September 2017
Beste ,

Hoe gaat het met jullie, alles goed ?
 
Jullie weten dat we alleen een nieuwsbrief sturen als we iets te melden hebben, nou dat hebben we, schenk maar iets in en neem de tijd !
 
We merken dat de zomer alweer voorbij is, vanochtend was het 8 graden hier in Deurne. Hier is alles goed, we zijn druk bezig met een nieuw PDF, nieuwe folder voor de beurs, filmpjes voor de stand, de speciale beursdagen bij Robby Fish, boekingen en aanvragen en uiteraard de Cordes Traveldag, heb jij je trouwens al aangemeld ?
 
We zijn nu 2 weekjes terug van het Penn Havoysund Festival en wat een succes wat dat, top-locatie voor een Festival en ideaal met een grote zaal en ontbijt inclusief. Was ook een hele leuke groep en dat scheelt natuurlijk ! 
 
We hebben een heleboel nieuws, dus we gaan snel beginnen, zijn er vragen mail of bel gerust he ! Oh ja en bekijk even de 2 nieuwe films over onze trip afgelopen winter naar Havoysund.
 
  
Groetjes,
Linda en Raffie Cordes
www.cordestravel.nl
www.zeevisland.com


0031 - (0)493 310 103
0031 - (0)6 - 83 94 82 65

Deurne (Eindhoven)
 
 
Penn Havoysund Festival
Augustus 2017
 
45 vissers uit Nederland en België en wat een groot succes, 117 heilbotten gevangen, met 2 dagen dat we niet op de stekken konden komen en 70% vd groep die nog nooit in Noorwegen had gevist, dan mag je niet klagen en hadden het er makkelijk 200 kunnen zijn.
 
Ook werden er grote kabeljauwen tot wel 18kg gevangen, zeewolf, schol, schar, schelvis, koolvis en roodbaars. Wat was het gezellig, wat was het leuk en wat een prachtig visgebied en wat een aantallen heilbotten kun je hier vangen. Wil je eens een heilbot vangen, dan durf ik wel te zeggen dat je hier bij Havoysund de meeste kans maakt van heel Noorwegen. Er staan al een aantal reisverslagen op de website, lees zelf eens hoe men dit Festival zelf heeft ervaren:
 Reisverslagen >>> 
 
Jan Oosterbaan uit Urk ving de grootste vis vh Festival, een heilbot van 162cm, Richard Kramer won de 2e prijs met een heilbot van 142cm en Marcel van Beek won de 3e prijs met een heilbot van 136cm, net 2 cm langer dan de grootste van Rik Wilborts die er eentje van 134cm ving. 
 
Wil je volgend jaar of in 2019 ook mee, wees er snel bij, want deze Festivals zijn erg geliefd ! Alle datums van de Penn Festivals >>>
 

 
Win een Penn hengelset
 
 Er zijn weer heel wat nieuwe reisverslagen bijgekomen op de website, maar als je kijkt naar het aantal groepen dat op visreis is geweest en het aantal verslagen, zijn er veel groepen die (nog) niets hebben ingestuurd. Om deze groepen nog eens extra te stimuleren, doen we een kleine leuke actie ! Wie voor 20 oktober zijn reisverslag instuurt maakt kans op een prachtige Penn hengel met molen. Je verslag moet dan minstens 15 regels lang zijn en moet minimaal 15 foto’s bevatten, uit al deze verslagen loten we dan een winnaar. Jan de Bruin heeft de vorige hengel met molen gewonnen. 
 
Deze actie telt niet mee voor het “Beste reisverslag van 2017” daar staat deze actie los van, dus je maakt ook nog steeds kans om met je reisverslag een waardebon van 400 euro voor een volgende visreis te winnen ! We kijken dan naar een combinatie van een “leuk” verslag met mooie foto’s. 400 euro korting op je volgende visreis, niet verkeerd toch ?
 
Stuur de tekst van je verslag altijd LOS vd foto’s door via de e-mail of word.doc de foto’s mag je niet in je verslag plaatsen, dat doen wij. Foto’s kun je makkelijk en snel versturen via “Wetransfer” hoe dat simpel werkt lees je hier >>>
 
Lees hier alle reeds ingestuurde reisverslagen >>>
 

 
50 euro
winkeliers-waardebon
 
Daar we steeds vaker merken dat de vissers een TOP visreis hebben gehad, maar er telkens niet aan toe komen om een korte samenvatting of reisverslag in te sturen doen we het volgend jaar anders. Die reisverslagen zijn voor jullie als vissers belangrijk om een goed en vooral eerlijk beeld te krijgen en belangrijk voor ons, zo kunnen nieuwe groepen lezen hoe wij alles netjes en goed organiseren. We zijn dan altijd extra blij als men ons een compliment geeft of verteld dat ze goed voorbereid zijn door ons door bv de Cordes Traveldag te noemen of de prive-les.
 
Volgend jaar, dus vanaf 2018, krijgt iedere, ja lees goed iedere schrijver van een reisverslag, een waardebon van 50 euro te besteden bij een winkelier waar wij mee samenwerken. Telt natuurlijk uiteraard één verslag per boeking en van een visreis geboekt bij Cordes Travel, maar dat is logisch.
 
Ideaal om zo na je vakantie je materialen nog wat aan te vullen, nieuwe lijn op je molen te spoelen of toch nog een nieuwe hengel aan te schaffen. Laten we hopen dat dit nu eindelijk de groepen eens stimuleert om een samenvatting/reisverslag met foto’s in te sturen.
 
Maar het moeten minimaal 15 regels (A4 formaat) en 15 foto’s, waarvan minimaal 10 foto's met vis en daar moet minimaal 1 foto vd accommodatie bij zitten.
 
Sommige groepen sturen alleen visfoto’s, maar ook de natuur, de accommodatie en de boot zijn altijd leuk om te zien. Let op vissen die open gesneden zijn of foto’s vol met bloed plaatsen we niet. Ook heilbotten aan land gebracht groter dan 130cm komen bij ons niet op de website.
 
Binnenkort komt er een hele pagina over deze waardebon met alle deelnemende winkeliers en wat de "spelregels" zijn.
 


 
Visreizen duur ?
 
Veel vissers die nog nooit met Cordes Travel zijn mee geweest of zelfs nog nooit een prijsopgaaf hebben aangevraagd, denken dat een visreis naar IJsland of Noorwegen niet te betalen is. we spreken wel eens met vissers die dan bedragen roepen waar wij zelf van schrikken.
 
Een visreis naar Noorwegen of IJsland hoeft niet duur te zijn, maar uiteraard is er verschil. Een “beter” visgebied, visgids ter plaatse en een grote visboot maken een accommodatie natuurlijk wat duurder, een Fiat is nu eenmaal goedkoper dan een Mercedes. Een winkelpand in Lutjebroek van 100m2 is goedkoper dan 100m2 in centrum Amsterdam en zo moet je de locaties ook bekijken. 
 
Maar we hebben ook voor elk budget een visreis, allemaal in een leuk visgebied met een goede boot, minimaal 19ft 50pk, met dieptemeter/fishfinder en GPS/plotter. Hier wat voorbeelden van accommodatie met 4 personen in het hoogseizoen, dus niet eens laagseizoen, dan zou het soms nog goedkoper kunnen. Het zijn +/- prijzen daar er geen vaste prijzen zijn voor een overtocht of vliegticket. Alle prijzen zijn excl. eten, drinken, brandstof en materialen.
 
Havferie Bergen, incl. 21ft 60pk visboot  
Incl. overtocht naar Bergen met 1 auto en slaaphut: +/- 532,- eu pp pw
 
Maribell Noord Noorwegen incl. 19ft 50pk visboot
Incl. vliegticket met 2x 23kg bagage en transfer: +/- 960 eu pp pw
 
Roan Sjofiske, midden Noorwegen, incl. 19ft 50pk visboot
Incl. overtocht naar Oslo met 1 auto en slaaphut: +/- 655 eu pp pw
 
Nordskot Brygge, Noord Noorwegen, incl. 19ft 50pk visboot
Incl. vliegticket met 2x 23kg bagage en grote huurbus: +/- 1000 eu pp pw
 
 
Neem eens een kijkje bij de budgethuisjes >>>
 

Nordskot Brygge
 
 
IJsland 2018 bijna vol !
 
Wil je in 2018 nog naar IJsland, dan zijn de laatste weken die nog vrij zijn. Verder ook heel goed nieuws, géén lange wachttijden op de binnenlandse vluchten, iedereen die al eens in IJsland is geweest, weet dat je rond 12:00 je huisje moet verlaten en de vlucht dan pas om 21:00 gaat.
 
Je komt dan rond 12u ’s nachts aan in je hotel en moet om 04:00 weer op, 4u slapen. Dat alles deed een aantal vissers kiezen om niet meer naar IJsland te gaan. Dan hebben we het maar niet over die vertragingen en annuleringen van vluchten die de afgelopen jaren 400% zijn gestegen. Lees hier meer om waarom we zijn gestopt met de binnenlandse vlucht >>>
 
Vrije weken IJsland 2018:
 
21 tm 31 mei - Nesvegur 17A 
11 tm 21 juni - Nesvegur 3A & Nesvegur 15A
12 tm 22 juni - Bolungarvik
02 tm 12 juli - Tungata 12 & Nesvegur 15A
03 tm 13 september - Nesvegur 17B
 
Zie alle huisjes hier >>>
Hier alle prijzen >>>
 
Let op, bij Cordes Travel heeft u voor de hele periode een huurauto incl. in de prijs en is het 10 dagen blijven, 7 dagen betalen.
 
 
Geen vaarbewijs nodig !

 
Gratis huis en boot Havferie
& gratis hengelset
t.w.v. 3000,-
 
    
Hou de komende nieuwsbrieven goed in de gaten, daar gaan we kaarten verloten en weggeven voor vissers die naar de Hengelsport en Botenbeurs willen komen in Utrecht. 
 
En Cordes Travel verloot ism met deze beurs een week gratis huis en boot 21ft 70pk voor de accommodatie Havferie in Bergen, daarbij krijgt men ook nog per persoon een hengelset van Penn, dan komt de waarde van deze prijs op een 3000 euro.
 
Lees meer over deze actie >>>
 

 
 
Hengelsport & Botenbeurs
1-2-3 december
Jaarbeurs Utrecht
 

 
Panama 2019
 
Och dat wil ik ook nog eens doen, oh jammer die week was al vol toen ik mee wilde, ja moet er echt eens van komen, allemaal opmerkingen die we hoorde n.a.v. onze laatste groepsreis naar Panama.....
 
Dus we hebben besloten dat we in 2019 weer naar Panama gaan en dan gaan we terug naar de accommodatie van dit filmpje uit 2015. Waarom, iets gezelliger, groter zwembad en personeel sprak beter engels. Stekken blijven hetzelfde, dus dat zit wel goed. Vangsten: Marlin, Sailfish, Cubera, Roosterfish, Snapper, Needlefish, Grouper, verschillende soorten haaien, Jack Crevalle, Bluefin Trevally. 
 
Prijs +/- 4100 eu pp, 5 dagen vissen, +/- 11u per dag !
Inclusief: alle vluchten, transfers, 1x hotelovernachting heenreis, accommodatie, brandstof, visboot, visgids, ontbijt, lunch, diner, snacks, fruit, drinken, alcohol, hengels, molens, kunstaas enz enz enz enz. Kortom inclusief alles, geen verborgen kosten, geen verrassingen !!
 
Exclusief eten en drinken op de 1e avond in het hotel, ongeveer 25 euro.
 
Hier gaan we naar toe >>> 

Wil jij mee naar Panama, wees er dan snel bij, maximaal 16 plaatsen (4 boten) en 8 plaatsen (2 boten) zijn al geboekt. 4 personen per boot, zodat er voldoende ruimte is om innshore en offshore te vissen.
 
Wil je eens weten hoe de andere deelnemers deze visreis hebben ervaren ?
Lees hier hun Panama reisverslagen >>>
 
 
 
Roosterfish
 
 
Cordes Travel in de media
 
Wat is het een druk marketing-jaar geweest, we hebben natuurlijk vorig jaar de hele show van Big Fish Klaas georganiseerd, op IJsland na. Klaas vd Eerden was aanwezig op de Cordes Traveldag en was mee naar Havoysund begin april dit jaar.
 
We waren sponsor vd Predatortour 2017, een mega-groot Roofvis evenement in Europa, waar wij de 4e prijs mochten weggeven een gratis visreis (huis en boot) naar Vesteralen Noorwegen. Elke uitgave vd Zeehengelsport hebben we een volle pagina met reclame van Cordes Travel. 
 
Leuk om te weten, “Viskid Boaz" gaat in oktober via Cordes Travel naar Zweden, Boaz is wellicht het beroemdste vissertje (12 jaar) van Nederland. Hij gaat opnames maken voor zijn eigen You Tube kanaal (26.000 volgers). Zijn laatste uitzending 2 weken geleden had maar liefst 56.000 hits na 2 weken een groot succes dus, vooral onder de jeugd natuurlijk, maar die is voor ons natuurlijk ook erg belangrijk. Uiteraard zullen we zijn belevenissen delen op Zeevisland, Facebook en onze website.
 
En Plattelands TV is begonnen met de uitzendingen van onze trip in April naar Havoysund Noord Noorwegen. Dit is een Belgische zender en is niet in NL te ontvangen, wel kun je de uitzendingen online bekijken, ook dit zullen we weer delen via Zeevisland en Facebook. 
 
Zie hier de Extreme Fishing 1e uitzending >>>

Zie hier de Extreme Fishing 2e uitzending >>>

(Klik even op "vergroot" om de film op vol scherm op de PC te krijgen)
 
 
Klaas vd Eerden bij Havoysund
Hij vangt hier een heilbot van 141cm
 
 
Cordes Traveldag 2018
zaterdag 3 februari Sliedrecht
  
Nog groter en nog méér ruimte voor de komende editie vd Cordes Traveldag. We hebben de hele gymzaal, van hetzelfde complex als dit jaar afgehuurd. Zo hebben we 1 hele grote zaal voor alle accommodatie-tafels, dus ook Denemarken en Hellesoy.
 
In dezelfde zaal ook de winkelier (Hengeldiscount uit Oldemarkt) én niet te vergeten de Penn stand, waar Leo Stoutjesdijk weer alles van Penn komt laten zien en uitleg geeft over de juiste materialen.
 
De zaal waar voorheen de winkelier was plus de zaal waar voorheen Hellesoy en Denemarken was, wordt nu 1 grote zaal met 125 stoelen voor de lezingen, dus ook daar weer veel meer ruimte voor de lezingen.  Kortom wordt weer een knaller die Cordes Traveldag, wij zijn er al weer maanden mee bezig.
 
Bekijk >>hier<< het filmpje van vorig jaar maar eens.
 
Ben jij al aangemeld ??
Je MOET je aanmelden ook al heb je geboekt, ben je niet aangemeld, kom je helaas niet binnen, we zijn hier heel streng !

Wil je je vrouw, vriendin, vriend, buurman of oom meenemen, geen probleem, mits ze niet elders geboekt hebben natuurlijk. Wij kunnen geen informatie geven aan vissers die niet bij Cordes Travel boeken, kan ook niet want daar hebben we de ruimte en de medewerkers niet voor om ook nog eens vissers te helpen die zelf boeken of bij een collega.
 
Heb je al vaker bij ons geboekt, maar zit het er financieel een keertje niet in en heb je geen andere visreis geboekt, dan ben je ook welkom, mail ons even ! 
 
Jullie begrijpen uiteraard dat wij deze dag niet “open” kunnen gooien voor elke sportvisser in Nederland en België, het moet een exclusieve dag blijven voor onze gasten, dan blijf je uniek in service en kwaliteit en laat je zien dat wij nét dat beetje meer doen voor onze gasten en dat maakt Cordes Travel, specialist in visreizen !
 
Aanmelden Cordes Traveldag, aantal personen niet belangrijk, kan ter plaatse worden aangepast.
 
Meld je hier aan: info@cordestravel.nl
 
 


 
Hulp gevraagd
 
Tja zo’n Cordes Traveldag met volgend jaar wellicht nog meer bezoekers als dit jaar (800), dan moet je vrijwilligers hebben die mee willen helpen. Mensen die op de 1e dag ons én Cordes Travel een warm hart toedragen en hun tips, kennis, stekken en ervaringen willen delen met vissers die voor het eerst naar een accommodatie gaan of wellicht voor de 1e keer naar Noorwegen gaan.
 
Dus we zoeken nog vrijwilligers die op zaterdag 3 februari willen helpen en waar we ook op kunnen rekenen, als je zegt dat je komt, moet je ook komen, mits niet ziek of een andere speciale reden.
 
— Vissers die veel kennis hebben van een bepaalde accommodatie/gebied.
— Vissers die een lezing willen geven voor 125 personen over Noorwegen.
 
Verder hebben we ook een klein “probleem", we hebben nu de gymzaal geboekt en deze is op vrijdagavond nog bezet, we kunnen dus pas beginnen met opbouwen op zaterdagochtend 06:00.
 
Wie zou willen helpen om alle tafels en stoelen neer te zetten, hoe meer handen hoe sneller we klaar zijn. Wil jij om 06:00 of om 07:00 komen helpen opbouwen op die ene dag per jaar, dan ben je meeeeeeeeeer dan welkom, want zo’n dag kan niet zonder vrijwilligers. Wij, Linda en Raffie zullen je enorm dankbaar zijn !
 
 
 
 
Penn Festivals 2019
 
Ohhhh dat is ver weg ! Ja klopt, maar er zijn veel vissers die wel vroeg kunnen en willen boeken, niet iedereen kan zo vroeg boeken, maar er is een grote groep die dat wel kan en ook wil, om die reden wordt Noorwegen 2019 nu al geboekt ! Sommige weken zijn nu al volgeboekt bij de bekendste accommodaties in de maanden mei en juni.
 
Geen zorgen over dat je per direkt 25% moet betalen, nee hoor dat is gewoon in 2018 en als een bepaalde maand niet past gewoon even in overleg. Daarbij kan men ook op kantoor contant komen betalen, sommige vissers staan hier van te kijken, maar als je een reis boekt bij bv D-reizen, kun je toch ook gewoon contant betalen ? Dus dat kan bij ons ook gewoon, geen probleem, bel even om te overleggen als je vragen hebt.
 
De Festivals 2019 gaan ook hard, we doen in 2019 voorlopig 4 Festivals, maar als de boekingen zo doorgaan als nu, dan zit er een 5e er ook nog wel in. 
 
- Panama April 2019 (2 boten vrij)
- Nappstraumen Noorwegen — 22 tm 29 mei 2019
- Nappstraumen Noorwegen — 19 tm 26 juni 2019
- Havoysund Noorwegen — 28-08 tm 05-09-2019
 
Ook als je maar alleen bent of met z’n tweeën ben je van harte welkom.
 
 
 
Kapotte koffer en koker
 
Ik haal het toch nog eens even aan ……

Ook dit jaar weer veel schade aan zelfgemaakte en vaak goedkope hengelkokers. Ga er NOOIT vanuit dat men zuinig met je bagage om zal gaan tijdens het in- en uitladen vd vliegtuigen. Dat zou wel moeten, ben ik met je eens, maar of het gebeurt is een ander verhaal. Tja en wat dan ? Kom je aan in Noorwegen en zijn je hengels kapot of is je koffer kapot en dan heb je jezelf ermee, jij hebt er zelf het meeste last van.
 
Wees nu slim en koop een goede sterke harde koffer, dan wordt en niets nat en zijn je materialen nog beter beschermd en koop een goede hengelkoker en zorg zelf dat je je eigen materialen op de heen en terug goed beschermd tegen de hardhandige uitladers van vliegtuigen. Wij hebben nog nooit schade gehad aan een koker of koffer en gaan toch minstens 4x per jaar op visreis en dat de afgelopen 13 jaar. Er zullen vast en zeker veel goede koffers en kokers zijn, maar mijn koffers zijn van Samsonite en mijn hengelkoker is de inmiddels bekende >>Sporttube<<, doe er je voordeel mee. 
 
Tot slot zijn er natuurlijk ook duizenden vissers waarbij er niets kapot gaat en zelf een prima koffer of koker hebben gemaakt, dus het gaat ook heel vaak heel goed en is er niets aan de hand, gaat dan ook voornamelijk over de keren dat het wel fout is gegaan.
 

 
 
 
Onze agenda
 
Wil je ons treffen, even praten, kennis maken, meer informatie over je reis of wil je nog een visreis boeken, de komende maanden vindt je ons hier:
 
1-2-3 december, Hengelsport en Botenbeurs, jaarbeurs Utrecht 
 
24-25-26 november, Expo Beursdagen Robby Fish Wommelgem
 
27 januari, Scandinavië-dag Hengeldiscount Oldemarkt
 
3 februari Cordes Traveldag Sliedrecht
 
22-23-24-25 februari Open Deur Dagen Robby Fish Wommelgem
 
23-24-25 maart Hengelsportbeurs Visma Rotterdam
 
 
Cordes Travel visreizen naar:

 Ierland
IJsland
Canada

Zweden
Panama
Maleisië
Costa Rica
Malediven
Laccadiven
Noorwegen
 
Denemarken
Florida Keys USA
Florida Fort Myers USA