Click here to view this email in your browser
 
Hej,
 
Äntligen visar sig solen lite mer! Dags att börja med sommarplaggen om du vill kunna använda dem när värmen kommer. Vi har nu fått in flera nya vår- och sommargarner i bomull, bambu och silke. Eller så fortsätter man att sticka vantar, sjalar och koftor - det är ju aldrig fel med ull, eller hur... ;)
 
Vantar och muddar är förresten lagom små projekt som är perfekt att testa olika nya tekniker på. För alla som är intresserade av att utveckla sin stickteknik bjuder vi nu in till en kurs med fokus på början och slutet i stickningen - det vill säga hur vi lägger upp och maskar av maskor. Läs mer om denna nya kurs nedan!
 
Nya bomullspasteller!
Vårkänslor, solsken och fågelkvitter! Kolla in dessa fantastiskt snygga våriga pasteller i vår mjuka fina Pimabomull från Strikkebogen. Otroligt len och fin bomull som dessutom är superdryg. Ett nystan på 50 gr är 200 m, lagom till stickor 2.5-3 mm och kostar 49 kr. Sticka mjuka babyplagg eller sköna sommarlinnen och toppar, eller varför inte virka en mysig liten filt?
 
Garn av gamla jeans!
Ett nytt bomullsgarn av återvunna jeans har landat i butiken! Re-Use Denim heter det och finns i klassiska blå jeanstoner samt beige, vit och grå. Passar till stickor 3.5-4.5 mm och kostar endast 69 kr för 100 gr som är ca 200 m. Ett hållbart och prisvärt garn, en bra kombination.
  
 
 
 
Ny kurs: Lägg upp och maska av – på olika sätt!
Torsdag 27 mars kl 18.30-21.00
 
Hur väljer du att lägga upp eller maska av maskor när du stickar? Vill du att uppläggningskanten ska vara helt osynlig, eller bli en vacker dekoration?
Ska avmaskningsvarvet vara stadigt eller superelastiskt? Har det hänt att du mätt upp för lite garn till uppläggningen och fått repa upp och göra om allt igen? På den här kursen kommer vi att göra provlappar där du får testa några olika sätt att lägga upp och maska av, och du får även tips om när de olika varianterna passar bäst att använda. Kursledare är Heléne Wallin.
 

Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!

 
Bambugarn - till mer än bara disktrasor
Bambugarn har blivit poopulärt de senaste åren, det är ett material som är lent och med vacker lyster. Många stickar eller virkar disktrasor i bambugarn eftersom bambun har både antibakteriella egenskaper och mycket god uppsugningsförmåga och därför håller sig fräsch länge även efter att den blivit blöt. Problemet med många bambugarner är att de har väldigt dåligt stadga, det stickade blir snabbt formlöst och sladdrigt och ser så att säga snart ut som en disktrasa vare sig man vill eller inte :)

Jag har provat ett flertal bambugarner men inte tyckt att de hållit tillräcklig kvalitet för att platsa i butikens hyllor. Men skam den som ger sig, nu har jag hittat
Bamboo & Co från TeeTee. Det är en skön blandning av bambuviskos och bomull som passar till stickor 3 mm, ett nystan är 50 gr och kostar 45 kr. Bamboo & Co finns i både milda pasteller och härligt klatschiga färger och passar perfekt till de fina modellerna i häftet Babystickning på stickor 3 av Lene Holme Samsoe, men kan också användas till sjalar, toppar och linnen. Och även till disktrasor, det kan ju vara en riktigt trevlig gåbort-present...
 
 
  
Kom ihåg månadens Kampanjpriser på Drops Eskimo, Polaris & Big Delight!
Hela mars månad ger vi 25% rabatt på Drops rena ullgarner Eskimo, Polaris och Big Delight.
 
Kanske är det läge att bunkra garn till den här fina vikade filten?
 
 
 
Observera att du inte har någon bytesrätt på REA-garner eller garn köpt till kampanjpris.
  
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
måndag kl 11-18
tisdag kl 11-19
ons, tors, fre kl 11-18
lördagar kl 11-16
söndagar och helgdagar stängt
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!