Nieuwsbrief Januari 2015
 
Een gelukkig en gezond 2015 voor u en uw huisdier!
Het team van Dier Medisch Centrum wenst u en uw huisdier(en) een heel gelukkig en gezond 2015 toe! En mocht er toch iets aan de hand zijn met uw dier staan wij weer voor u klaar!
 
2015 is voor ons een bijzonder jaar. Het is namelijk 10 jaar geleden dat dierenarts Floor Stembert Dierenkliniek Büllerlaan heeft overgenomen. En dat gaan we vieren! Iedere 10e van de maand kunt u een leuke actie, lezing of kadootje verwachten van ons. En zet 10 oktober alvast in uw agenda, want dan houden we op beide klinieken een Open Dag. Leest u verder in de nieuwsbrief over onze actie op 10 januari.
 
 
Senioren in the Spotlight
In de maanden januari en februari staan de oudjes bij ons in the spotlight. Honden vanaf 7 jaar en katten vanaf 10 jaar kunnen deze twee maanden bij ons terecht voor een voordelige én uitgebreide check-up.
We praten met u over veel voorkomende ouderdomsklachten en onderzoeken uw huisdier. U kunt een urinemonster meenemen dat in ons laboratorium onderzocht wordt. Tijdens het consult wordt er bloed afgenomen dat onderzocht wordt op lever- en nierfunctie en bloedssuikerspiegel. Bij de katten wordt tevens gekeken naar de functie van de schildklier. Wilt u meer weten over dit onderzoek? Kijkt u dan op onze website. Maakt u voor de senioren check-up een afspraak via de balie 023-538 44 44 of 0251- 254 254. Via de mail kan uiteraard ook.
 
 
10 januari: 10 euro korting op het seniorenonderzoek
Op zaterdag 10 januari krijgt u 10 euro korting op het seniorenonderzoek. U betaalt dan slechts 75 euro voor het onderzoek van een oudere hond en 85 euro voor een oudere kat.
Elke zaterdag is onze kliniek in Velserbroek geopend van 9-17 uur. U kunt op zaterdag bij ons terecht voor reguliere afspraken, zoals vaccinaties, controles of consulten. U wordt geholpen tegen de normale tarieven. Met uitzondering dus van de actie op 10 januari: dan bent u zelfs goedkoper uit! Maak dus snel een afspraak voor uw oudere hond of kat want de plekken zijn beperkt!
 
 
Houden van honden
Overweegt u in 2015 een hond te nemen? Kijkt u dan eens naar deze link.
Samen met het LICG heeft de NTR een tien-stappencursus gemaakt over het Houden van honden. De cursus behandelt allerlei zaken waar iedereen die een hond heeft of overweegt er een aan te schaffen mee in aanraking komt. Waar moet u rekening mee houden als u een hond wilt? Waar kunt u op letten bij de keuze voor een ras en wat komt er kijken bij de opvoeding en de verzorging? En wat voor activiteiten kunt u met uw hond doen?
Aan de hand van tien filmpjes komt u meer te weten en komt u op leuke ideeën.
 
 
Goed voornemen: afvallen!
Januari is natuurlijk traditioneel de maand die voor velen in het teken staat van afvallen. Na al het gesnoep tijdens de feestdagen zijn de kilo's er vaak aangevlogen. Als service voor alle honden en katten in onze praktijk kunt in de maanden januari en februari bij ons terecht voor een gratis gewichtsconsult. Uw hond of kat wordt gewogen en door de assistente onderzocht. Wanneer uw hond of kat overgewicht heeft kan de assistente een passend dieetadvies adviseren. Overgewicht is een onderschat gezondheidsprobleem. Door overgewicht kunnen honden en katten onder andere last krijgen van gewrichtsproblemen, huidklachten, en stofwisselingsziekes zoals diabetes.
Maakt u voor het gratis gewichtsconsult wel even afspraak om wachttijden te voorkomen.
En als u zelf ook op de weegschaal wilt, mag dat natuurlijk ook!
 
 
Cursus: De intelligentie van dieren
Dat honden en katten heel veel aan te leren valt weten we. Dat er nu zelf workshops zijn om met je konijn behendigheid te doen is nieuw. Hoe intelligent zijn dieren eigenlijk? Dat is een hele interessante vraag. Voor wie daar wel eens meer over wilt weten zijn er bijzondere lezingen en cursussen van Esteban Rivas, verbonden aan het instituut voor Dieren in Filosofie en Wetenschap. In januari is er bijvoorbeeld een lezing over sociale en fysieke intelligentie bij honden. Meer weten over dit boeiende onderwerp? Klik hier.
 
 
Nieuw Dierenpaspoort
Vanaf 29 december verandert een aantal regels over het reizen met huisdieren. Vanaf die datum wordt er een nieuw EU dierenpaspoort uitgegeven. Dit is beter bestand tegen fraude. Het nieuwe paspoort mag bovendien alleen nog maar door dierenartsen worden meegegeven. De uitgever van de paspoorten houdt bij welke paspoorten (met welke paspoortnummers) aan welke dierenarts zijn geleverd. Blanco paspoorten worden niet meer verstrekt, waardoor bijvoorbeeld fokkers niet meer zelf een paspoort kunnen invullen van hun dieren. De nieuwe paspoorten hebben nummers die beginnen met 528-NL.
In het nieuwe paspoort moeten de gegevens van het dier inclusief het chipnummer worden vermeld. De pagina met deze gegevens wordt vervolgens gelamineerd door de dierenarts. Pas daarna mag het paspoort aan de eigenaar van het dier worden meegegeven. Ook de vaccinatiestickers moeten met een speciale lamineersticker worden afgeplakt door de dierenarts, tenzij niet-verwijderbare vaccinatiestickers worden gebruikt. Op die manier kunnen de identificatiegegevens en de vaccinatiegegevens niet worden veranderd.
Als uw huisdier al een EU dierenpaspoort heeft en de identificatie van het dier is voor 29-12-2014 hierin ingevuld, dan mag u dat gewoon blijven gebruiken voor reizen naar het buitenland. Krijgt uw huisdier na 29-12 een paspoort en wilt u met het dier reizen, dan moet dit een nieuw EU dierenpaspoort zijn. Heeft u vragen over het nieuwe paspoort belt u dan gerust met de kliniek.
 
Asieldieren van de maand: Kira
Kira is een gesteriliseerde teef van 8 jaar.Ze is een vrolijke en goedluisterende hond maar heeft wel een ervaren baas nodig.
Kira is voor haar eigen gezin erg lief maar heeft moeite met mensen die op visite komen; die hapt ze in schoenen en zelfs soms benen.
We zoeken voor haar een baas die dit op zachte en consequente manier kan en wil afleren/begeleiden in samenwerking met onze gedragstherapeut.Kira kan prima met kinderen boven de 15 jaar. Katten is ze niet gewend maar wel een konijn.
Ze heeft ook geen problemen met andere honden.
Kira kan prima een paar uur alleen zijn en na gewenning loslopen.
Ze kent een heleboel trukjes zoals je sloffen halen ed.
Kira heeft wel voernijd waar opgelet moet worden.
Wie geeft haar een nieuwe kans?

Heeft u interesse in Kira? Neem dan contact met het Kerbert Dierentehuis in IJmuiden. 0255-515744. Kijk voor meer dieren die een baas zoeken op:
 
Dier Medisch Centrum Beverwijk Büllerlaan 8 1945 SR Beverwijk
tel: 0251 254 254 info@dierenartsbeverwijk.nl
Dier Medisch Centrum Kennemerland Zadelmakerstraat 98 1991 JE Velserbroek
tel: 023- 538 44 44 info@dierenartsbeverwijk.nl
Openingstijden: ma-vrij 8:00-20:00 en DMCK tevens op zaterdag 9:00-17:00
Behandeling op afspraak.