Nieuwsbrief Duurzaamheid, mei 2020  
 
 
 
 
..
Beste ondernemers,
Wat een rare, moeilijke tijd is dit. De Corona crisis raakt ons allemaal en drukt ons met de neus op het feit dat we heel kwetsbaar zijn. Zeker als ondernemer. Toch zie ik ook mooie dingen ontstaan. Nieuw ondernemerschap en samenwerkingsverbanden. Ook voor duurzaamheid is er extra aandacht. Veel mensen zien nu dat het anders moet en kan. Omdat Hilversum Zuid West meedoet aan het landelijke projecten Bedrijventerreinen Energiepositief (BE+) kunnen we jullie nu kosteloos adviseren over duurzame maatregelen. Maak daar gebruik van! Kom met je vragen, zoek ons op, deel je eigen ervaringen. Samen weten we meer en komen we verder.
Gerrit Mol
Parkmanagement OV Hilversum Zuid West 
 
 
Wat collega ondernemers aan duurzaamheid doen.
 
..
Er kan veel meer dan je denkt en het levert je echt veel op.
Toen ICT-bedrijf Compatible verhuisde naar het huidige pand aan de Franciscusweg werden er direct een hoop energiebesparende maatregelen doorgevoerd. Lees hier het interview met mede eigenaar Robert de Keizer over de investeringen, de opbrengst en de kracht van het collectief.
 
 
 
Duurzaamheid is de toekomst
Dit filmpje uit 2018 portretteert drie Hilversumse ondernemers die ieder op hun eigen manier bezig zijn met het verduurzamen van hun bedrijf.
Eén van hen is OV Hilversum Zuid West-lid Nic Roos van de Toekomst. Bekijk hier zijn verhaal
 
 
 
 
 
Je krijgt een leuker bedrijf, je voelt je prettiger en je bespaart!
Toen Frank Meester voor zijn bedrijf een ondernemerskrediet aanvroeg, moest hij minimaal een Energielabel B overleggen. Frank was zich er niet zo van bewust, maar toen hij het liet controleren, bleek Meester Electronics al over een A label te beschikken. Dat kwam goed uit, maar ook in de toekomst wil Meester meer duurzame stappen zetten.
 
Nu samen aan de slag
 
.. Als ondernemer ben je verplicht bepaalde duurzame maatregelen te nemen binnen je bedrijf. Maar wat moet er nou echt van de overheid en wanneer? Hoe hoog is de investering? Wat levert het op? En welke lokale partijen zijn er om mee samen te werken?  OV Hilversum Zuid West heeft duurzaamheidsadviseur Joost Bennekers gevraagd het project Bedrijventerreinen Energie Positief (BE+) te leiden en ondernemers te helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen.
 
 
 
 
Neem contact op
Ik kan helpen bij het maken van logische en lucratieve keuzes voor jouw bedrijf.
Ook beantwoord ik vragen over wetgeving en verplichtingen en kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden om energie te besparen. Een adviesgesprek is vrijblijvend, objectief en kosteloos.

Neem contact met me op over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.
Via mail: duurzaamheid@ovhilversumzuidwest.nl of bel: 06 14241332.
Ook voor andere ideeën staan we open. Wil je een online vraag en antwoord sessie met andere ondernemers? Of  uitleg over een bepaald thema van een andere expert, laat het me ook weten!"

Joost Bennekers
 
 
 

 
 
 
 
 
BewarenBewaren
BewarenBewaren