Eigentijds EcoZeN Netwerk
ECOlonie Nieuwsbrief - Mei 2021
Beste belangstellende,
 
We zouden het bijna vergeten!
 
Wat hebben wij hier toch een prachtige plek met een ruime camping, de zeer schone lucht zonder fijnstof, de biologische maaltijden en niet te vergeten al die activiteiten deze zomer (zie vorige nieuwsbrief), voor elk wat wils. Een omgeving in de vallei van de Ourche die je weer helemaal terugbrengt bij jezelf als je langs de beken wandelt of door de mystieke Wolvenvallei. Hier aanwezig kunnen zijn is in alle opzichten een groot geschenk of je nu bewoner/participant of gast bent, al of niet met kinderen. Als je goed tot je door laat dringen dat deze unieke plek er ook voor jou is; dat je hier werkelijk je vakantie kunt vieren, zoals een vakantie bedoeld is – in verbinding met alle elementen die het leven zo aantrekkelijk maken – dan zien we je graag bij ons in Frankrijk
Het coronabeleid
 
We krijgen steeds vaker vragen over ons coronabeleid. Helaas zijn er nog steeds veel vraagtekens waarvan de antwoorden de komende weken gegeven zullen worden door de overheden van Frankrijk, België en Nederland. Wil je daar actuele informatie over hebben raadpleeg dan vanaf zaterdag de website: wijsopreis.nl (nu verwijst de site door naar de algemene reisinformatie van de Rijksoverheid). Naar verwachting zullen vooral Europese landen geel kleuren op de kaart. In de Volkskrant van vandaag 13 mei staat de volgende informatie over het te verwachten beleid van Frankrijk. 
 
Zoals we nu kunnen inschatten zal dit waarschijnlijk concreet betekenen dat je een land in mag met een vaccinatieverklaring of een PCR test, beiden met certificaat. In het laatste geval nemen wij - als je hier als gast of tijdelijke participant wilt komen - ook genoegen met een sneltest met certificaat. Dit doen wij al maanden tot volle tevredenheid van iedereen. Zoals de Volkskrant al schrijft is er nauwelijks enige controle (steekproeven). Onze ervaring is dat er helemaal geen controle is. Wel verzoeken we je bij aankomst de genoemde verklaring te laten zien op de receptie.
 
In Frankrijk is de sneltest nodig voor kinderen vanaf 11 jaar. We hebben contact met een grote school voor voortgezet onderwijs in Nederland, en daar is dit beleid al algemeen geaccepteerd; ook door de kinderen in de puberteit. 
 
Bovenstaande vragen we niet alleen omwille van overheidsregels, maar ook omwille van de bescherming van de gemeenschap hier ter plekke, zodat iedereen zich hier straks vrij kan bewegen in zijn of haar vakantie. Anderen kan ontmoeten zonder bang hoeven te zijn voor een besmetting. Dit beleid, dit appèl wat we doen, is gebaseerd op het solidariteitsprincipe zoals we dat ook hier al jaren hanteren waar het gaat om mensen die kwetsbaar zijn (zie beleid t.a.v. straling, diëten e.d.). 
Mocht die sneltest om bepaalde redenen eventueel nog een bezwaar voor je zijn en je wilt hier heel graag naar toekomen, dan verzoeken en we je contact met ons op te nemen via info@ecolonie.eu We overleggen dan met je over eventueel andere mogelijkheden, met steeds als uitgangspunt dat niemand in gevaar gebracht wordt.
 
Op ons terrein hanteren wij na 9 juni de regels zoals we dat ook vorig jaar twee maanden in de zomer hebben gedaan. Anderhalve meter afstand en goed de handen ontsmetten. We gebruiken dan geen mondkapjes, hoewel we die wel beschikbaar hebben op de receptie voor bijzondere situaties. Die worden op dat moment mede bepaald door de Franse overheidsregels. We gaan het met elkaar zien; we gaan er nu vanuit dat het beeld er in de zomermaanden veel positiever uit zal zien, wanneer er massaal is gevaccineerd en we mogelijk terug kunnen keren naar ‘het oude normaal.’
 
Kortom:
 
wees welkom!!
 
Met vriendelijke groet,
Bewoners en participanten
 
NB: na 9 juni versturen wij de juni nieuwsbrief met alle actuele informatie van dat moment.
 
Eigentijds EcoZeN Netwerk
Deze e-mail werd verstuurd aan:
 
Stel je geen prijs meer op post van ons, klik dan op de link onder deze e-mail om je uit te schrijven.
Vind ons op Facebook