Nieuws en Inspiratie - November 2018
 

Elke maand een nieuwsbericht en een pakketje inspiratie waarmee je meteen aan de slag kan in jouw onderneming of team, dat is wat ik je aanbied in de HR @ Your Service nieuwsbrief. Op die manier wil ik ondernemers en personeelsverantwoordelijken helpen met praktische oplossingen voor hun dagdagelijks personeelsbeleid.
 
Deze maand:
  • Nieuws: over de website en een blog en over alweer het volgende HR Café
  • Inspiratie: over HR en psychologie
  • Wie is….? En nog meer inspiratie.
 
Veel leesplezier!

Marijke
 
 
 
Nieuws
 
5 Jaar 
 
Niet te geloven hoe snel het gaat … Het lustrum van HR @ Your Service komt eraan. Bij de start van het nieuwe jaar is het zover. Dan komt er een nieuwe website, een nieuw logo en een blog. Er wordt op dit eigenste moment nog hard gewerkt achter de schermen. Spannend!
 
 
HR Café 
 
Het éne HR Café is nog maar net gepasseerd of we plannen er al een volgend. 
Op 21 februari 2019 trekken we naar Wilrijk. De locatie ligt al vast.
 
Half december worden de inschrijvingen geopend. Hou je mailbox en Facebook en LinkedIn in de gaten. Of geef een seintje via het contactformulier op de website, dan zet ik je alvast op de mailinglist.
 
 
 
 

 
 
Inspiratie - Ben jij ook (geen) psycholoog?
 
 
 
 
Historica
 
‘Ben jij psycholoog, Marijke?’‘ Die vraag krijg ik wel vaker. Je zit in HR en je werkt met en voor mensen, en dus moet je wel psychologe zijn.
 
Dat ben ik dus niet. Of toch niet van opleiding. Lang geleden heb ik geschiedenis gestudeerd ….  En ook wel wat rechten en veel HR management.
 
Maar, ik moet toegeven de psychologie van de mens en alles wat te maken heeft met menselijk gedrag interesseren mij mateloos. Ik heb dus al wel wat gelezen over het onderwerp. En die inzichten komen absoluut van pas in het HR vak.
 
 
Amy
 
Een tweetal jaar geleden leerde ik zo Amy Edmonson kennen. Neen, niet persoonlijk, maar via één van haar boeken. Amy Edmonson is een psychologe en prof aan de Harvard Business School en zij legt zich toe op onderzoek naar teamwerk.
 
Zij zoekt naar antwoorden op vragen als: ‘Wat maakt van een groep vreemden een echt team?’ en ‘Wat geeft een team vleugels?’ en ‘Wat maakt dat een team echt productief is en bergen kan verzetten?’
 
Volgens Amy draait het allemaal rond ‘psychologische veiligheid’. Pas als elk teamlid zich echt veilig voelt, ontstaan de strafste ideeën en volgen de sterkste resultaten.. Heel praktisch en duidelijk.
 
 
Hoe?
 
Hoe gaat dat dan in de praktijk? Hoe zorg je voor psychologische veiligheid in het team en bij uitbreiding in je hele bedrijf of organisatie? Hoe pak je dat aan? Of gaat dat vanzelf?
 
 
 
Succes voor al wie ermee aan de slag gaat.
 
 
Groeten,
 
Marijke
 
 
 

 
 
 
Zin in een (dagelijkse) portie inspiratie in verband met personeelszaken en Human Resources?  
 
Op de Facebookpagina van HR @ Your Service geef ik elke dag handige tips, kapstokken, nieuwtjes, links naar interessante artikels, enz.
 
 
 
 
 
 

 
 
Wie is Marijke Van Hoorebeeck? 
 
 
Ik ben wat ze noemen een ‘’HR madam” in hart en nieren. Met en voor mensen in organisaties werken geeft mij energie. Ik prijs mij gelukkig dat ik mijn vak – want HR is een vak! – stap voor stap heb mogen leren en uitbouwen in heel verschillende bedrijven. Dat geeft mij nu de mogelijkheid om al die inzichten te delen met zoveel mogelijk ondernemers en personeelsverantwoordelijken in Vlaanderen.
 
Ik ontwikkelde een 5-stappenplan om structuur te brengen in je personeelsbeleid. Aan de hand van een aantal bouwstenen zorg je er zo voor dat je medewerkers elke dag met goesting en engagement komen werken en dat jouw business floreert.
 
Alle info, en nog veel meer op mijn website.
 
 
 
 
Interessant?
Deel deze email dan gerust op sociale netwerken.
Klik op onderstaande knop!
 
 
 
 
 
HR@YOURSERVICE - Marijke Van Hoorebeeck
Doornstraat 311, 2610 Wilrijk (Antwerpen), www.hratyourservice.be
Mobiel: +32 (0)479 64 04 38, E-mail: info@hratyourservice.be
Je ontvangt deze mail omdat je in het verleden hebt aangemeld voor de nieuwsbrief, webinar of Ebook, hebt deelgenomen aan het HR Café of omdat we geconnecteerd zijn via LinkedIn. Wil je uitschrijven? Dat kan hieronder.