Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
 
Nu är det bara några dagr kvar till vår bokrelease för Ivars nya bok Sticka flätor, boka in torsdag den 19 oktober, då har vi extra långt kvällsöppet med bokprat, mingel och signering! Får du inte nog av vare sig flätstickning eller Ivar nu på torsdag så passa på att anmäla dig till vår nya kurs där du kan fördjupa dig i flätstickning, läs mer nedan!
 
Nu går det inte längre att låtsas att det är sensommar, vi har nått mitten av oktober och det är definitivt höst - och visst är det härligt?! Vackra färger, klar luft, massor av svamp i skogen och perfekt väder för yllekoftor! Jag tog en promenad i höstsolen i en av mina favoritkoftor Dark and stormy cardigan nu i helgen, och snart är en annan favoritkofta färdigsticka, nämligen Siri. Man kan aldrig få för många koftor!
 
 
 
Bokrelease! Sticka flätor av Ivar Asplund
 
torsdag 19 oktober kl 18-20
Att sticka flätor är roligt, och enklare än man kan tro, och det finns oändliga möjligheter när man väl börjar korsa och flytta maskor! I boken Sticka flätor får vi ta del av Ivars tydliga och pedagogiska förklaringar och teknikbeskrivningar. Boken innehåller 18 beskrivningar på allt från mössor, sjalar, västar till tröjor och koftor. Gemensamt för alla projekten är de fina detaljerna, smarta lösningarna, snygga avsluten och såklart de bästa materialen, allt välkända signum för Ivars design.
 
Torsdag 19 oktober kl 18-20 berättar Ivar om och signerar sin nya bok, och naturligtvis finns plaggen ur boken på plats i butiken! Välkommen att gosa med garn, mingla med stickvänner och skaffa ditt eget exemplar av boken!
 
Ingen föranmälan behövs, men för säkerhets skull kan du förhandsboka ditt exemplar av boken till releasepriset 215 kr (ord pris 239 kr). Det gör du genom att maila till oss på info@litetnystan.se. Ange "Sticka flätor" i rubriken och skriv hur många ex du vill ha. 
 
Fotograf: Tina Axelsson
 
 
 
AKTUELLA KURSER
 
 
Fördjupa dig i flätstickning!
Två måndagar: 30 oktober och 6 november kl 18.30-21
 
Att sticka flätmönster är roligt, och faktiskt enklare än det ser ut. Du flyttar maskor åt höger eller vänster och skapar vridningar i den stickade ytan. Med små varia­tioner kan man få helt olika effekter och vackra mönster.  Flätor är snyggt på mycket, allt från klassiska Arantröjor, koftor, mössor till trendiga kuddar. På den här kursen lär du dig att sticka flätor med hjälpsticka och efter diagram.  För att få utbyte av kursen bör du kunna lägga upp samt sticka räta och aviga maskor.
Kursledare är Ivar Asplund.
 
 
 
 
Lang Young - tjockt, mjukt och färgglatt!
Vi har fyllt på lagret med en av förra vinterns favoritgarner. Lang Young är riktigt tjock och mjuk merinoull i härliga färger. En härva är 150 g, räcker till en halskrage och kostar 199 kr. Du kan sticka med stickor 15 mm, 20 mm eller till och med armstickning om du föredrar det. Beskrivning till två snygga kragar får du gratis när du köper Lang Young.
 
 
 
Nya mönsterhäften från Sandnes!
Det formligen forsar fram ny snygg design från Sandnes i höst. Vi har fått in flera nya fina mönsterhäften, för både baby, barn, dam och herr. Här är några favoritmodeller! 
 
Oktober månads gratismönster från Sandnes garn är en jättefin okmönstrad barntröja i Alpakka. Beskrivnignen är gratis på norska och kan laddas ner här!
 
 
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16 
 
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!