Click here to view this email in your browser
 
Hej,
De senaste dagarna har vi alla på något sätt drabbats av attacken på Drottninggatan. I fredags eftermiddag kändes det verkligen oviktigt att tänka på garn. Oron för familj och vänner överskuggar det mesta när sådant meningslöst och tragiskt våld plötsligt drabbar oss på hemmaplan. Tankarna går såklart till offren och deras anhöriga. Mitt i alltihop är det ändå glädjande att se att Stockholmarna tar hand om varandra och visar att livet trots allt går vidare. Inför den stundande påskhelgen hoppas vi att ni alla tar er tid att umgås lite extra med nära och kära... 

Våra öppettider i påsk:
 
Skärtorsdag kl 11-16
Långfredag  stängt
Påskafton kl 11-15
Påskdagen stängt
Annandag påsk stängt
 
 
KURSFAVORIT I REPRIS!
 
Magic Loop & Jogless Stripes
Tisdag 18 mars kl 18.30-21.00
 
Gillar du inte att sticka med strumpstickor? Vill du veta hur du rundstickar snygga ränder utan hack? Då ska du ta chansen att lära dig två smarta sticktekniker på en och samma kväll! Magic loop är en fiffig teknik för dig som inte gillar att sticka med strumpstickor. Men hjälp av en lång rundsticka kan du sticka t.ex. en socka, vante eller ärm till en tröja. Jogless stripes är tekniken där du trollar bort de hack som uppstår när du stickar randigt runt på rundsticka eller strumpstickor. Kursledare är Heléne Wallin.
 
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
Nyskyltat!

Vårt ena fönster är påskfint! Från vänster: Pärltröja i Kalinka, Bellatröja i Sandnes Duo, Poncho i Lang Norma, Hålmönstrad top i Sandnes Tynn Line och överst Picking Daisies i Anzula Cloud och Sandnes Alpakka Silke. Och så ett påskägg fyllt med garngodis och de söta små hönorna jag köpte igår, de kommer från Nääsgränsgården och är designade av Ruth Vetter. 

 
Vårt andra skyltfönster har också fått vårkänslor, fast mer romantiska än påskiga. Från vänster; Mariagenser i Borstad Alpakka från Sandnes, Lintunika i Kalinka och Harunisjal i Forest Hills från Cascade, Tröjan Hygge i en tråd vardera av Sandnes Duo och Tynn Silk Mohair, Bellakofta i Sandnes Alpakka Silke och Ballerinalkjol i Silk Mohair och Mini Alpakka, Spetsstickad top i Silk4Milk från Rosarios.
 
 
Lang Golf färgfest
Vi har fått in några nya färger i bomullsgarnet Golf från Lang Yarns. Så nu har vi hela 38 snygga färger av den merceriserade bomullen som passar perfekt till både virkning och stickning. Ett nystan är 50 gram och 125 m, passar till stickor 3-4 mm och kostar 39 kr.
 
 
Nytt Lang Norma
Nu är det dags för nya vårgarner! Här ser ni vår nya garnkvalitet Norma från Lang Yarns. En mjuk och skön blandning av bomull och viscose i en påtad tråd som ger ett drygt garn med fint fall och vacker glans. Ett nystan är 50 g och 135 m och passar till stickor 3.5-4.5 mm. Till den här fina ponchon behöver du från 7 nystan Norma och beskrivningen finns på engelska eller danska.
 
REA: Lang Merino 150
Vi behöver göra plats för fler nyheter och därför rear vi ut Lang Merino 150 som kommer att utgå ur vårt sortiment. Det är en mjuk och skön merinoull som är superwashbehandlad och passar jättebra till barn- och babyplagg. Merino 150 passar till stickor 2.5-3 mm, ett nystan är 50 g, och som namnet antyder 150 m, och kostar nu endast 47 kr mot ordinarie pris 59 kr. Gäller så långt lagret räcker.
 
 
OBS! Ingen bytesrätt på REA-garn.
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16