max, Michelle, ik vond het heel gezellig, bedankt voor het interview en nu weer snel de baan op.”

SponsorKliks
Als vereniging zijn we natuurlijk altijd bezig om te kijken hoe we onze inkomsten kunnen vergroten. Via SponsorKliks is dit nu mogelijk op een simpele manier die u en ons niets kost.
 
Het enige dat hiervoor nodig is, is wanneer u online iets koopt, om eerst via onze website op het SponsorKliks logo bovenaan de pagina te klikken.
 
 
U komt vervolgens op onze eigen SponsorKliks website, waar u op de normale manier uw kleding, schoenen, eten, speelgoed, sportartikelen, reizen en elektronica kan bestellen bij een grote hoeveelheid webwinkels.
 
Deze lijst omvat o.a. Bol.com, Thuisbezorgd.nl, AH.nl, MediaMarkt, Zalando, Wehkamp, Coolblue, maar ook sites als Booking.com en Couverts.nl voor reizen en reserveringen.
 
Op de website van de gekozen winkel kunt u vervolgens op de normale manier uw bestelling plaatsen.
Over elke transactie krijgt TVP een commissie, terwijl er voor u niets verandert en u de normale prijs betaalt.
 
Om een paar voorbeelden te geven:
·        Bestelling via Thuisbezorgd.nl     Commissie voor TVP:      Euro 0.75
·        Reservering via Couverts.nl         Commissie voor TVP:      Euro 2.63
·        MediaMarkt                                  Commissie voor TVP:      2.25%
 
Shop dus via onze TVP website of meteen via http://www.sponsorkliks.com/winkels.php?club=6131&u=09s
 
Het kost geen cent extra maar levert wel extra inkomsten op voor onze vereniging.

TVP op Facebook!
Beste leden,
 
Graag verzoeken wij al onze leden die over Facebook beschikken de Facebookpagina van T.V. Poortugaal te 'liken'.

Dit houdt in:
- Log in op Facebook en zoek naar Tennisvereniging Poortugaal
- Je komt dan op de Facebookpagina van TVP
- Klik hierna op 'Vind ik leuk'
 
 
                        
 
In het vervolg word je dan op de hoogte gehouden van wat er is gebeurd, gaande is of gaat gebeuren binnen (en buiten) onze vereniging.
 
Alvast bedankt!
 

 

Racketochtend voor kinderen eindigt met chocola
Aan het begin van de najaarscompetitie stonden de kinderen weer te trappelen om te gaan tennissen. Helaas was dit van korte duur, de KNLTB legde de competitie in verband met Corona weer stil. Daardoor heeft de jeugdcommissie de kids een tijdje moeten missen, want toernooitjes mochten helaas ook niet georganiseerd worden. Op 29 november konden we eindelijk weer een racketochtend organiseren. Ondanks het koude weer stonden er 20 enthousiaste kids klaar om te tennissen! Fijn om te zien dat ook de nieuwe jeugdleden van de partij waren en zo elkaar konden leren kennen. Hele leuke partijtjes zijn er gespeeld en ter afsluiting ging iedereen naar huis met een kersttasje vol met chocolaatjes en een mandarijn.
 
Met sportieve groetjes wenst de jeugdcommissie alle kinderen een fijne kerst en een mooi nieuwjaar toe.
 
Rodney van Nielen, namens de jeugdcommissie

Bardienstindeling 2020 / 2021
Wat een gezelligheid voor en achter de bar
 
Een balletje slaan is natuurlijk heerlijk maar voor velen is het ook prettig na afloop iets in de kantine te kunnen drinken. Dan is het ook prettig als je met je bestelling kan worden geholpen door een medelid die op dat moment zijn bardienst draait. Daarom is het ook heel fijn als de bardiensten ook daadwerkelijk door de leden worden ingevuld. Prettig voor degenen die wat willen gebruiken, prettig voor de coördinator van de bardiensten en daarnaast is het vaak ook gezellig om de bardienst te draaien.
 
Alle bardiensten zijn altijd terug te vinden op de website van TVP Daarnaast krijgt een ieder in de week voorafgaand aan zijn of haar bardienst per email een herinnering om de dienst te draaien. Ben je verhinderd dan kunt je altijd de lijst raadplegen waarop een aantal enthousiastelingen staan vermeld, die de bardienst tegen betaling willen overnemen. Maar we vinden het uiteraard fijner als jij de bardienst zelf voor jouw rekening neemt.

De bardienstindeling van 2020 / 2021 kun je hier vinden en de lijst met invalkrachten op deze plek.

TVP Foto's
Inmiddels staan er weer vele nieuwe foto's van allerlei activiteiten op de nieuwe website van TVP (en ook op Facebook)

Als u naar de site www.tvpoortugaal.nl gaat kunt u bovenaan deze pagina klikken op "Nieuwsbrief en Foto's" en vervolgens kunt u kiezen voor "Foto's".
U kunt ook HIER klikken om direct naar de foto pagina van TVP te gaan.
 
Omdat er zoveel foto's zijn gemaakt, treft u deze in diverse mappen aan.
 
Veel kijk plezier!!

Tennis Only
Tijd voor een nieuwe outfit of een nieuw racket? Onze sponsor Tennis Only beschikt over alle A-merken, dus er zit altijd wat tussen voor jou. De nieuwste kledingcollecties voor de US Open zijn binnen van alle topmerken zoals Nike, Adidas, Lacoste, Fila en Sjeng Sports. Ga snel naar de winkel om deze leuke outfits te passen of bezoek de webshop www.tennisonly.com en bestel wat jij leuk vindt!
 
 
Daarnaast hebben de racketmerken gedurende de afgelopen weken een nieuw model op de markt gebracht, voorbeelden zijn de Head Gravity, Wilson Clash, Yonex EZONE en Babolat Strike. Ben jij ook benieuwd hoe deze spelen? Of een van de vele andere modellen? Ga dan een testracket ophalen en probeer ze zelf uit op de baan!
 
De winkel van Tennis Only is te vinden in Rotterdam op de Jacques Dutilhweg 325.

Bediening LED verlichting                 
Zoals jullie inmiddels wel weten, worden de banen van TVP inmiddels verlicht d.m.v. LED verlichting. LED-verlichting staat voor een hogere lichtopbrengst en is daarbij ook nog eens energie zuinig.
 
Hieronder treft u een beschrijving over hoe u de nieuwe LED verlichting kunt bedienen:
 
Links naast het digitale afhangbord hangen 2 kastjes aan de muur met ieder een draaiknop. Per draaiknop (een combinatie van banen, 1+2 of 3+4) kan er gekozen worden voor de waardes 0, 1 en 2. Graag enkel de waardes 0 (=Uit) of 2 (=wedstrijdstand) gebruiken.
 
Voor vragen of problemen bel Ton Vuik: 0610390811

 
Tennisvereniging Poortugaal, Landweg 1, 3171 AL Poortugaal, 010-501 6603   

Rabobank Rek.nr.: 32.95.19.034 t.n.v. Penningmeester T.V.P.
Giro Rek.nr.: 3739525 t.n.v. Penningmeester T.V.P.