Voor donderdag 9 mei 2024 - Hemelvaartsdag
Goeiemorgen beste lezers,
 
Een extra Oppepper als een vorm van dauwtrappen, op deze Hemelvaartsdag 2024. Er was zoveel te melden dat we niet konden wachten tot zondag...

Zie hier trouwens het dauwtrappen in Oerle...een bijzondere gewoonte!
 

Prettige Hemelvaartsdag!
                               
 
TIPS VOOR VANDAAG en de komende dagen
Tips om er vandaag op uit te gaan hebben we verzameld op deze speciale pagina. Het gaat om activiteiten van ándere organisaties dan Senver.

Ga bijvoorbeeld eens kijken op de Hemelse Wijndag van 12.00 - 18.00 uur.

                 
 
Fiets-en wandelparade Hilversum600
Extra aandacht vragen we in deze Oppepper voor de Fiets-en wandelparade op de avond van 1 juni. We willen daar graag met veel Senver-leden - vooral fietsend - aan meedoen. De ring rondom het centrum is dan autovrij. En wij gaan die ring met fietsers en wandelaars in beslag nemen. Doe je mee?

Omdat we t-shirtjes laten drukken met het Senver-logo erop, moeten we al eerder dan 1 juni weten wie er meedoet. Meld je daarom aan via inschrijving@senver.nl uiterlijk a.s. zondag 12 mei.

Ouderwets fietsen, skaten, scootmobielen of steppen over de grote weg. Het kan in de avond van 1 juni tijdens de Ring Parade 600 Hilversum. We verzamelen om 18.00 uur op de markt, en de eerste ronde start om 19.00 uur. 

Om 20.00 uur volgen de skaters. Wil je meer informatie? Bestuurslid Theo Veldkamp is onze contactpersoon: theoveldkamp@yahoo.com

 
Chauffeurs voor onze Stadsauto
We zitten dringend verlegen om mensen die een paar uur per week willen rijden op onze Stadsauto. Zeker in de maand mei, waarin veel mensen op vakantie gaan, komen we krap te zitten. Wie kan ons assisteren? Stuur een mailtje naar info@senver.nl. Die mail komt dan terecht bij Bertine vd Pluijm, secretaris van onze vereniging. En ook inval-chauffeur: zie haar in roze jas op de foto rechts.

 
 
Vandaag: ontmoet geur-kunstenaar Claudia de Vos
Claudia de Vos is geurkunstenaar, ze maakt kunst met penselen én ze combineert geuren tot nieuwe 'parfums'.

In deze maanden ontwerpt Claudia een omgevingsparfum voor Hilversum. Daarin zijn de natuurlijke geuren van planten terug te vinden uit de natuur in en om Hilversum. Planten die hier daadwerkelijk groeien, met als hart de geur van boekweit.
 
Vandaag, Hemelvaartsdag, laat Claudia je kennismaken met haar 'boeket' geuren, in de nieuwe galerie van ART Hilversum.

Je kunt mee-stemmen over het échte Hilversumse omgevingsparfum.
Het adres van de nieuwe galerie is 's-Gravelandseweg 55A, dat is bij/onderdeel van  Bibliotheek Hilversum. Claudia is er tussen 12.00 en 14.30 uur. De galerie is tot 17.00 uur open.
Lees meer over het Hilversums parfum


 
Nog een Hilversum-600-project
We noemden het in de vorige Oppepper ook al: het project van kunstenaar Diederick Kraaijeveld om nóg 2 van die enorme houten vogels te maken zoals er nu eentje hangt boven de Alexia-tunnel.
In dit filmpje nodigt Diederick Kraaijeveld ons uit om met oud hout aan die nieuwe kunstwerken bij te dragen.
Je kunt a.s. dinsdag 14 mei meefietsen. Ineke vd Rotte wacht om 14.00 uur op de Kerkbrink op mede-fietsers. Wel een plankje voor Diederick meenemen! Ga je met de auto? Stel de navigatie dan in op Rading 114, Loosdrecht, want daar is het tegenover.