NYHETSBREV - Januari 2016
 
God Vår!
Av någon anledning är höstarna alltid intensiva för Big Wind. Är det månne ett gammalt nedärvt mönster från vår bonna-tid då man på hösten skulle skörda och fylla lagren. Hur det gick på hösten var avgörande för hur vintern skulle bli. Skulle maten räcka? Skulle huset klara stormarna och snön? Skulle barnen hålla sig friska? Skulle det finnas utrymme för dans, musik och teater?
 
Hur gick det då, hösten 2015? Kan man få en sammanfattning? Räckte maten? Och hon som skulle börja skolan, hur gick det för henne? Grisen, blev den fet och fin? Skreds gränserna över?
 
Jodå, vi slet, vandrade och samlade också denna höst. Gränser överskreds; såväl mentala som fysiska. Alla barnen överlevde och det föddes  till och med nya föreställningar. Armen och tarmen, hen såg dagens ljus och lät höra sin första härliga rap under höstens tidigare. Hen gav sig inte av så långt hemifrån. Knack Knack dansade däremot ut på gesällvandring i hela landet. Prövade många dörrar och blev insläppt överallt. Både i Ystad och Kiruna. Det oskiljaktiga paret Biet och Musen lät ariorna operera på varje möjlig plats. Påstridigt men vackert. Det var en gång… tittade som alla förstår bakåt mens han gick från förskola till bibliotek. Ett livsfarligt men intressant sätt att närma sig omvärlden. Så stötte han också ihop med storebror Snigelpojken som efter-tänksamt rörde sig i gräset mellan femteklassarna i västsverige. Där stötte de samman med lilla Arrietty, fast hon var liksom på flykt. Orädd trots sina futtiga 10 cm. Hon sig till säkerhet. Hon gömde sig på lågstadiet.
Framemot jul selades alla hästarna av i stallet på Konstepidemin. Fålarna hade dock inte jobbat färdigt och under höstens sista veckor hördes Bjällerkling över nejden. Julen kom utan snö men med en suck. Ett lugn och en förhoppning om att Big Wind nog ska klara sig över vintern och kanske rentav ända till nästa jul.
Ola Karlberg, teaterdirektör och dräng 
 

 
Göteborg och samarbeten
 
Vi har den stora glädjen att meddela att vi i och med den här våren inleder två nya samarbeten. I var sin ände av stan ligger Torslanda och Hammarkullen. Där finns Kulturhuset Vingen och Hammarkullens Folkets Hus. Genom att samarbeta med dessa två fina scener får vi möjligheten att nå många fler barn i Göteborg. Kombinerat med Konstepidemin (och Frölunda Kulturhus) får vi då som ett pärlband av spelplatser för Big Wind. Spelschema i foldern till höger! Till dessa föreställningar kan man boka biljetter så lätt, så lätt tack vare ett annat samarbete. Det med Kulturpunkten på Stora Teatern.
För biljetter: 031-368 32 99 eller bigwind.se 
 
 
 

 
 
Big Winds utbud samlat i ett litet häfte
 
 
Detta har vi skickat till alla de som vi hoppas ska boka oss under våren och hösten 2016. Men vi har säkert missat många intresserade. Är du arrangör, skicka oss ett mail med din adress så får du foldern per post. info@bigwind.se
 
Fröken Sill är föräldraledig

Vi är så glada och stolta över Cilla som blivit förälder. Vi låter henne njuta av detta en stund och hoppas på att Fröken Sill simmar till och vår Kralliga Kamrat kan ge sig ut på vägarna igen efter sommaren! 
 
Ny CD 

Nu finns Arrietty-Lånaren också att lyssna på där hemma. Färsk från pressarna ligger den och väntar på förväntansfulla öron. Erik Dahls musik och sång av Johanna Ehn, Karin Sillberg och Ola Karlberg. Berättare: Maria Gran
 
Hela Big Winds skivsortiment  hittar ni på vår hemsidas shop

 

Mer information om Big Wind
 och alla föreställningar: 
www.bigwind.se
 
Big Wind är en av landets flitigaste och mest anlitade resande teatersällskap. Verksamheten bedrivs i hela landet med säte i Göteborg. Big Wind spelar sedan 1989 mellan 300 och 400 föreställningar per år för 20-40 000 personer. Huvudsakligen barn och ungdomar från norr till söder. Big Wind står konstnärligt stadigt förankrat i tvärdraget mellan de tre uttrycksformerna dans, musik och teater. Big Wind ägs av dess arton medlemmar. Big Wind är en fri varelse i bemärkelsen att varken stat, region eller kommun dikterar vad som komma skall. Vad som ska visas för publiken bestäms av artisterna, konstnärerna själva. Håll tillgodo!

Big Wind, Konstdepidemins väg 6, 413 14 Göteborg, 031-82 77 28