MeesterMichael's Nieuwsbrief nr. 5
Nieuwsbrief nummer 5 van MeesterMichael. Behalve dat er steeds meer leden van de nieuwsbrief komen is het grote nieuws deze maand dat de website www.meestermichael.nl de grens van een half miljoen bezoekers heeft gepasseerd!!!
Meer dan 500.000 keer bekeken dus. Ik ben er trots op!
 
 
 
Kleine handjes
Voor de kleuters (groep 1 en 2) zijn er twee nieuwe links toegevoegd op de website. Bij Algemeen vind je de link Kijken en leren.
Bij rekenen vind je de link kleine handjes spelletjes.
 
 
Een leuk denkspel dat je ook wel eens op school hebt gespeeld denk ik, alleen dan met echte staafjes en poppetje. Je kan het ook op de computer spelen Klik maar eens HIER. Deze oefening kun je later ook altijd aanklikken via meestermichael.nl en dan het hoofdstuk 'Rekenen'
 
 
Moet je binnenkort een werkstuk maken of een spreekbeurt houden. Op meestermichael vind je veel links naar voorbeelden. Klik maar eens HIER.
 
 
 
Voor alles naast de les. Dus van schoolreisje, busvervoer en schoolfotograaf tot Sinterklaas, kerst, workshops, theater, inzamelactie en eindmusical 
 
  
Werkjes, spelletjes en lesideeen vind je HIER.
 
 
 
 

Veel scholen gaan over naar ParnasSys. Klik HIER voor de methode-toetsen die je kunt invoeren. 
 
 
 
21 juni is het weer een groot feest voor alle vaders. Als je op zoek bent naar leuke lessen of ideeen klik dan HIER.
 
Aan het eind van het jaar gaan er weer veel groepen op kamp. HIER vind je leuke liedejs. Bij meestermichael.nl vind je ze terug bij BB > muziek.
 
Meester Pieterson legt uit hoe je een filmpje voor YouTube maakt. Bij meestermichael.nl vind je het terug bij ICT > uitleg.
 
Filmpjes bij de methode.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Net als bij KlasseTV, maar dan GRATIS.
Dus bijv. 'Wijzer door de tijd', groep 6, hoofdstuk 5, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
 
 
Filmpjes, spelletjes en lesideeen vind je HIER.
 
Hoe teken je een paard? Hoe teken je een schaap? Hoe teken je 3D? Hoe teken je cartoons? enz. enz. Je vindt het allemaal HIER.
 
 
Heb je even een paar minuten over?
doe het spelletje 'Zoek de verschillen' eens op het digibord. Leuk toch?
Er zijn nog meer spelletjes voor op het digibord voor even tussendoor. Kijk bij meestermichael.nl eens bij 'tussendoortjes'
 
 
Karaoke      
Ga eens lekker zingen met de kinderen en kies dan voor Karaoke !
Er zijn en aantal leuke websites, waar je met de muziek (en tekst) mee kan zingen. deze site vind je natuurlijk op MeesterMichael.nl, maar je kan ook HIER klikken.
 
 
Op Teleblik.nl staat de canon van de Nederlandse geschiedenis. Verdeeld in tien tijdvakken. Bij het maken van dit dossier heeft de redactie de indeling en tekst van de officiële 'Canon van Nederland' als leidraad gebruikt. Bij (bijna) alle canonvensters staan passende Teleblikfragmenten. Natuurlijk staan deze ook op MeesterMichael.nl
 
Er staan weer een aantal nieuwe prentenboeken op MeesterMichael.nl. Door deze aan te klikken worden de boeken voor gelezen met mooie platen erbij. Ook vind je een aantal prentenboeken die bewerkt zijn tot digitale prentenboeken of hoorleesboeken.
 
Filmpjes bij de methode.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Net als bij KlasseTV, maar dan GRATIS.
Dus bijv. 'Bij de tijd',  groep 7, hoofdstuk 6, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
 
Kidspiration is de ideale visuele manier voor kinderen om te leren denken, schrijven en begrijpen. Ze creëren diagrammen door plaatjes, tekst en gesproken woorden te combineren.
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Op internet zijn heel veel leuke educatieve websites voor leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Op de site www.meestermichael.nl staan ze voor de leerlingen allemaal mooi geordend op groep en vak  en voor de leerkrachten op bouw en vak. Sinds november 2008 is er ook een digibord gedeelte. Hierop staan leuke lessen en oefeningen voor op het digitale schoolbord. 
 
Ga naar:
 
 
Filmpjes bij de methode.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Net als bij KlasseTV, maar dan GRATIS.
 

 
Tips 
 
Aanmelden of afmelden voor deze nieuwsbrief... Klik HIER.
 
Heb je een vraag of opmerking, dan kun je mailen naar: info@meestermichael.nl
 
 
MeesterMichael's Nieuwsbriefwww.meestermichael.nl