Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Nu börjar nedräkningen till semestern och det är hög tid att ladda upp med garn, stickor, virknålar och andra viktiga tillbehör för en lyckad semesterstickning. 
 
I år har vi semesterstängt vecka 28 & 29, dvs den 9 juli - 23 juli.
Sista dagen vi har öppet innan semestern är alltså lördag 8/7 och sedan öppnar vi igen måndag 24/7.
 
Om du inte kan komma till butiken så kan vi skicka varor till dig, men hör då gärna av dig i god tid, vi skickar mot förskottsbetalning till vårt bankgiro eller Swishnummer.
 
Välkommen till butiken för att välja och vraka bland finfina garner till dina semesterprojekt! Vi slår till med riktigt bra pris på två sommarfavoriter, Sandnes Line och Hjertegarn Blend Bamboo, och vi delar även med oss av några inspirationstips nedan, om du ännu inte hunnit planera dina sommarstickningar. 
 
Själv funderar jag som bäst på vad jag ska packa med mig för stickningar när jag åker till Jyväskylä Summer Knit Festival i slutet av veckan. Det blir nog något stort projekt, kanske koftan Siri, och så en spännande sjal och någon sockstickning. Det gäller ju att vara beredd på olika situationer; allt från långa bussresor till caféstickning eller stickning under föreläsningar.
 
I vårt ena skyltfönster har vi nyligen skyltat om, med tema blått och randigt! 
Från vänster: Glesstickad top i Sandnes Line, från mönsterhäfte 1405, sjalen Waiting for Rain i Twister Lace, Sjalen Drachenfels i CaMaRose Yaku, Tunikan Konfetti från Hanne Falkenberg och koftan Bredbånd i Geilsk Bomuld og Uld.

 
 
Sommarrea på Line och Blend Bamboo!
Sista veckan innan semesterstängningen ger vi rabatt på två trevliga sommargarner, Sandnes Line och Hjertegarns Blend Bamboo kostar vanligtsvis 45 kr per nystan, men denna vecka endast 39 kr. Line är en blandning av bomull, viscose och lin som passar till stickor 3.5-5 mm, Blend Bamboo innehåller bomull och bambuviskos och passar till stickor 2.5-3.5 mm.
 
 
 
Tiriltröjan!
Vi har visst glömt att visa upp den snygga tröjan som den norska skidskyttestjärnan Tiril Eckhoff designat för Sandnes garn. Den är stickad i Borstad Alpakka och blir lätt och mjuk som en dröm, härlig att dra på sig under svala sommarkvällar. Beskrivningen är på norska, säljs tillsammans med Sandnes garn och kostar 29 kr. Borstad alpakka finns i 17 snygga färger och kostar 79 kr per nystan.
 
 
 
Inspirationstips för semestern!
Om man är på resande fot på semestern är sjalar bra projekt, man slipper hålla ordning på olika plaggdelar och en sjalstickning kan räcka ganska länge om man väljer ett tunt garn, jag gillar även att det ofta räcker med en härva, så slipper man hålla reda på många nystan i packningen. Här kommer några förslag på sjalstickningar som ligger högt upp på min att-sticka-lista. Bilder lånade från Ravelry :)
 
Llamalicious - stickad i det fatastiskt mjuka Eco Llama från Illimani Yarns med spännande blandning av flätmönster och spetsstickning. Beskrivning köps via Ravelry, både på svenska och engelska.
 
 
Genome - riktigt snygg sjal som ser jätterolig ut att sticka. Även denna finns på svenska och engelska och köps via Ravelry. Jag tror den skulle bli fantastiskt fin i Visjö från Östergötlands ullspinneri, eller ett tunnare garn som Rauma Lammull eller Juniper Moon Farm Findley.
 
Regina Marie - En söt liten sjal du kan sticka av bara 100 g garn i sockgarnsgrovlek, t ex Malabrigo Sock, Alpakka Sillke, Yaku eller vårt handmålade Merino sock. Beskrivningen är gratis på engelska via Ravelry.
 
 
Pfeilraupe - riktigt häftig idé tycker jag, en annorlunda rätstickad sjal som kan bäras på många olika sätt. Beskrivningen är gratis på flera olika språk via Ravelry. Den blir nog jättesnygg i ett handfärgat garn med lite lagom skiftningar, t ex Tosh Merino Light, eller varför inte lite mer spräckligt som Edition 6.0?
 
Titanium - enkel men väldigt fin sjal som Lotta hos oss har stickat upp i Tynn Line från Sandnes, skulle säkert bli fin även i Pimabomull eller Alpakka Silke. Beskrivningen är gratis på engelska via Ravelry.
 
Sockor är också bra sommarprojekt, det är stickning som lätt att ta med sig även ut med båten, till stugan eller på tågluffen. Jag gillar särskilt dessa tre, från vänster nedan: Slow Fade, Sleeping Lotus och Freja.
 


Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 

www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15
 
semesterstängt 9-23 juli 2017
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!