Persbericht - 1 juni 2017
 
Summer Dance Forever
Internationaal Urban Dance Festival 15-23 augustus
 
 Opus 14 @ DeLaMar © Michel Cavalcar
 
Summer Dance Forever is een van de belangrijkste urban dans festivals in de wereld. Zowel in Nederland als daarbuiten biedt Summer Dance Forever een mix die uniek genoemd mag worden. Het stadsfestival vindt van 15 tot en met 23 augustus in onder meer DeLaMar Theater, Melkweg, Paradiso, Stadsschouwburg Amsterdam, de Theaterschool en het Vondelpark Openluchttheater. Een week lang zijn deze locaties het toneel voor dansvoorstellingen, battles, workshops, masterclasses van het allerhoogste niveau waar topdansers uit de hele wereld aan deelnemen. Nederland mag op urban dans gebied dan niet tot de wereldtop behoren, anderson biedt Nederland de wereld de top van de urban dans. Voor wie altijd al heeft willen weten wat de stand van zaken is op het gebied van urban dans, biedt Summer Dance Forever het internationale publiek gedurende negen dagen een volledig overzicht. Het festival vormt de plek waar het publiek de grootste urban dansers van deze tijd ziet.
 
Urban Danstheater
Summer Dance Forever pakt in 2017 uit met een nog gevarieerder dansprogramma dat de eerste zes dagen elke avond een theateravond met dansvoorstellingen biedt. Nieuw zijn de grote voorstellingen in Stadsschouwburg Amsterdam en DeLaMar Theater en de kleinere bezettingen in de Melkweg. Zestien dansvoorstellingen in totaal. Met uitzondering van de twee Nederlandse voorstellingen betreft het allemaal Nederlandse-, Europese- en Wereldpremières.


Zo opent het festival dinsdag 15 augustus met de Nederlandse première van Everyness van Wang & Ramirez in de Stadsschouwburg. Woensdag 16 augustus volgt de hierboven bejubelde de Nederlandse première van Opus 14 van Accrorap in het DeLaMar Theater met aansluitend het eerste deel van Theater Forever, het jaarlijks terugkerende dansprogramma dat een internationaal overzicht biedt uit het beste van de urban dans. Donderdag 17 augustus volgt het tweede deel van Theater Forever in het DeLaMar Theater met wederom vier nieuwe premières.

Van 18 tot en met 19 augustus presenteert Summer Dance Forever elke avond in Melkweg Upstairs een serie van zes voorstellingen in kleinere bezetting, variërend van solo’s tot trio’s, van jonge opkomende makers tot intiemer programma van gearriveerde namen. Elke avond om 19.00 uur twee voorstellingen van een half uur die de perfecte opmaat vormen voor hetgeen het festival dansliefhebbers in de avond en nacht, tot in de vroege ochtenduren weet te bieden.
 
Battles als officieuze wereldkampioenschappen
Summer Dance Forever is de plek waar de wereldtop het tegen elkaar opneemt in vier battles, die gezien het internationale deelnemersveld als officieuze wereldkampioenschappen in de betreffende stijl aangemerkt kunnen worden: Locking Forever (17/8), Popping Forever (17/8), House Dance Forever (20/8) en Hiphop Forever (21/8). Het festival heeft namelijk een unicum in handen: dansers nemen het tijdens Summer Dance Forever uiteindelijk op tegen de internationale jury, die in andere wedstrijden doorgaans veilig achter de tafel
blijft zitten. Dit trekt deelnemers en dansers uit de gehele wereld aan; van Korea, Rusland, Polen, Frankrijk tot Japan en de Verenigde Staten. Want wie een Forever battle wint, vestigt wereldwijd zijn naam.

 
House Dance Forever by Sacha Box
Workshops van het allerhoogste niveau
Van maandag 21 tot en met woensdag 23 augustus worden circa 60 workshops in de Theaterschool gegeven door internationale docenten van het allerhoogste niveau in onder meer de stijlen Popping, Locking,
Hip-hop, House, en Jazz Fusion UK Style. Masterclasses, clubnachten en seminar.
 
Aan het programma van Summer Dance Forever worden nog clubnachten, masterclasses, een seminar en andere programma onderdelen toegevoegd.

Aankondigingen via www.summerdanceforever.com.

 
Workshops by Sacha Box
Summer Dance Forever Details
15-23 augustus 2016
Voorverkoop is gestart. Naast losse kaarten zijn er ook voordelige packages te koop: Bronze (135,-), Silver (215,-), Gold (295,-) en Platinum (375,-). En aantrekkelijke kortingen op diverse accommodaties. Meer informatie over kaarten en packages op: www.summerdanceforever.com/tickets
 
Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie of beeldmateriaal, aarzel niet contact met ons op te nemen. U kunt te allen tijde contact opnemen met Luc Deleau via luc@summerdanceforever.com, mobiel. 06-52472990 of Sanne Lohof via sanne@summerdanceforever.com tel. 020 6268790 / of mobiel 06 29378731

Overige persinformatie:
Persbericht | Première Wang & Ramires op opening Summer Dance Forever
Persbericht | Opus 14 – Urban Ballet in DeLaMar
Persbericht | Het beste van Urban Dans in 14 premières
Persbericht | Dans als perfecte opmaat in de Melkweg
 
Bandidas @ Theatre Forever in DeLaMar