Beste saxofonist,
 
Nu de vakantie zo’n beetje voorbij is en de ogen weer gericht zijn op de alledaagse werkzaamheden en verplichtingen, wil ik jullie graag wijzen op het komende saxofoonorkestproject dat ik samen met het Utrechts Saxofoon Kwartet ga organiseren.
 
Het is alweer voor de vierde keer dat we dit evenement plannen. Na Zappa wilde ik graag een aantal andere iconen uit de popgeschiedenis aan de beurt laten komen. Ik heb de afgelopen zomer de tijd genomen om de arrangementen te maken van stukken van Pink Floyd (2), David Bowie (4), Madness (3) en Jimi Hendrix (1). Ik ben onwijs blij dat het gelukt is en best wel tevreden met het resultaat.
 
Er is echter één groot verschil met de afgelopen jaren. Zoals jullie misschien gehoord hebben, is het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) failliet. De workshop kan daar dus helaas niet plaatsvinden. In plaats daarvan willen we de workshop graag organiseren in Ruurlo (mijn woonplaats). Dit keer dus een thuiswedstrijd voor mij i.p.v. het USK.
 
Het gelukkige toeval wil dat de Kunstkring Ruurlo volgend jaar 25 jaar bestaat. Men wil dat jubileumjaar graag op een aparte manier vormgeven. Dit saxofoonorkestproject past heel goed in de plannen van de organisatie. De Kunstkring stelt de zaal en de faciliteiten van het Kultürhüs ter beschikking en er zullen vrijwilligers aanwezig zijn die meehelpen met de organisatie, vooraf en op de dag zelf.
 
De dag is gepland op zondag 19 april 2020. Dat lijkt ver weg, maar de ervaring heeft ons geleerd dat we veel tijd nodig hebben voor al de voorbereidingen voor zo’n dag.
 
Nu is Ruurlo natuurlijk qua bereikbaarheid natuurlijk een ander verhaal dan Utrecht. En wellicht vormt de afstand voor sommigen een probleem. Gelukkig heeft Ruurlo wel een treinstation, bereikbaar vanuit Zutphen en Winterswijk. Ik heb voor de mensen die met de trein komen, geregeld dat de MORE-express (zie verderop meer) een pendeldienst verzorgt tussen het station en de repetitieruimte. Dat scheelt een hoop gezoek, gesjouw en geloop.
Of maak er een weekend van. Voor wie het leuk vindt en de gelegenheid heeft om de Achterhoek wat beter te leren kennen: er zijn tal van B&B’s in Ruurlo en omgeving. Boek de vrijdag- en zaterdagnacht, bezoek het Kasteel Ruurlo of MORE in Gorssel, maak een fiets- of wandeltocht door de prachtige bosrijke omgeving van Ruurlo en dineer bij een van de uitstekende restaurants in de regio (Avenarius, De Tuinkamer, De Naober, om er maar een paar te noemen).
Heel veel informatie kun je vinden op de site www.mooiinruurlo.nl. Op deze site wordt ook de bovengenoemde MORE-express vermeld.
 
Dan de muziek:
Pink Floyd: Wish You Were Here en Atom Heart Mother
David Bowie: Space Oddity, The Man Who Sold The Word, Station To Station, Heroes
Madness: Baggy Trousers, House of Fun, Our House
Jimi Hendrix: The Wind Cries Mary (versie van Jamie Cullum)
 
Samen goed voor zo’n 40 minuten.
 
Het saxofoonorkest wordt net als bij het Zappaproject versterkt met slagwerk, toetsen, basgitaar en (ditmaal voor het eerst) slaggitaar.
 
De indeling van de dag is min of meer hetzelfde als vorige jaren. We beginnen om 10:00 uur, we repeteren in vier blokken van ongeveer een uur en we geven om 16:00 een (binnen)concert. Helaas kan de zaal qua atmosfeer niet tippen aan het Domplein, maar we zullen in ieder geval geen last hebben van wegwaaiende partijen en de akoestiek zal een stuk beter zijn.
 
Op de site staat een inschrijfformulier: https://www.viersaxen.nl/workshop-19-april-2020/
 
De kosten voor deelname zijn net zoals de vorige keer €40 per persoon.
Zodra de betaling binnen is, krijg je de partijen zo spoedig mogelijk thuisgestuurd (ik ben nog niet helemaal klaar met de productie van de partijen).
 
Ik hoop uiteraard op enthousiaste reacties en veel respons. En voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen naar orkesten en/of bevriende muzikanten. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.
 
Groet,
 
Joost, ook namens de leden van het USK