Kennis over taal delen, onderwijskansen vermenigvuldigen
 
Kansen-ongelijkheid in het onderwijs
 
"Een kind van hoogopgeleide ouders krijgt meer onderwijskansen dan een kind van laagopgeleide ouders." Dat concludeert de onderwijsinspectie in een rapport. Even intelligente kinderen uit dezelfde buurt, maar met ouders van diverse opleidingsniveaus, komen vaak op verschillende scholen terecht. "Zelfde talenten, andere resultaten." De problemen hangen samen met kwaliteitsverschillen tussen scholen. Mondige ouders kiezen bewuster. Ze verdiepen zich in het lesprogramma en de kwaliteit van het team. Hoogopgeleide ouders praten thuis meer met hun kinderen zodat ze taliger worden. Op school worden kinderen daarin verder uitgedaagd door het onderwijs en door leeftijdgenoten.
 
 
Tijdelijke inlogcode voor TOLK?
 
 
"TOLK voor taalontwikkeling! stimuleert betrokkenheid van laagopgeleide ouders bij de taal- en denkontwikkeling van hun kinderen. Maar hoe werkt het eigenlijk?" Dat was de vraag van bezoekers aan de TOLK-stand tijdens het Brede Scholen Congres. "Kan ik ook een tijdelijke inlogcode ontvangen voor deze digitale uitgave?" Natuurlijk kan dat! Vraag de code aan via het contactformulier van de site?
 
 
Onze Actief Taal Partner, uw taalexpert voor ouderbetrokkenheid!
 
 
 
Actief Taal Partners ondersteunen, op locatie, de kinderopvang en het basisonderwijs bij het vormgeven van taalstimulering en ouderbetrokkenheid. Op diverse scholen zijn deze taalexperts inmiddels aan de slag, want taalleren en taalontwikkeling zijn verschillende processen die om een onderscheidende aanpak vragen. De Actief Taal Partner kan met behulp van de methode TOLK voor taalontwikkeling! (www.tolkinfo.nl) op inspirerende wijze beide processen verweven. Zij bouwen voor het onderwijs een brug tussen school en thuis.
 
 
Kinderzwerfboeken!
 
Kinderen enthousiast maken voor lezen? Dat kan met zwerfboeken. De plotselinge ontmoeting met een boek prikkelt de nieuwsgierigheid en zet kinderen aan tot lezen.
Weten hoe het werkt?
 
KLIK-Onderwijsondersteuning
Montenspark 15 4837 CD Breda